Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ergenekon Şemdinli’ye benzemesin

ŞEMDİNLİ davasını yakından takip eden ve aynı zamanda müdahil avukat olan Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı ile ilgili endişesini dile getirdi.


DAHA FAZLA HUKUK DEVLETİ NORMLARI

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, “Sağduyunun, uzlaşmanın temeli, ortak paydaları daha fazla özgürlükçü demokrasi, daha fazla hukuk devleti normları, h

Muhalefet Köşk’e çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti.


  Toptan: Orta yol bulunacak

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Öyle ümit ediyorum ki süratle gerilim gibi görünen bu ortam, yerini sükûnetle, sağduyuya ve çıkış yolu bulmaya mutlaka sevk edecektir’’ dedi.


  Hepimiz sorumluyuz

ANAYASA Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ‘’Herkese, her bireye, her kuruma muhalefetiyle, iktidarıyla herkese düşen bir şey var ve altını çizerek ifade ediyorum burada birlikte yaşamanın sorumluluğunu ve gerekliliğini mutlaka yerine getirmek zorundayız. Bu işin aktörleri bu konuda sorumluluklarını yeniden, bir kez daha gözden geçirmelidir. Toplumu germenin, toplumdaki tansiyonu yükseltmenin hiç kimseye yarar sağlamayacağı açıktır’’ dedi.


  Soylu: Gerginlikten beslenenler var

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, sivil toplum kuruluşlarının hükümete ve muhalefete yaptıkları “Türkiye için Sağduyu” çağrısını olumlu bulduklarını belirterek, “Şu anda bir gerginlik operasyonu yapılmaktadır. Bundan da beslenenler vardır. Ekonomik krizin eşiğindeki Türkiye’de, gerçek gündeme derhal geri dönülmelidir” diye konuştu.


  Kara bulutlar sivil anayasa ile dağılır

EKONOMİK Sosyal Konsey’i oluşturan kuruluşların katıldığı ve diğer STK’ların davet edilmediği, TOBB, Türk-İş, Hak-İş, TESK, TZOB, TİSK ve Türkiye Kamu-Sen tarafından yapılan sağduyu çağrısını Memur-Sen olarak desteklediklerini ve bildirinin tümüne katıldığını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, bu çerçevede gerginliğin azaltılması için üzerlerine düşeni yerine getireceklerini kaydetti.


  "Enerjimizi tüketiyoruz, AB yolunu kapatıyoruz"

SEKTÖREL Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Türkiye’nin AB sürecinden hızla uzaklaştığını öne sürerek, ‘’Enerjimizi tüketiyoruz, AB yolunu kapatıyoruz’’ dedi.


  Sosyal Güvenlik Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda

TBMM Genel Kurulunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapan tasarının görüşmelerine başlandı.


  KKTC Cumhurbaşkanı Talat: Çözüm izlenimi gördüm

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın, 21 Mart görüşmesinde kendisine çözüm istediği izlenimi verdiğini, ama bunun “mutlaka anlaşacakları’’ anlamına gelmediğini söyledi.


  BM: Gençlerin devlete olan güveni azalıyor

BİRLEŞMİŞ Milletler’e (BM) göre Türkiye’deki eğitim eşitsizliği ve işsizlik devlete olan güveni azaltıyor.


  Tasarruf sürerse İstanbul susuz kalmayacak

MAKAMINDA Toscana Eyaleti Siena Belediye Başkanı Fabio Ceccherini’ni kabul eden Topbaş, görüşmenin ardından soruları cevaplandırdı.


  İstanbul’da mesai saatleri değişiyor

İSTANBUL Valiliği, ildeki mesai saatlerinin 31 Marttan itibaren 08.30-12.30 ve 13.00-17.00 olarak uygulanacağını bildirdi.


  Bolu Dağı’nda 5 ayda 415 kaza meydana geldi

D-100 Karayolunun ve TEM Otoyolunun Bolu Dağı kesiminde 5 ay içerisinde toplam 415 trafik kazası meydana geldi.


  Fahrî trafik müfettişleri yeniden yapılandırılacak

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Uzunkaya, fahri trafik müfettişliğinin daha cazip hâlâ getirilmesi için mevzuatta birtakım değişikliğe gidileceğini bildirdi.


  Demokrasilerde halkın desteğini almayan yönetim meşrû değildir

BEDİÜZZAMAN Haftası münasebetiyle Yeni Asya Konya Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen “Meşrutiyetimizin 100. Yılında Türkiye’nin Demokrasi Serüveni” konulu konferansa Dış Haberler Müdürümüz Mustafa Özcan ve Araştırmacı-Yazar Halil Uslu konuşmacı olarak katıldı.


  Pamuk çocuklar eğitime kazandırılıyor

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğiyle Adana’da ‘’Pamuk Kadar Beyaz Gelecek İçin’’ sloganıyla yürütülen proje sayesinde, 3 yılda tarım işçisi 4 bin 328 çocuk eğitime kazandırıldı.


  'Şehide Mektup' yazanlara ödül

EĞİTİM-BİR-SEN (Eğitimciler Birliği Sendikası) İzmir şubesi tarafından hazırlanan, Aliağa Belediyesi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Kültür Merkezi’nin desteklediği öğrenciler arası ödüllü “Şehide Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri