Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Parmaklıkların ardındakiler de okuyabilsin

YENİMAHALLE Belediyesi ceza ve tutukevlerinde bulunan ve ÖSS sınavlarına hazırlanmak isteyenler için iki ayrı ÖSS Sözel ve Sayısal soru bankası hazırlattı. Ankara genelindeki 200, Türkiye genelinde ise 2 bin tutuklu ve hükümlünün ÖSS'ye girecek olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Cezaevine giren bir kişinin de eğitim hakkı var. Parmaklıklar ardından gençlerimiz kaybolup gideceğine, eğitimleri için bir şansları olsun istedik" dedi.

Ceza ve tutukevlerinde yaşayan özellikle gençlerin ise topluma yeniden kazandırılmasının çok önemli olduğunun söyleyen Duyar, "Bunun için gerek Adalet Bakanlığı gerekse Ceza ve Tutukevleri çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Biz de belediye olarak bir proje ile katkıda bulunmak istedik" dedi. Özellikle cezaevinde bile okuma isteğini kaybetmeyenlere her türlü yardımın yapılması gerektiğini söyleyen Duyar, şunları söyledi: "Hataların telafisinde ve tekrar toplum içinde girişte, kazanılmış ve tekrar hataya dönmeme için alınmış bir takım değerlerin ve eğitimin önemi büyüktür. Cezaevine giren bir kişinin de eğitim hakkı var. Parmaklıklar ardından gençlerimiz kaybolup gideceğine, eğitimleri için bir şansları olsun istedik Eğitim ise bireylerin anayasa ile belirlenmiş en temel hakkıdır. Bu hakkın elde edilmesi için yardımcı materyallere ihtiyaç duyulduğu gibi, kaynak eserlerinde olması gerekir. Bu kapsamda Ceza ve Tevkif Evlerindeki mahkûmlara yönelik, ÖSS sınavına girecekler için eğitime destek kapsamında ÖSS sözel ve sayısal soru bankası kitapları dağıtımını hazırladık. Mahkûmlarımıza geçmiş olsun demek yerine onları kazanmamın yolunu da eğitimle vermiş olacağız."

PROJE BÜTÜN TÜRKİYE’DE UYGULANACAK

YENİMAHALLE belediyesinin hazırladığı proje kapsamında Ankara sınırları içindeki Ceza ve Tevkif evlerinde kalan ve 2008'de ÖSS'ye müracaat etmiş mahkûmlara soru bankası ki-tapları dağıtıldı. Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü rakamlarına göre Ankara için bu sayı 200. Ancak projenin Türkiye genelindeki sayıları 2 bini bulan mahkûm ve tutukluları da kapsayacak şekilde hazırlıklar yapıldı. Türkiye genelinde 2 bin tutuklu ve hükümlüye de Yenimahalle Belediyesinin hazırladığı ÖSS sözel ve sayısal Soru bankası kitapçığı Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla ulaştırılacak.

BAKANLIK DA DESTEK VERİYOR

CEZA ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü belediyenin teklifini olumlu karşılayarak projeyi hayata geçirdi. Yenimahalle İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü de projeye destek veriyor. Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Kenan İpek, ceza ve tevkif evlerinin meslek edindirme kursları ve eğitim için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ahmet TERZİ / ANKARA

28.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Parmaklıkların ardındakiler de okuyabilsin


 Son Dakika Haberleri