Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Medeniyet çöl olmasın

2008 “Vakıf Medeniyeti Su Yılı” ilân edildi. “Yıl” çerçevesinde çeşitli faaliyetler yapılacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt’ın Vakıflar Genel Müdürlüğünde birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla, “2008 Vakıf Medeniyeti Su Yılı” ilân ve faaliyetleri kamuoyuyla paylaşıldı.

Hayatı Yazıcı, susuzluk meselesini 2008 yılı boyunca birtakım faaliyetlerle masaya yatıracaklarını belirterek, “Küresel ısınmanın bir yansıması olarak ülkemizde yaşanan kuraklık konusu devlet politikası olarak ele alınması gereken son derece önemli ve hayatî bir konudur. Ancak, sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle vakıflarımızın da bu sorunun çözümü konusunda önemli katkılarının olacağını düşünüyoruz. Bu amaçla 2008 yılı boyunca gerçekleştirilecek sempozyum, çalışma grupları, konferanslar, yarışmalar ve sergiler ile bu alanda faaliyet gösteren vakıflarımız da problemin çözümüne katkıda bulunacaklardır. Yine bu çerçevede, vakıfların su kaynaklarının geliştirilmesi, halkımızın bu konularda bilinçlendirilmesine yönelik hizmetlerin bir muhasebesi de yapılmış olacaktır.” sözlerini aktardı.

Yazıcı, yapılacak faaliyetlerin insanların çevre bilincini geliştireceğini belirterek, “Bu yıl içinde düzenlenecek çeşitli etkinlikler, bilimsel toplantılar, yarışma ve sergiler vasıtasıyla insanımızın çevre bilincinin gelişmesine ve su kaynaklarının daha verimli kullanılmasına katkıda bulunulacaktır. Bununla birlikte, medeniyetimizin bu alanda sergilediği bilinç düzeyinin ortaya çıkarılması ve günümüz insanına anlatılması konunun daha sağlıklı bir zeminde ele alınmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

Hayati Yazıcı’nın ardından söz alan Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt da, “2008 Vakıf Medeniyeti Su Yılı” çerçevesinde yapılacak kompozisyon, makale, ebru, resim, proje yarışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Cemil Yüzer / ANKARA

16.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Medeniyet çöl olmasın

  Geleneksel el san’atlarını yaşatıyor

  Can Kardeş, okumayı sevdiriyor


 Son Dakika Haberleri