Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Carlos ve Kezman'a suçlama

ESKİ Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, Galatasaray'ın şampiyonluğu hakkıyla kazandığını, başarının tamamen sarı-kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat'a ait olduğunu söyledi.

Şen, Galatasaray'ın bu sezon çok büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, ''Kimse kimseye bir şey hediye etmez. Galatasaray şampiyonluğu hakkıyla kazandı. Galatasaray çok büyük başarı elde etti. 17. defa şampiyon oldular, bence 17 şampiyonluğun en başarılısı bu şampiyonluktu'' dedi. ''Bu başarı tamamen Adnan Polat'a aittir'' diyen Ali Şen, şöyle devam etti: ''Onun tecrübesi, bilgisi ve Adnan Sezgin ile beraber bu başarıyı elde ettiler. Eğer Feldkamp ayrıldıktan sonra bir yabancı antrenör getirselerde, o antrenör başkasını kadro dışı bırakır, başka adam alır, başkasını değiştirirdi. Ne yapsa başarı elde edemezdi. Başarı Adnan Polat'ındır. Çok büyük başarı elde ettiler. Galatasaraylıları tebrik ediyorum.''

LAUDRUP GELİRSE BAŞARILI OLUR

Galatasaray'a transferi konuşulan Danimarkalı teknik direktör Michael Laudrup'un gelirse çok başarılı olacağını ifade eden Ali Şen, ''Laudrup iyi futbolcuydu, çok akıllı bir insandır. Çok da başarılıdır. Galatasaray'a gelirse çok başarılı olur. Fenerbahçeli olarak 'İnşallah gelmez' diyorum'' şeklinde konuştu.

ZİCO İLE SENEYE DEVAM ETMEM

Fenerbahçe'de kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın sunduğu bu imkanlara rağmen sezonun kupasız kapatıldığını kaydeden Ali Şen, ''Futbolcular ve Zico, Aziz Yıldırım'a çok ayıp ettiler. Bu imkanlara karşılığını kupa ile vermeliydiler. Olmadı, Zico başarısızdır'' dedi. Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez çeyrek final oynamasını başarı olarak görmediğini vurgulayan Şen, şöyle devam etti: ''Türkiye'de tüm rakipleri yendik, ama çeyrek final oynayana bir şey vermiyorlar. Bu imkanlar eskiden olsaydı çeyrek final çok büyük başarıydı. Fakat Aziz Yıldırım öyle bir kulüp yaptı ki, öyle imkanlar sundu ki bunlara, Chelsea'de oynayan futbolcuların sahip olmadığı imkanlara sahip futbolcular. O zaman ben neden çeyrek final ile mutlu olayım. Bu sonuçla mutlu olmam. Zico ile devam etmem. Çünkü başarısız. Zico geçen sene de başarısızdı. Geçen sene 70 puanla şampiyon oldu. Bu yıl 3 puanı fazla ikinci oldu. O puanlar yetmez Fenerbahçe'ye. Geçen sene 32, bu sene 29 puan kaybetti.'' Şen, ''Zico'nun yerine kim gelmeli'' şeklindeki soru üzerine, ''Fenerbahçe'de bugün çalışmak istemeyen insan mı var? Mustafa Denizli gelmeli'' dedi.

ROBERTO CARLOS HEPİMİZİ ALDATTI

Ali Şen, Roberto Carlos'u Türkiye'de ilk eleştiren kişinin kendisi olduğunu belirterek, ''Oynarken de eleştiriyordum. Roberto Carlos ağabeylik yapıyor' dedim. Roberto ağabeylik yapıyor, ama bizde Roberto ağabey çok'' dedi. Real Madrid'deki Roberto Carlos'un Fenerbahçe'de olmadığını dile getiren Şen, ''Real Madrid'de vardı ya hani, sol bek, 10 defa depar atar, frikikten gol atardı ya Roberto, soyadı Carlos. Bize o lazım. Bu sene bir gol attı, frikikten golü yok. Onun için 1 numaralı ayıp eden adamın adı Roberto Carlos'tur. Bir de kalktı gitti. Bütün Fenerbahçelileri, beni, Aziz Yıldırım'ı hepimizi Roberto Carlos aldattı'' diye konuştu.

KEZMAN DAHA KÖTÜ OLACAK

Eleştirilen Kezman'ın iyi bir golcü olduğunu ifade eden Ali Şen, şunları söyledi: ''Kezman iyi bir golcü, fakat tek başına adam eksiltecek, kaleye direkt koşacak bir futbolcu değil. Sırp futbolcu iki hücumcunun oynayacağı sistemde başarılı olur. Sistemleri futbolculara göre uyduramazsınız, futbolcunun kendisinin adapte olduğu sistemi uygularsınız. Kezman'ın yanında Van Hooijdonk olsaydı, Kezman gol kralı olabilirdi. Eğer Fenerbahçe Kezman'ı tutacaksa ve önümüzdeki yıl yine böyle tek santrfor oynamaya devam edecekse, Kezman daha kötü olur. Ya Kezman'ı göndereceksiniz, ya da çift santrforlu sistemle oynayacaksınız.

15.05.2008


 

İstikrar abidesi Servet Çetin

SÜPER Ligi'de 2007-2008 sezonunu şampiyon olarak kapatan Galatasaray'da istikrar abidesi Servet Çetin oldu.

Yaşadığı sakatlıklara rağmen büyük fedakarlık gösterip 34 lig maçının 33'ünde forma giyerek taraftarların sevgilisi haline gelen Servet, toplam 2 bin 964 dakika sahada kaldı. Servet ligin son maçında da sakatlanarak oyundan çıkarken, şampiyonluk kutlamalarına arkadaşlarının kucağında katılabildi. Servet'i, bu sezon takımının şampiyonluğuna büyük katkıda bulunan Arda ve Ümit takip etti. Arda 30 maçta forma giyip, toplam 2 bin 402 dakika oynarken, Ümit ise yine 30 maçta 2 bin 124 dakika sahada kaldı. 30 maç oynayan diğer bir futbolcu da Barış olurken, bu futbolcu 2 bin 37 dakika forma giyerek, iki bin dakika barajını aşan 4. futbolcu oldu.

BİN DAKİKA BARAJINI GEÇENLER

Sarı-kırmızılı ekipte 13 futbolcu da bin dakika barajını geçerek istikrarlı isimler hanesine adlarını yazdırdılar. ''Cim Bom''da, Hakan Balta 27 maçta oynayıp bin 977, Mehmet Topal 26 maçta bin 936, Hakan Şükür 28 maçta bin 935, Orkun 21 maçta bin 890, Volkan 27 maçta bin 819, Song 22 maçta bin 798, Sabri 22 maçta bin 662, Uğur 21 maçta bin 572, Nonda 24 maçta bin 516, Lincoln 19 maçta bin 415, Emre 16 maçta bin 361, Ayhan 17 maçta bin 211 ve Aykut da 13 maçta bin 170 dakika sahada kaldılar.

15.05.2008


 

Terim: Formda golcüleri aldım

MİLLİ Takımlar Baş Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Antalya Belek'te devam eden moral kampının dördüncü gününde bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Terim çok eleştirilen forvet seçimi hakkında da "Semih, Nihat, Halil ve Mevlüt şu an herkesten daha formdalar. O yüzden tercih ettim. Tek tek izah etmeye gerek yok. Nihat, Halil, Mevlüt, Semih. Hatta Yıldıray'ı da koyabilirdim oraya. Bu arkadaşların diğerlerinden önde olduğunu düşündüm. Semih Türkiye'de en fazla gol atan isim, Nihat İspanya'da öyle, Halil Schalke'yi taşıyor, Mevlüt değişik bir tip bizim için" diye konuştu.

SERVET VE GÖKHAN'IN SAKATLIĞI

SÜRPRİZ

Terim, kadroya çağırdığı oyunculardan Servet Çetin ve Gökhan Gönül'ün sakatlıklarının kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, "Biz zaten grup maçlarından beri sakatlıklardan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Bazı maçlarda 11 oyuncumuz bile sakattı. Buraya geldikten sonra Gökhan Gönül ve Servet'in sakat olması bizim için sürpriz oldu. Almanya'da oynayacağımız üç tane hazırlık maçımız var umarım bu sayı orada artmaz. Servet'in Avrupa Şampiyonası'nda oynayacağından şüphem yok. Yine Gökhan'ın ligin son haftalarına doğru fedekarca nasıl oynadıysa milli takım forması altında oynayacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

15.05.2008


 

İbrahim Kutluay basketbol öğretecek

MİLLİ basketbolcu İbrahim Kutluay ile MVP Kurucu ortağı Murat Özgül, adidas-NBA Konsept Mağazası'nda yaptıkları basın toplantısı ile adidas'ın sponsorluğunda 17 Haziran'da başlayacak İbrahim Kutluay Basketball Academy adidas Uluslararası Yaz Kampı ile ilgili bilgi verdiler.

2006 yılından bu yana Marmaris Gökova'da 4000'i aşkın sporcuya hizmet veren İbrahim Kutluay Basketball Academy adidas Uluslararası Yaz Kampı, 17 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yurtiçi ve yurtdışından 7-17 yaş arasındaki kız ve erkek sporcuların katılımıyla düzenlenecek. Türkiye'nin en kapsamlı basketbol kampı olarak gösterilen adidas Uluslararası Yaz Kampı'nda bu sene de basketbola yeni başlayanlar ile deneyimli oyuncular için farklı uygulamalar yer alacak. İbrahim Kutluay ise, kamp boyunca genç sporcuların yanında yer alarak onlarla tecrübelerini paylaşacak.

15.05.2008


 

Trabzonspor gurbetçi Ceyhun'la 1 yıl anlaştı

TRABZONSPOR, Almanya'nın Unterhaching takımında forma giyen gurbetçi futbolcu Ceyhun Gülselam ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Bordo - mavililer, daha önce prensip anlaşmasına vardığı genç futbolcu ile 3 1 yıllığına anlaştı. 1987 yılında Münih'de doğan Ceyhun Gülselam, 8 yaşında Bayern Münih altyapısında futbola başladı. 8 yıl altyapısında futbol oynayan genç futbolcu daha sonra Almanya Üçüncü Lig takımlarından Unterhaching'e geçerek profesyonel oldu. 1.92 cm boyunda olan Ceyhun savunmanın göbeğinde ve ön libero mevkiinde görev alıyor.

15.05.2008


 

Klasniç, Avrupa Şampiyonası öncesi transferi bitirmek istiyor

ALMANYA'NIN Werder Bremen takımında futbol oynayan Hırvat İvan Klasniç, geleceğiyle ilgili kararı gelecek ay yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonasından önce vermek istediğini söyledi.

Beşiktaş'ın da talibi olduğu ileri sürülen 28 yaşındaki Klasniç, internette yayınlanan açıklamasında, "Duruma, şampiyona maçlarından önce açıklık getirmek istiyorum" diye konuştu. Golcü oyuncunun Werder Bremen ile sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Werder Bremen'in, cumartesi günü yapılacak son lig maçının ardından sözleşme yenilemek için oyuncuyla görüşmelere başlaması bekleniyor. Futbolcuya, Beşiktaş ile İngiltere'nin Athletic Wigan kulüplerinin talip olduğu iddia ediliyor.

15.05.2008


 

Sivas'a yılın futbol kulübü ödülü verilecek

CUMHURİYET Üniversitesi (CÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce, Sivasspor'a ''Yılın Futbol Kulübü'' ödülü verilecek.

CÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden yapılan açıklamada, 2007-2008 sezonunda gösterdiği üstün performanstan dolayı Sivasspor'un fakülte tarafından ''Yılın Futbol Kulübü'' olarak seçildiği kaydedildi. Sivasspor'a ödülünün fakülte konferans salonunda düzenlenen ''Bilişim Günleri 2008'' etkinliği çerçevesinde yarın verileceği belirtildi. Ayrıca etkinlikte Sivas'ta anket sonucu belirlenen 2007 yılının girişimcisi, bilişimcisi ve iletişimcisi ödüllerinin de ilgili kuruluşlara verileceği bildirildi.

15.05.2008


 

Kayseri, Denizli kalecisi Souleymanou ile anlaştı

KAYSERİSPOR, gözden çıkarttığı kalecisi Ivankov'un yerine Denizlispor'un kalecisi Souleymanou ile prensipte anlaştı.

Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin, yaptığı açıklamada, Denizlispor'da oynayan Kamerunlu Souleymanou ile prensipte anlaştıklarını belirterek, şunları söyledi: ''Ivankov, yeni sezon için bizden 1 milyon dolar isteyince yeni kaleci arayışına başladık. Denizlispor'da başarılı oyunuyla göz dolduran Souleymanou ve menajeriyle görüşmelerimiz olumlu yönde sürüyor. Prensipte anlaşma sağladık. Birkaç ayrıntıyı da halledersek Souleymanou büyük ihtimalle yakında bizimle mukavele imzalayacak.'' Şahin, iç ve dış transferde bazı futbolcularla görüşmelerin devam ettiğini ve gelecek sezon için daha güçlü bir kadro kurmak istediklerini kaydetti.

15.05.2008


 

İnanç engel tanımaz

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESEV) için hazırlanan ve milli basketbolcular Galatasaray'dan Hüseyin Beşok, Beşiktaş'tan Kaya Peker ve Fenerbahçe'den Ömer Onan'ın oynadığı reklam filmi geçtiğimiz günlerde İstanbul'da basına tanıtıldı.

Toplantıda ilk sözü alan TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer, 'İnanç Engel Tanımaz' başlığı altında çekilen reklam filmiyle Türk halkından yardım beklediklerini söyledi.

Kocaömer ayrıca, 'Var mısın Yok musun' yarışma programında yapılan yardım kampanyasından da 5 milyon 300 bin YTL gelir elde ettiklerini ve bu parayı engelliler yararına harcayacaklarını açıkladı. Kampanyaya telefonla katılarak bağış yapacağını açıklayan bazı kişilerin sözlerini yerine getirmediğini ve bu yüzden 800 bin YTL'yi tahsil edemediklerini ifade eden Kocaöler, bu kişileri "ahlâkî değerleri düşük insanlar" olarak değerlendirdi.

Toplanan yardım vakıf hedefleri doğrultusunda engelli grupların malzeme ihtiyaçlarının temininde, sağlık ve eğitim giderlerinin karşılanmasında kullanılacak. Kocaömer, bu tip kampanyalar sonrasında bazı insanların "paraları götürdüler" şeklinde iddialarda bulunduğunu, vakıf olarak bunlara meydan vermemek için toplanan bağışla 500 adet bilgisayar ve sesli program, 50 adet ortez, 100 adet adaptosyonlu binek sandalye, 200 adet ses kayıt cihazı, 250 kişiye işitme cihazı, 50 kişiye protez alınacağını ve 155 öğrenciye eğitim bursu verileceğini açıkladı.

Türkiye'de 8,5 milyon engelli insanın bulunduğunun altını çizen Yavuz Kocaömer, 22 yıl bedensel engelli bir kardeş ile yaşadığını belirterek, "Biz buraya ağlamak için gelmedik. Engelli insanlarımıza spor yaptırarak hayata tutunmalarına yardımcı oluyoruz. Bazı siyasetçiler, 'Ne uğraşıyorsun sakatlarla. Allah onları böyle yaratmış' derse ben onlarla her zaman kavga ederim" şeklinde konuştu.

Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin tekerlekli sandalye takımlarını kurduğunu, Fenerbahçe Kulübünden de böyle bir takım kurmasını beklediklerini ifade eden Kocaömer, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a seslenerek, "Takımı kurdukları anda 50 adet tekerlekli sandalyenin parasını cebimden ödeyeceğim" sözünü verdi.

'Var mısın Yok musun' program sunucusu Acun Ilıcalı ise, ''Yavuz Kocaömer'e inandığım için bu işe girdim. Teknik imkansızlıklar yüzünden 1,5 milyon YTL az topladık. Biz bu tür yardım kampanyalarımızı önümüzdeki programlarda da sürdüreceğiz. Amacımız engelli vatandaşlarımıza yardım sağlamak ve onların daha iyi koşullarda yaşamasını temin etmek'' dedi.

Milli basketbolcu Hüseyin Beşok da, ''Reklam filminde oynayarak ufak bir katkım olduysa ne mutlu. Son yıllarda spor da bir çok başarılara imza attık. Son olarakda Galatasaray Tekerlikli Sandalye Takımı Avrupa Şampiyonu oldu. İmkan verilince neler başardığımızın göstergesi bu'' diye konuştu.

15.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler