Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sürpriz “füze zirvesi”

ABD Başkanı George W. Bush ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Washington’un planladığı füze savunma sistemini ele almak üzere gelecek hafta bir araya gelecekler. Bush, Putin’in kendisini Karadeniz kıyısındaki liman şehri Soçi’ye davet ettiğini, kendisinin de daveti kabul ettiğini açıkladı.

Rusya’ya gelecek hafta Romanya’nın başşehri Bükreş’te düzenlenecek NATO zirvesinin sonrasında gidecek olan Bush, 6 Nisan’da yapılacak görüşmenin son dönemde yürütülen üst düzey temasların devamı niteliğinde olacağını ve anlaşma sağlanması konusunda iyimser olduğunu söyledi.

ABD’nin Doğu Avrupa’da oluşturmayı öngördüğü yeni füze savunma sistemi Rusya’nın şiddetli muhalefeti ile karşılanıyor. Proje bölgeye doğru hareket eden füzeleri havada vurmak üzere Polonya’ya bataryalar ve Çek Cumhuriyeti’ne bir radar sistemi konuşlandırılmasını öngörüyor. Rusya, bu projenin kendisini hedef aldığını düşünüyor. Geçen hafta ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates Moskova’da üst düzey yetkililerle görüşmüşlerdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, temaslar sonrasında Izvestiya gazetesine ABD’nin Moskova’nın sistemi izlemesine izin vereceğini söylemişti. Gelecek haftaki görüşme iki liderin son buluşması olabilir. Rusya’da ay başında başkanlığa seçilen Dimitri Medvedev Mayıs ayında görevi Putin’den devralacak.

/ WASHINTON

28.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sürpriz “füze zirvesi”

  ABD, Rusya ve AB ile ortak füze sistemi kurabilir

  Arap zirvesine ‘birlik’ çağrısı

  BM binasına restorasyon

  Dünyanın geleceği için bir dakika karanlık

  İlginç iddia: “Tamiller ve PKK işbirliğinde”

  AİHM’den Yunanistan’a mahkûmiyet

  Kut’ta Şiî milislerle çatışma: 44 ölü

  Bush’tan Abbas’a davet

  Sırbistan, Kosova’nın bölünmesini istedi

  Güney Kore de Kosova’yı tanıdı

  İngilizlerin derdi ‘iltica’

  “Çin’in uzay programına dikkat”

  Filistin polisine malzeme onayı

  İran hükümeti, BM’den tazminat talep edecek


 Son Dakika Haberleri