Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İşgalinin 5. yılında ABD’yi protesto

Mazlum-Der Ankara Şubesi üyesi bir grup, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto eylemi yaptı. Grup, Irak’ın işgalinin 5. yılı sebebiyle ABD’nin Ankara Büyükelçiği önünde toplandı.


Meşrutiyetten cumhuriyete,cumhuriyetten demokrasiye

Onun, demokratikleşme sürecimizin birbirini takip edip tamamlayan aşamaları niteliğindeki meşrutiyet, cumhuriyet ve demokrasi kavramlarına dinî delill

Mustafa Sungur: Allah gayretimizi arttırsın, istikamette muhafaza etsin

Üstad ve Risâle-i Nur dinlenseydi, Üstadın teklifi hayata geçirilebilseydi, bugün Güneydoğu’daki sıkıntılar yaşanmazdı. Cenâb-ı Hak imanımızı, gayreti


  Mehmet Fırıncı: Bediüzzaman Said Nursî 100 sene sonra yeni yeni anlaşılıyor

"Bazılarının daha yeni yeni anlamaya başladığını; Üstad tâ o zamanlar Medreset'ül Zehrâ ile ortaya koymuş. Türkiye, şu anda bu noktaya gelmeye başladı. Yüz sene sonra tabiî."


  Ian Markham: Hıristiyanlar Said Nursî’den ne öğrenebilir?

Nursî açıkça laik devlet düzeni altında kusursuz ve mükemmel bir şekilde Müslüman olunabileceğini görmüştür.. İlginç bir şekilde Nursî, gün gelip de insanların Kur’ân’ın eşsiz güzelliğini anlayacağı ve devlet yapısının kendiliğinden Kur’ân hakikatlerine dönüş yapacağı konusunda Allah’a güven duymaktadır. Fakat o güne kadar, asıl vazife imanlı birer Müslüman olmaktır.


  “Barla Bediüzzaman için ders kürsüsüydü”

Araştırmacı-Yazar Rahmi Erdem, "Ruhundaki himmet ve hamiyet duygusunun sönmesi için Barla'ya gönderildi. Bunlara rağmen 106 parça eser Barla'da yazıldı" dedi.


  RisaleForum.Com sitesinden vefat yıldönümünde Bediüzzaman için 100 hatim

27 Haziran 2006 tarihinde kurulan ve Risâle-i Nur eksenli yayın ve faaliyetler düzenleyen RisaleForum.com sitesi, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin vefat yıldönümü için, üyelerine dönük olarak bir hatim kampanyası gerçekleştirdi.


  Demokrasi ile İslâmiyet arasında çelişki yok

Türkiye ziyareti kapsamında İstanbul gelen Afganistan Dışişleri Bakanı Dr. Rengin Dadfar Spanta, İslam’ın Türkiye’deki yaşanışının kendileri için bir örnek olduğunu belirterek, ‘’Biz dünyaya bir şey göstermeliyiz, biz Müslüman olarak demokratik düzeni hak etmişiz. Demokrasi ile İslamiyet arasında bir çelişki yoktur’’ dedi.


  Demokrasiyi korumak için Bediüzzaman’a ihtiyaç var

Sağlık-İş Başkanı Mustafa Başoğlu, demokrasimizin daha çok olgunlaşması, gelişmesi ve saldırılara karşı kendisini koruyabilmesi için Bediüzzaman Said Nursî gibi yürekli ve her şart altında demokrasiyi savunacak sivil toplum liderlerine ihtiyaç olduğunu belirtti.


  Olayları alt-üst kimlik belirliyor

Yazar ve öğretim görevlisi Prof. Dr. Baskın Oran, Türkiye’de ve dünyadaki esas olayların alt kimlik ile üst kimlik arasındaki uyum veya çatışmayla belirlendiğini söyledi.


  Mahkemeden gözaltılara itiraza red

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmasına yapılan itiraz reddedildi. İlhan Selçuk’un avukatlarının, gözaltına alma işleminin yasaya ve usule aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı itiraz, İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi. Mahkeme, itirazın reddine karar verdi.


  Ankara’da barajlar doldu

Ankara'ya son 24 saatte yağan yağmur barajlardaki doluluk oranını arttırdı. Bu süre içinde yağan yağışlar neticesinde şehri besleyen barajlara toplam 16 milyon 462 bin 500 metreküp su geldi.


  Unkapanı Köprüsü trafiğe kapatılacak

Unkapanı Köprüsü, bakım çalışması sebebiyle 24 Mart’ı 25 Mart’a bağlayan gece 4 saat süreyle araç ve yaya trafiğine kapatılacak.


  Nevruz gerginliği

Van, Mersin ve Hakkari’de, Nevruz’u bahane ederek izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti, 2’si polis 5 kişi yaralanırken çok sayıda kişi gözaltına alındı.


  Beldeler resmen köy oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören kanunla, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, gümrük kapıları dışında; mektupla, elektronik ortamda veya yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilmesine imkan tanıyan kanunun da bulunduğu 4 kanunu onayladı.


  Diyarbakır’da gece eğitimi yapılacak

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okulların gece de eğitime açılmasını teklif etti. Diyarbakır Valisi Mutlu, ‘’Türkiye Okuyor Kampanyası’’ kapsamında, Diyarbakır’da tesbit edilen 40 bin kişinin okur yazar olmasının hedeflendiği bildirildi.


  "Uzman komandoluğa" rekor sayıda başvuru

Kara Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ‘’piyade komando uzman erbaş’’ olmak için 25 bin 84 kişi başvurdu. Türk Kara Kuvvetleri, geçen yıl istihdam ettiği bin 540 piyade komando uzman erbaşın ardından bu yıl da 3 bin 18 uzman erbaş alacak.


  İstanbul’da 7 gün elektrik kesintisi yapılacak

Bayrampaşave Bakırköy işletme müdürlüklerince yapılacak çalışmalar sebebiyle 23-30 Mart tarihleri arasında bazı semtlerde elektrik kesintisi uygulanacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri