Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sosyal güvenlikte pürüzler sürüyor

Sosyal güvenlik tasarısıyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sendikalar arasındaki pürüzler devam ediyor. Bakanlığın tasarıya ilişkin önerilerini değerlendiren konfederasyonların uzmanları, yaptıkları çalışmayı bugünkü Emek Platformu toplantısına sunacaklar.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na ilişkin, Emek Platformu’nun işçi kesimiyle yapılan görüşmedeki talep ve önerilere ilişkin değerlendirmelerini konfederasyonlara bildirdi.

Alınan bilgiye göre, Bakanlığın önerilerini değerlendiren konfederasyonların uzmanları, yaptıkları çalışmayı bugünkü Emek Platformu toplantısına sunacaklar. Platformda yapılacak değerlendirmenin ardından da nihayi karar için saat 15.00’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelinecek.

Emek Platformu, mevcut yasalar uyarınca, fiili hizmet zammından yararlanan çalışanların bu haklardan yararlanmayı sürdürmelerini talep ediyor. Bakanlığın, değerlendirmelerinde bu öneriye ilişkin düzenleme yer almıyor. Bu arada Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nda öngörülen değişikliklerle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan görüşmeleri değerlendirmek üzere bugün saat 10.00’da Türk-İş Genel Merkezi’nde toplanacak. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun başkanlığında yapılacak toplantıda, konfederasyonların uzmanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yasa tasarısına ilişkin değişiklik önerileri üzerinde yaptıkları çalışmaları sunacaklar. Platformda yapılacak değerlendirmenin ardından sosyal taraflar saat 15.00’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bakanlıkta bir araya gelecekler. Bakanlıktaki toplantıda, yasa tasarısında öngörülen değişikliklere ilişkin nihai kararın çıkması bekleniyor.

/ ANKARA

24.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal güvenlikte pürüzler sürüyor

  IMF heyeti, son gözden geçirme için gelecek

  AR-GE faaliyetlerine teşvikler arttırılacak

  Köprü ve otoyollara büyük gruplar talip


 Son Dakika Haberleri