Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

12 Eylül ve Erdoğan

Türkiye’de 1980 darbesi ve 1982 Anayasası’yla bir “vesayet” rejimi kuruldu. Daha doğrusu, zaten yürürlükte olan vesayet sistemi daha da radikal hale getirildi.



Artık Müslümanları rahat bırakalım

Beş sene oldu ve hâlâ öğrenemedik bir türlü. Her sene yıldönümünde Irak’ta nasıl bir felaket yaratıldığını görünce Churchill’i ve Filistin için kullandığı “cehennem felaketi” tabirini düşünüyorum.



Hırvat savcı

Bilim ve Araştırma faslı, İşletme ve Sanayi Politikası faslı, İstatistik faslı, Mali Kontrol faslı, Tüketici ve sağlığın korunması faslı, Trans Avrupa ağları faslı... Bunlar ne? AB ile 2005’den beri müzakereye başlayabildiği fasıllar.



AKP’ye kapatma dersleri...

Tamam, bu ülkede hukuka pek aldırmayan bir ordu-yargı işbirliği var. Biz bunu, 12 Eylül’de Anayasa’yı ortadan kaldıran darbecileri kutlamaya giden Anayasa Mahkemesi üyelerinde gördük, 28 Şubat’ta Genelkurmay salonlarını dolduran yüksek yargıçlarda gördük, 27 Nisan’da gördük, Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararında gördük, Danıştay Başsavcısı’nın “darbeleri öven” konuşmasında gördük.



Türkün demokrasiyle imtihanı!

Türkiye bir kez daha ‘28 Şubat süreci‘nin içine itilmek isteniyor. Bunun ilk denemeleri 2002 seçimleri sonrasında, AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte yapılmıştı. Şöyle deniyordu askerin tepelerinde: “AKP, Kıbrıs’ı satacak! AKP, AB yolunu açarak, demokrasi falan derken Türkiye’yi bölmenin ve şeriatlaşmanın kapısını açacak!”



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri