Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Son yılların en büyük krizi geliyor

Küresel ekonomik kriz, İngiltere’de de basının manşetlerini kapladı. The Daily Telegraph gazetesi, ekonomik krizin son yılların en büyük krizi olduğunu belirtirken, ekonomi uzmanlarının İngiltere’nin son on yılların en büyük ekonomik krizine doğru son sür’atle ilerliyor olabileceği uyarısında bulunduklarını bildirdi. Financial Times da, kredi krizinin çok sayıda kurban vermesinden endişe duyulduğunu bildirdi.


En çok İMKB değer kaybetti

eçtiğimiz haftasonu ABD yatırım bankası Bear Stearns’i kurtarma operasyonu sonrası tüm dünya para piyasalarında yaşanan kargaşa en çok Türkiye’yi etki

Kriz altına yaradı

Temelinde ABD ekonomisindeki sorunların bulunduğu küresel türbülansta iç ve dış piyasalarda belirsizlik ve ileriye yönelik korkular giderek artarken,


  Gerçek işsiz sayısı 4.7 milyon

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) işsiz sayısını 2 milyon 436 bin olarak açıklamasına karşın, gerçek işsiz sayısının 4 milyon 701 bin kişi olduğu belirlendi.


  Sebze fiyatları arttı

Üretim merkezlerinden Antalya’da kış dönemindeki soğuk havanın seralardaki etkisinin devam etmesi ve pazara az miktarda ürün gelmesi sebebiyle sebze fiyatları arttı.


  ‘Sosyal Güvenlik’te geri adım yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emek kesiminin yoğun tepkisine yol açan sosyal güvenlik düzenlemesinde geri adım atıp atmayacakları sorusuna “Bütün kanunu konuşmaya hazırız. Ama temel parametreleri kaldırırsak reform efor olur” dedi.


  Piyasaların gözü PPK’nın faiz kararında

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bu yılın üçüncüsü toplantısını bugün yapacak. Piyasada bazı çevreler, Merkez Bankası’nın bugün yapacağı toplantıda kısa vadeli faiz oranlarında indirim beklemezken, bazıları ise 0.25 puan indirim yapılabileceği görüşünde.


  8.9 milyon çalışan emekli olamayacak

Hükümet, emek kesiminden gelen yoğun tepki üzerine çalışanların emeklilik yaşını 65’e yükseltmeyi öngören düzenlemede geri adım atarken, Türkiye’de 8 milyon 868 bin kişinin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı olmadan çalıştığı belirlendi.


  Yabancıların yarısı yatırım yapacak

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) yaptığı Barometre araştırmasına göre, yatırımcıların yüzde 53’ü yeni yatırım planladığını belirtirken, yüzde 70’i Türkiye’de ekonomik büyümenin aynı kalacağını düşünüyor.


  Kartlardan yıllık ücret alınmayacak

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da değişiklik yapan kanun tasarısı taslağı görüşe açıldı. Düzenleme ile bankaların kredi kartında yıllık ücret alması yasaklanıyor.


  Unakıtan: Dâvâ ekonomik belirsizlik getiri

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AKP hakkındaki kapatma davasının yabancı yatırımcılara etkisi konusunda ‘’Etkilemez olur mu? Herhalde etkiler. Siyasi belirsizlik ekonomik belirsizlikleri getirir’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri