Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Partileri halk kapatır

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının AKP aleyhine açtığı kapatma dâvâsına tepkisini dile getirirken, “Çağdaş demokrasilerde partileri halk kurar ve kapatır” dedi ve “50 yıl öncesinde mi yaşıyoruz?” diye sordu.


CHP, DSP, MHP HARİÇ HERKES TEPKİLİ

CHP, DSP ve MHP dışındaki partiler dâvâyı demokrasi ve hukuka darbe ve müdahale olarak nitelerken, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası da

Soylu: Demokrasi ve hukuka darbe

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP hakkında kapatılması talebiyle dava açılmasını demokrasi ve hukuka karşı yapılmış bir darbe olarak ni


  Kapatma dâvâsı AKP’ye yarar

Dr. Cengiz Aktar AKP’nin nasıl olsa kapatılmayacağını, ama buradan doğacak “mağduriyet” algısını kendi lehine kullanarak kapatma davasından nemalanacağını iddia etti.


  Bu dâvâyla yüzde 50’yi aşarız

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AKP hakkında kapatma davası ile ilgili olarak, “Bugün yerel seçimler öncesinde Anayasa Mahkamesi var. Buradan da yüzde 50’nin üzerinde oy alarak çıkacağız. Bu imkânı bize sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.


  Bu dâvâlar demokrasiye şifa getirmez

Balıkesir Barosu eski Başkanı Avukat Turgut İnal, Türkiye’de parti kapatma davalarının birbirini takip ettiğini belirterek, “Bu davaların hiçbiri Türk demokrasisine sadr şifa sonuç getirmemiştir” dedi.


  Özak: Gerçek Atatürkçü biziz

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak, gerçek Atatürkçülüğün, işini çok iyi yapmakla, ihracatı, GSMH’yı, kişi başına düşen geliri artırmakla, yolsuzluk ve yoksulluğun önlenmesiyle sağlanacağını ileri sürerek, “Gerçek Atatürkçü biziz” dedi.


  Yasaksız üniversite kalmadı

YÖK genelgesinin yürütmesini durduran Danıştay kararına rağmen başörtülü öğrencileri kabul eden Sakarya ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitelerinde de başörtüsü yasaklandı. Selçuk Üniversitesi de Pazartesi'den itibaren türban yasağı uygulayacağını duyurdu.


  İstanbul depreme hazır değil

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Tayfun Kahraman, İstanbul’da beklenen büyük depreme karşı 1999’dan beri yapılan çalışmaların son derece yetersiz olduğunu belirtti.


  Başkent yine sallandı

Ankara’da, dün saat 12.15’te 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Merkezi, saat 12.15’de hissedilen depremin merkez üssünün Karaali-Bala olduğunu açıkladı.


  Havaş otobüslerine yasak geldi

Atatürk Havalimanı’ndan toplu taşıma yapan Havaş şirketine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) kısıtlama getirildi.


  Kur’ân’ı 9 ayda ezberledi

Edirne’de yaşayan görme engelli emekli müezzin Saadettin Gül (55) Kur’ân-ı Kerim’i 9 ayda ezberlemiş. Saadettin Gül (55) doğuştan görme engelli.


  Öğretmenlik deneme tahtası haline geldi

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, ‘’Öğretmen yetiştirme politikası eğitim sisteminin en ciddî konusu olmasına rağmen ülkemizde bu iş adeta bir deneme tahtası haline getirilmiştir’’ dedi.


  Postacı artık mektup yerine, fatura getiriyor

Geçmiş yıllarda haberleşmek, baş sağlığı veya özür dilemek, dâvet etmek, teşekkür sunmak, bayram, yılbaşı ve özel günlerde tebrik etmek amacıyla kullanılan mektuplaşma sistemi, haberleşme teknolojisindeki yenilikler son yıllarda giderek azaldı.


  Göç vermeyince köy olmaktan kurtuldu

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Karaali beldesinde yaşayanların çoğu göçebe bir hayat tarzını tercih etmesine rağmen büyük şehirlere göç vermeyerek köy olmaktan kurtuldu.


  Kış, doğuya geri döndü

Doğu Anadolu Bölgesi’nde önceki gece etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Bölgedeki 4 ilde 185 köy yolu ulaşım kapanırken, Ardahan-Şavşat kara yolunda da kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.


  Su borusu patladı, evleri su bastı

İstanbul’un 2 ilçesinde, İSKİ’ye ait su borularının patlaması sebebiyle bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.


  Suyun yüzde 30'u kaçaklara gidiyor

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim, saniyede bin 100 litre su elde edilen Malatya’nın kaynak suyunun yüzde 30’unun kaçaklara gittiğini açıkladı.


  Öksürük ve hapşırma “SARS”ıyor

Uzmanlar, SARS’ın temel yayılma yolunun damlacıkların aktarılması, yani SARS hastası olan biri öksürerek ya da hapşırarak havaya damlacıklar saçması ve başka birinin onları soluması yoluyla yayıldığını söylediler.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri