Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Teslim olan provokatör: Vatan sağolsun

Akdeniz Üniversitesinde geçtiğimiz Pazar günü çıkan şiddet olaylarında silâhla ateş ettiği görüntülenen Ömer Ulusoy, Antalya’da emniyet güçlerine teslim oldu. Ömer Ulusoy’un sakallarını kestiği görüldü. Ömer Ulusoy “Vatan sağolsun” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) 6 Nisanda meydana gelen olaylarda silahla ateş açan Ömer Ulusoy’un emniyetteki sorgusu sürüyor. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, AÜ’de 6 Nisanda karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, topluluğun üzerine silahla ateş açan ve daha sonra kaçan Ömer Ulusoy’un, Antalya’da Şarampol semtinde saklandığı eve düzenlenen operasyonda yakalandığını söyledi. Önceki gün Saat 23.15’te yakalanan Ömer Ulusoy’un üzerinde, büyük ihtimalle olay sırasında kullandığı silah ile mermilerin de ele geçirildiğini kaydeden Vali Yüksel, üzerinde eşofman bulunan Ömer Ulusoy’un sakalını kestiğinin görüldüğünü belirtti. Vali Yüksel, Ömer Ulusoy’nun yakalanması için çok sayıda ekiple, bulunabileceği iller ve çevre iller de dahil olmak üzere çok geniş çapta operasyon başlatıldığını belirterek, yüzlerce yere baskın düzenlendiğini kaydetti. Çok etkin çalışma yapıldığını ve sonuç alındığını vurgulayan Vali Yüksel, Ömer Ulusoy’nun yakalanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“VATAN SAĞOLSUN DEDİ”

Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan Ulusoy, işlemlerinin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Daha Terörle Şube Müdürlüğü’ne götürülen Ömer Ulusoy, hastane çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine “Vatan sağ olsun, ne diyeyim. Ne pişman olacağım” dedi.

Vali Yüksel, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün Uncalı’daki binasında düzenlediği basın toplantısında ise ‘’Bundan sonra ne AÜ’de, ne de Antalya’da, bu tür olaylara asla izin verilmeyeceğini’’ bildirdi. Olaylardan endişe duyan tedirginlik hisseden telaş ve korkuya kapılan bazı öğrencilerin yurdu terk ettiğini, böylece öğrenci sayısının 600’e kadar düştüğünü belirten Yüksel, öğrenci sayısının bugün itibarıyla 1600’e yükseldiğini kaydetti. Yüksel, ‘’Pazartesi günü öğrencilerimizin tamamının yurda gelip eğitimlerini devam edeceğine inanıyorum. Bütün anne ve babalara AÜ’deki gençlere bir kez daha ifade ederim ki, devletlerine güvensinler, huzur ve güven içinde öğrenimlerine devam etsinler’’ diye konuştu.

“HERKES GÖREVİNİ YAPSIN”

Üniversiteler özerk nitelikleri, özel yapılanmaları olan akademik yerler olduğuna da işaret eden Vali Yüksel, YÖK Kanununun 13. maddesi uyarınca üniversitede her türlü güvenliği almak konusundaki yetki ve sorumluğun üniversite yönetimlerinde olduğunu bildirdi. Vali Yüksel başka bir soru üzerine, üniversite kampüsünde yer alan öğrenci yurdunda üç günden beri Kredi ve Yurtlar Kurumu Teftiş Kurulu Başkanı başta olmak üzere çok sayıda müfettişin inceleme ve soruşturma yürüttüğünü açıkladı. Vali Yüksel bir gazetecinin, olaylarda tabanca kullandığı görüntülenen kişinin nasıl elini kolunu sallayarak, yerleşkeden çıktığını sorması üzerine, ‘’Bu olaylardan bu hususlarla görevli olan tüm kamu kurum ve kuruluşları hiç kuşku yok ki, AÜ yönetimi yeniden bir durum değerlendirmesi yapmalı, üzerine düşen ve yapması gereken hususları derhal yerine getirmelidir’’ diye konuştu.

MÜŞERREF AKSOY - HASAN AKSOY / ANTALYA

12.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Alper Görmüş'e beraat

  Bir toplumda din vardır

  Alaattin Çakıcı’ya “Ergenekon” sorgusu

  Teslim olan provokatör: Vatan sağolsun

  Başörtüsü düzenlemesi yeni Anayasayla yapılmalıydı

  CHP yine mahkemede

  Fırat: CHP’den darbe tehdidi aldık

  Bahçeli: Milliyetçiler sokakta olmayacak

  Emekli askerlerin JİTEM soygunu

  Uslu: Kıyafet kontrolü var, güvenlik kontrolü yok

  Teröristlere karşı “akıllı karakollar”

  Genelkurmay’dan yeni güvenlik bölgeleri

  Soylu: Demokrasi nezle olursa, ekonomi öksürür

  Güvenlik için emniyet, müftülük el ele

  Üniversitede bilim değil, ‘Eylem Günleri’

  Polis korumasında ilçeye gelebiliyor

  Rektör Akaydın istifa etmeli

  50 ülke, çocuk ölümlerini engelleyemiyor

  Gıda boyaları Avrupa’da yasaklanabilir

  Bulduğu parayı polise götürdü

  İnterneti milyonlarca virüs sardı

  Yahoo, Google ile ittifak arıyor

  İstanbul’da yerel yönetim buluşması


 Son Dakika Haberleri