Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Çanakkale’de onurumuzla destan yazdık

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale Zaferinin 93. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, binlerce şehit verilerek yapılan mücadelenin, Türk milletinin mukaddes vatanına, şehitlerinin ve gazilerinin emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağının göstergesi olduğunu belirtti.


Siyasî Partiler Kanunu değişsin

Siyasî Partiler Kanununun 78 ve 103. maddelerinde onlarca yasak bulunduğunu hatırlatan Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, “Bu, 1983’de çı

Ekren: Herkes daha hassas olsun

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, küresel krizlerin çok daha hızlı çıkıp, yayıldığı günümüzde ilave krizlerin üretilmemesi konusunda t


  ABD’den ikili tavır

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin, ‘’ilgili bütün tarafların, demokratik kurum ve değerlere, aynı zamanda hukuk kurallarına’’ saygı göstermesi gerektiğini söyledi.


  Dâvâ AKP’ye doping oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Erdoğan’ın, Yargıtay Başsavcısının iddianamesini Türk milleti nezdinde bir ‘ibranameye’ dönüştürmek ve mağdur ve mazlum edebiyatıyla Türk milletinin merhamet duygularına sığınarak siyasî sorumluluğunu unutturmak hesabı yaptığını” ileri sürerek, “Açılan kapatma dâvâsının AKP’ye bu yönde siyasî doping etkisi yapması, hazin bir tecelli olarak kabul edilmelidir” dedi.


  Büyükelçi Wilson: Umarım bu mesele çabucak çözülür

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin soruları cevaplayarak, “konunun çabucak çözülmesini umduğunu” söyledi.


  Yargıtay’a şikâyet dilekçesi

"Genç Siviller Hareketi’’ üyesi bir grup, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında ‘’görevi kötüye kullanma’’ iddiasıyla Yargıtay Başkanlığına şikayette bulundu.


  Hisarcıklıoğlu: Partilerin kolayca kapatılması Türk demokrasisine zarar verir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, siyasi partilerin kolayca kapatılmasının Türk demokrasisine zarar vereceğini söyledi.


  Büyükanıt: Afganistan’a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ‘’Ben bu göreve başladıktan bir ay sonra ‘Afganistan’a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez’ diye bir demeç verdim, ki halen aynı görüşü paylaşıyorum’’ dedi.


  Türkiye, bütün birimleriyle demokrasiye sahip çıkmalı

Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut, herkesin, demokrasiye ihtiyacı olduğu bilinciyle hareket etmesi gerektiğini bildirdi.


  Demokrasiden korkanlar var

Gazetemiz Ankara Temsilciliği tarafından düzenlenen “Meşrutiyetten Cumhuriyete Demokrasi Serüveni” konulu programda konuşan gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, sık sık yapılan müdahalelerin demokrasiye zarar verdiğini bu sebeple demokrasimizin gelişemediğini kaydetti.


  Bardakoğlu: Hz. Muhammed (asm) en güzel model

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ‘’O’nu (Hazreti Muhammed) sevmek ve örnek almak, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin ve siretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının ve öğretilerinin davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılmasıdır’’ dedi.


  Öğretmenin durumu kötü

Yapılan bir araştırmayla öğretmen adaylarının büyük bölümünün baba, anne veya kardeşinden harçlık aldığı, başta depresyon ve kaygı olmak üzere önemli sağlık sorunları şikâyetinde bulundukları tesbit edildi.


  Her müdüre bir polis

Türkiye’nin 3. büyük şehri olmasına ve yoğun göç almasına karşın İzmir’deki okullarda güvenlik sorunu bulunmadığı, son iki yıl içinde asayiş olayı yaşanmadığı öğrenildi.


  Eğitim fonlarında 31 ülkeyi solladık

Avrupa Birliği (AB) fonlarından yeteri kadar yararlanmamakla eleştirilen Türkiye, eğitim ve gençlik programlarında 31 Avrupa Birliği ülkesini geride bırakarak bütçesini yüzde 70 artırılan tek ülke oldu.


  Türk doktorlar Afrika’da

Gönüllü Türk doktorlarının sağlık seferberliği Doğu ve Güneydoğu illeriyle sınırlı kalmıyor.


  Tuz eken, tansiyon biçer

Dünyada her yıl 7 milyon kişinin ölümüne yol açan hipertansiyon (yüksek tansiyon) hastalığının temel sebebinin, yiyeceklerde tuz kullanma alışkanlığı olduğu bildirildi.


  Kadınlar ‘birbirine’ sahip çıktı

Beyoğlu’nda, farklı siyasi görüşlere mensup gruplara üye kadınların oluşturduğu “Biz Birbirimize Sahip Çıkıyoruz İnisiyatifi” isimli grup üyeleri, başörtüsü yasağı ile kadınlara yönelik baskıları, topladıkları imzaları mandallarla çamaşır ipine asarak protesto etti.


  Biri mezarda, biri askerde

Çanakkale Zaferi’nin 93. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Sivas’ta anma programı düzenlendi. Şehit anneleri ve çocuklarının ağladığı tören, duygulu anlara sahne oldu.


  Alkolün hafifi, ağırı olmaz

Psikiyatr Dr. Bülent Demirbek, "alkolün hafifi, ağırı olmayacağını, hafif alkollü içeceklerle başlayan alışkanlığın alkolizmle sonuçlandığını’’ bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri