Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş Bosque'ye servet ödedi

UEFA, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi gelirine mahsuben, siyah-beyazlıların davalı oldukları eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque ve yardımcılarına 7 milyon 961 bin 767 Avro ödeme yaptı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği yazıda, bu ödemeyle ilgili açıklamada bulundu. Borsa'ya yapılan açıklamada, şöyle denildi: ''Eski Teknik Direktörümüz Vicente Del Bosque ve yardımcı antrenörler Francisco Javierh Minano Espin, Francisco Jimenez Martin ve Antonio Grande Cereijo'nun alacaklarına istinaden anapara, faiz ve masraflar olarak toplam 7.961.767 Avro, UEFA tarafından, Şampiyonlar Ligi gelirlerimize mahsuben, adımıza ödenmiştir. Halihazırda Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdindeki süreç devam etmektedir. Ayrıca Şampiyonlar Ligi gelirlerimize istinaden UEFA nezdinde 557.158 Avro alacak bakiyemiz mevcut olup, Mayıs ayında yaklaşık 2.000.000 Avro düzeyinde ilave gelir tahakkuk etmesi beklenmektedir.''

28.03.2008


 

Nobre büyük maçlarda fileleri havalandırıyor

SÜPER Lig'de 29 Mart Cumartesi günü lider Fenerbahçe'yi konuk edecek Beşiktaş'ın derbideki en büyük kozları golcüleri Nobre ve Holosko olacak.

İlk yarıda sadece 1 gol atabilen Beşiktaş'ın golcüsü Nobre, ikinci yarıda daha farklı bir performans ortaya koyarak takımı adına üst üste gollere imza attı. İkinci yarıya golle başlayan Brezilya asıllı oyuncu, bu bölümde 10 maça 8 gol sığdırdı. Nobre, böylece ligdeki gol sayısını 9'a çıkardı. Beşiktaş forması altında iki sezon boyunca zaman zaman suskun kalan Nobre, buna rağmen büyük maçlarda golcü özelliği ile ön plana çıkıyor. Fenerbahçe'den siyahbeyazlı takıma geçen Brezilya asıllı oyuncu, siyahbeyazlı takımın Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük takımlarla yaptığı karşılaşmalarda mutlaka gole ulaşıyor.

28.03.2008


 

F.Bahçe'nin kozu golcüleri

SÜPER Lig'de 29 Mart Cumartesi günü Beşiktaş ile karşılaşacak Fenerbahçe, zorlu derbide golcülerinin etkili performansına güveniyor.

Sezonun ikinci yarısında gol silahlarının başarılı performansıyla, gol yollarında adeta patlama yapan Fenerbahçe'nin, derbi maçta da en büyük kozu, kart cezalısı Deivid'in yokluğunda Kezman, Semih ve Alex olacak. Fenerbahçe'nin, ligde attığı 59 golün 34'üne imzasını koyan üçlüden, gol krallığı yarışını önde götüren Semih 14, Kezman ve Alex ise 10'ar gole imzasını attı.

2. YARIDA PATLADILAR

İkinci yarıda yaptığı 10 lig maçında fileleri 29 kez havalandıran Fenerbahçe'de, Kezman (9) ve Semih 4 gol atarken, asistleriyle de ön plana çıkan Alex de 4 gole imzasını attı. Ligde yaptığı son 3 maçta 3 farklı skorlu galibiyetler alan Fenerbahçe, toplam 11 golle, maç başına 3,6 gol ortalaması tutturdu. 25. hafta mücadelesinde Vestel Manisaspor ve 26. hafta maçında Konyaspor'u 4-1'lik skorlarla mağlup eden sarı-lacivertli ekip, geçen hafta Kasımpaşa'yı 3-0'la geçti. Fenerbahçe'nin son 3 lig maçında attığı toplam 11 golün 8'i de Kezman (4), Semih (3) ve Alex'ten (1) geldi.

ÜÇLÜNÜN BEŞİKTAŞ'A GOLLERİ

Fenerbahçe'nin, Beşiktaş ile yaptığı son 3 maçın 2'sinde 2 gol atan Kezman'ın, siyah-beyazlı ekibe attığı 2 gol de takımı için önemli sonuçları getirdi. Geçen sezon ligin 31. haftasında Fenerbahçe'nin rakibini 1-0 yendi maçta tek golü atan Sırp futbolcu, takımına şampiyonluk mücadelesinde Beşiktaş'a karşı önemli bir avantaj sağlamıştı. Kezman, bu sezon başında da Almanya'da Beşiktaş ile yaptıkları Süper Kupa maçında skor 1-1 iken 85. dakikada attığı golle Fenerbahçe'ye 2-1'lik galibiyeti ve kupayı getiren isim oldu. Semih Şentürk ise Beşiktaş'a karşı ilk golünü bu sezonun 11. haftasında rakibini Kadıköy'de 2-1 yendikleri maçta kaydetti. Kaptan Alex ise Beşiktaş'a karşı 2005-2006 sezonunda Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 3-2 yendiği ve 2004-2005 sezonunda Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 4-3 yendiği lig maçında (2) gol atmıştı.

28.03.2008


 

Derbiye Yunus Yıldırım

SÜPER Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 29 Mart Cumartesi günü yapılacak derbi maçı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Yunus Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Alper Ulusoy yapacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçın 4. hakemi ise Halis Özkahya. Ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şunlar: 29 Mart Cumartesi: 15.00 Ankaraspor-Trabzonspor: Cüneyt Çakır, 15.00 Denizlispor-Gençlerbirliği: Hakan Sivriservi, 19.00 Beşiktaş-Fenerbahçe: Yunus Yıldırım, 30 Mart Pazar: 15.00 Kayserispor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Suat Arslanboğa, 15.00 Vestel Manisaspor-Çaykur Rizespor: Selçuk Dereli, 15.00 Konyaspor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor: Hüseyin Göçek, 15.00 Ankaragücü-Bursaspor: Kuddusi Müftüoğlu, 15.00 Kasımpaşa-Sivasspor: Mustafa Kamil Abitoğlu, 19.00 Galatasaray-Gaziantepspor: Barış Şimşek.

İlk derbiye çıkıyor

BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe arasında 29 Mart Cumartesi günü BJK İnönü Stadı'nda yapılacak derbi maçı yönetmekle görevlendirilen Yunus Yıldırım, kariyerinde ilk kez bir derbi maçında düdük çalacak. 2003-2004 sezonundan itibaren Süper Lig hakemi klasmanında olan Manisa bölgesinden 38 yaşındaki öğretmen Yunus Yıldırım, bugüne dek ligde ve kupada Fenerbahçe'nin 17, Beşiktaş'ın ise 13 maçına çıktı. Bu maçlarda Fenerbahçe, 16 galibiyet ve 1 beraberlik alıp hiç yenilmezken, 47 gol attı, kalesinde ise yalnızca 11 gol gördü. Beşiktaş ise Yıldırım'ın görev aldığı 13 karşılaşmanın 10'unda galip gelirken, 2'sinde berabere kaldı, 1'ini ise yitirdi. Siyah-beyazlıların bu maçlarda attığı 24 gole, rakipleri 13 golle karşılık verdi. Yıldırım, bu sezon ligde şu ana dek yönettiği 15 maçta 58 sarı, 2 de kırmızı kart gösterdi.

28.03.2008


 

Güreşçilerimiz iddialı

SERBEST Güreş Milli Takımı, Finlandiya'nın Tampere kentinde, 1-6 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na iddialı gidiyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 2007 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda takım halinde ikinci olarak büyük bir patlama yapan ve 7 sıkletin 6'sında Pekin olimpiyatları için vize almayı başaran Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda da tüm sıkletlerde madalya kazanarak takım şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor.

10 GÜNDÜR KAMP YAPIYORLAR

Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlıklarını 16 Mart'tan bu yana Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde Azerbaycan Milli Takımı ile ikili kamp sürdüren Milli Takım, 30 Mart Pazar günü hazırlıklarını tamamlayarak Finlandiya'ya gidecek. Teknik direktör İshak İrbayhanov ile antrenörler Adem Bereket, Metin Topaktaş, Muhammed Bodur ve Murat Atmaca yönetiminde çalışmalarını sürdüren Serbest Güreş Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası kadrosunda, Sezar Akgül (55 kilo), Tevfik Odabaşı (60 kilo), Ramazan Şahin (66 kilo) Ahmet Gülhan (74 kilo), Serhat Balcı (84 kilo), Hakan Koç (96 kilo) ve Aydın Polatçı (120 kilo) yer alıyor.

28.03.2008


 

Ersun Yanal Fransa'da Tunuslu futbolcuları izledi

TRABZONSPOR, gelecek sezon iyi bir kadro kurmak amacıyla transfer çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İlk olarak kulüp genel saymanı Mahmut Aksu, Belçika ve Almanya'ya giderek takip edilen bazı oyuncular konusunda transfer çalışmaları gerçekleştirdi. Ardından teknik direktör Ersun Yanal, Fransa'da Mehdi Ben Dhifallah ve Amine Chermiti için Tunus Milli Takımı'nın Fildişi Milli Takımı'nı 2-0 yendiği karşılaşmayı izledi. Kulüp başkanı Sadri Şener de Belçika ve Fransa'ya giderek bu konudaki transfer çalışmalarını gerçekleştireceğini söyledi.

28.03.2008


 

Sivasspor'un PAF takımı 4 büyükleri geride bıraktı

SÜPER Ligin flaş takımı Sivasspor'un PAF takımı da ligde gösterdiği başarıyla göz dolduruyor.

4 büyükleri geride bırakan Sivasspor PAF takımı ligde ilk sırada yer alıyor. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor PAF takımlarını geride bırakan Sivasspor, ligde oynadığı 27 maçta topladığı 56 puanla zirvede yer alıyor. Ligde 51 gol atan, 36 gol yiyen Sivasspor PAF takımını 53 puan toplayan Gençlerbirliği PAF takımı takip ediyor. PAF liginde Galatasaray üçüncü, Vestel Manisaspor dördüncü, Fenerbahçe beşinci, Trabzonspor altıncı, Beşiktaş ise yedinci sırada yer alıyor.

28.03.2008


 

Antalyaspor'un başına Hikmet Karaman getirildi

BANK Asya 1. Lig ekibi Antalyaspor'da teknik direktörlüğe Hikmet Karaman getirildi.

Antalyaspor Basın Sözcüsü Murat Süğlün yaptığı yazılı açıklamada, teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman'ın getirildiğini bildirdi. Süğlün, teknik direktör Karaman'ın yardımcılıklarını ise Engin Korukır (1. Yardımcı Antrenör), Taşkın Güngör (Yardımcı Antrenör), Yaşar Kıyar (Yardımcı Antrenör), Ahmet Ziya Gökçe (Kaleci Antrenörü) ve Serkan Sefa Emre'nin (Analiz) yapacaklarını belirtti.

28.03.2008


 

Chelsea'nin F.Bahçe'ye ayırdığı 3 bin bilet kapışıldı

FENERBAHÇE'NİN, Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda İngiltere'nin Chelsea takımıyla 8 Nisanda deplasmanda yapacağı rövanş maçı için sarı-lacivertli taraftarlara ayrılan biletler tükendi.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, taraftarlara ayrılan 3 bin biletin tükendiği duyuruldu. Biletler için faks yoluyla kulübe 9 binin üzerinde başvuru yapıldığı, 6 bin taraftara bilet verilemediği bildirildi. Açıklamada ayrıca, sarı-lacivertli ekibi yalnız bırakmadığı için taraftarlara teşekkür edildi.

28.03.2008


 

Tuncay Şanlı Adidas'ın reklâm filminde oynadı

ADİDAS'IN yeni F50.8 Tunit kramponunu milli futbolcu Tuncay Şanlı tanıtıyor.

İngiltere'nin Middlesbrough takımında forma giyen Tuncay, Adidas'ın yeni kramponunun reklam kampanyasında rol aldı. Modüler sistemi sayesinde üst kısmı, tabanı ve çivileri değişebilen dünyanın ilk ve tek kramponu F50 Tunit, futbolcuların kramponlarını, ihtiyaçlarına göre ayarlamalarını sağlıyor.

28.03.2008


 

Voleybolda yabancı sayısına sınırlama geliyor

ULUSLARARASI Voleybol Federasyonu (FIVB) 2008'den itibaren aşamalı olarak, kulüplerdeki yabancı sayısını 3'e düşürmeyi planlıyor.

FIVB yaptığı son toplantıda 16-17 Haziranda Dubai'de gerçekleştirilecek kongrede tartışılmak üzere, yabancı oyuncu sayısını azaltmak için bir takım değişlikler önermeyi kararlaştırdı.FIVB'in kongrede tartışılmak üzere sunacağı ve kulüplerdeki yerli oyuncu sayısını artırıp, yabancı oyuncu sayısını azaltmaya yönelik önerilerine göre, kulüpler 2008-2009 sezonundan itibaren sahada 2, kadroda ise sınırsız yabancı bulundurabilecek. Şu an Türkiye'de geçerli olan kurala göre takımlar, kadrolarında 4 yabancı bulundururken, sahada aynı anda ancak 3 yabancı ile oynayabiliyor.

28.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri