Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avrupa’nın başşehri Müslüman olacak

Fransız Le Figaro gazetesi, “Avrupa’nın başşehri “ olarak adlandırılan Brüksel’de Müslümanların nüfusunun üçte birini oluşturduğuna dikkat çekti. Gazete, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırmaya dayanarak “Avrupa’nın başşehri, 20 yıl içinde Müslüman olacak” diye yazdı.


Bir Avrupa Birliği projesi: Kültürler arası diyalog

Kültürler arası diyalog konusunda sekiz tema belirlendi bunlar: Kültür ve medya, öğrenim/bilim, azınlıklar, çok dillilik, dinler, iş yeri ve gençlik.

Kıbrıs’taki gelişmelerden herkes memnun

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın adada çözüme yönelik başlattıkları müzakere girişimleri dünya


  Satürn’ün uydusu Titan’da gizli okyanus iddiası

Satün'ün uydusu Titan’ı kaplayan kalın buz tabakasının altında gizli kalmış, derin bir okyanus olabileceği bildirildi.


  Bulgarlar, Lizbon sözleşmesini onayladı

Bulgaristan parlamentosu, AB’nin taslak anayasasının yerine geçecek Lizbon Sözleşmesi’ni onayladı. Parlamentoda önceki gün yapılan oturumda, 240 milletvekilinin 195’i sözleşmenin kabul edilmesinden yana oy kullanırken, 15 milletvekili aleyhte karar verdi.


  ABD’de pasaport skandalı işçileri kovdurttu

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde aday olan Barack Obama’nın yanı sıra, diğer adaylar Hillary Clinton ile John McCain’in de pasaport bilgilerine yasa dışı yoldan bakıldığı ortaya çıktıktan sonra, söz konusu fiili işleyen işçilerin işlerinden kovulduğu bildirildi.


  Tayvan, cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitti

Tayvan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri için 17 milyon 300 bin seçmen ülke genelindeki 14 bin 403 noktada oy verdi.


  Sincan Özerk bölgesi 7.3 ile sallandı, binlerce ev yıkıldı

Çin'in kuzeydoğundaki Sincan Özerk Bölgesi’nde önceki gece meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde 2 bin 200 ev ha sar gördü, 44 bin insan geceyi sokaklarda geçirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri