Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Merkel: İsrail’in hep arkasındayız

srail’e resmî bir ziyarette bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Parlamentosunda “soykırımın Almanlar için bir utanç kaynağı olmaya devam ettiğini” ifade etti. Almanya’nın her zaman İsrail’in arkasında olacağını söyleyen Merkel yine yaranamadı ve konuşmasını Almanca yaptığı gerekçesiyle milletvekillerinin protestosuyla karşılaştı.

srail’e resmi bir ziyarette bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail parlamentosunda Almanca konuşma yapınca, milletvekillerinin protestosuyla karşılaştı.

Ziyaretinin son günü İsrail parlamentosunda, ‘’Soykırımın, Almanlar için bir utanç kaynağı olmaya devam ettiğini” vurgulayan Merkel’in Almanca konuşma yapması parlamentonun çeşitli partilerine mensup bazı milletvekilleri tarafından protesto edildi. Protestocu milletvekilleri, Merkel’in konuşması sırasında salondan ayrıldı.

Merkel kendisine Knesset’te Almanca konuşma fırsatı verilmesi nedeniyle, İbranice teşekkür etti. Merkel, “Almanya adına 6 milyon Yahudi’nin kitleler halinde öldürülmesi, Yahudi halkına, Avrupa’ya ve tüm dünyaya tarif edilemez acılar getirmiştir” dedi ve soykırım için İbrani dilinde özel olarak kullanılan “Şoa” kelimesini sarfederek, “Şoa, biz Almanları utanç içinde bıraktı. Kurbanların önünde saygı ile eğiliyorum, Soykırımdan kurtulanların, onların kurtulmalarına yardım edenlerin huzurunda da saygıyla eğiliyorum” dedi. Merkel, Almanya ve İsrail’in, yaşanan soykırım nedeniyle her zaman birbirine bağlı olacaklarını ifade ederken, antisemitizm ve ırkçılığın, Almanya’da veya Avrupa’da bir daha asla bir yer bulmaması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında, Almanya’nın her zaman İsrail’in arkasında olacağını söyleyen Merkel, İsrail’in Gazze Şeridi ile sınırındaki yerleşim yerlerine Filistinlilerce atılan Kassam roketlerine karşı kesin tavır sergiledi.

Merkel, Kassamların sivilleri hedef aldığını dile getirdi ve “Açık bir şekilde söylüyorum. Kassamlar mutlaka durmalıdır. Terör saldırıları bir suçtur ve asla siyasi anlaşmazlıkları çözmez” dedi.

Merkel, Ortadoğu barışı ile ilgili olarak Annapolis konferansı kararlarına ve iki devletli bir çözüme destek verdiklerini belirtti.

/ KUDÜS

20.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşgal Irak'ı bölüyor

  Savaşın 5 yıllık bilançosu

  Bush: Irak savaşı gerekliydi

  ABD ikili tavırda ısrarlı

  Merkel: İsrail’in hep arkasındayız

  Talat ve Hristofyas, görüşmeye hazırlanıyor

  Enver İbrahim’in eşi muhalefet lideri

  3 Irak polisi kaza kurşunuyla öldü

  Pakistan’da kadın meclis başkanı

  Kötü şöhretli Pul-i Charkhi’de ayaklanma

  Tabanlarında Allah yazılı ayakkabılar imha edildi

  İhtiyarlara trafikte de yer yok!

  Satılık hayat

  Teklif uçtu gitti

  Kadınlara özel otel


 Son Dakika Haberleri