Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

...Ve perde kapanıyor

Turcell Süper Lig şampiyonluk düğümü son hafta maçlarıyla çözülecek. Turkcell Süper Lig’de 76 puanı bulunan Galatasaray, 73 puana sahip Fenerbahçe’nin önünde yer alsa da şampiyonluk kupasını kimin kaldıracağı bugün yapılacak maçlardan sonra belli olacak.

Galatasaray, şampiyonluk turu için son maçına çıkıyor

Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk düğümü son hafta maçlarıyla çözülecek. Turkcell Süper Lig’de 76 puanı bulunan Galatasaray, 73 puana sahip Fenerbahçe’nin önünde yer alsa da şampiyonluk kupasını kimin kaldıracağı bugün yapılacak maçlardan sonra belli olacak.

Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray, sezonun son maçında kendi sahasında ve seyircisi önünde Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile karşılaşırken, 2. sırada yer alan Fenerbahçe ise zorlu Trabzonspor deplasmanında 3 puan için mücadele edecek.

Lider Galatasaray, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçından beraberlikle ayrılsa dahi şampiyonluğunu ilan edecek. İkili averajda Galatasaray’a üstünlüğü bulunan Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için ise, hem deplasmanda Trabzonspor’u yenmesi hem de Galatasaray’ın kendi sahasında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’a mağlup olması gerekiyor.

Fenerbahçe Trabzon’da, kulağı İstanbul’da

olacak

Trabzonspor ile Fenerbahçe, Süper Lig’de bugün yapacakları 2007-2008 sezonu son hafta maçında 97. kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 34 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, geride kalan maçlardan 36’sını kazanırken, Trabzonspor, 34 kez galip geldi. Taraflar 26 maçta ise eşitliği bozamazken, sarı-lacivertlilerin toplam 117 golüne, bordo-mavililer 114 golle yanıt verdi. Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 67 kez karşı karşıya geldi ve bu maçlarda, sarı-lacivertlilerin, bordo-mavili takıma karşı galibiyetlerde 26-20’lik üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasında bugüne dek yapılan 21 lig karşılaşmasında ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe’nin ligde attığı toplam 88 gole, Trabzonspor 76 golle yanıt verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Fenerbahçe 3-2 kazanmıştı.

10.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Formula 1 araçları İstanbul Park’ta

  ...Ve perde kapanıyor

  Sivas ve Beşiktaş UEFA için yarışıyor

  Trabzon’un prestij maçı

  Terim’den Avrupa mesajı

  1. Lig’de de düğüm son haftaya kaldı

  Lejyonerlerin gol kralı Nihat Kahveci

  TS, Yattara ve Barış Memiş ile sözleşme uzattı