Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB’den yargı reformu uyarısı

Avrupa Birliği “AB ortak tutum belgesi”ni onayladı. Türkiye’deki bütün siyasî aktörlere, görüş ayrılıklarının “tüm vatandaşların temel özgürlüklerine, anayasaya ve demokratik laikliğe saygı göstererek diyalog ve uzlaşma ruhu içinde çözmeleri” çağrısı yapılan belgede, yargı konusunda reform yapılması isteniyor.


MÜDAHALELER DERİN YARALAR AÇTI

27 Mayıs darbesinin 48. yıldönümü dolayısıyla DP'den yapılan açıklamada “Türk demokrasi tarihi, bu tip ara rejim ve antidemokratik müdahalelerin ki

Kaygı, tavsiye ve telkinlerimi ilettim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son tartışmalarla ilgili olarak, ‘’Görüşmelerimde, çeşitli düşüncelerimi ve bunlara bağlı kaygı, telkin ve tavsiyelerimi m


  Bardakoğlu ‘ilkeler’de ısrarlı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, ‘’Cumhuriyetin temel değerleri, Atatürk ilke ve inkılâpları, laiklik, bizim hep göz önüne aldığımız temel prensiplerden biri olmuştur” dedi.


  İstanbul’un fethini boğazda kutladılar

Bağcılar Belediyesi, İstanbul’un Fethinin 555. yılı dolayısıyla boğaz turu düzenledi. İlçede bulunan Gençlik, Çocuk, Hanımlar, Engelliler, İzci ve Çevre kulüplerinden 555’er kişinin katılımıyla gerçekleştirilen boğaz turuna 3.500 kişi katıldı.


  Kutlamalar İstanbul’un Fethine yakışır olmalı

Fatih Belediyesi tarafından İstanbul’un Fethinin 555. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Fetih Konferansı’nın açılış konuşmasını tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı yaptı. Fatih’e ve İstanbul’a sahip çıkılması gerektiğini belirten Ortaylı, kutlamaların İstanbul’un fethine yakışır olması gerektiğini söyledi.


  Kur’ân’ı öğrenmek hiç zor değil

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Manisa Akhisar’daki Hilâliye Kur’ân Kursları’nın 33. mezuniyet töreni binlerce vatandaşın katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.


  Uçaklara park yeri aranıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı’nda park yerini işgal eden uçakları liman dışına çıkarmak için çalışıyor.


  Bir son şahit daha veda etti

Bediüzzaman Hazretleri’nin Afyonkarahisar’da yaşayan hanım talebelerinden Bedriye Eskicuma, Hakkın rahmetine kavuştu.


  İşadamından tehdit iddiası

Bor cevherini nanoteknoloji ile işleyen bir firmanın Genel Müdürü, yaptıkları işle ilgili tehdit telefonları aldığı iddiasıyla polise başvurdu.


  Yassıada demokrasi müzesi olsun

Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, “Yassıada mutlaka ‘demokrasi müzesi’ olmalı. Bunun ilk adımı, adanın denetimini askerden almaktır” dedi.


  Polonya’dan üyelik desteği

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, “Türkiye’nin AB üyelik arzusunu desteklediklerini” söyledi.


  “Darbeler hazırlanıyor ama istihbarat yok’’

AKP Mersin milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, ‘’Bizim ülkemiz bir çok açık, yarı açık, üstü örtülü darbenin yapıldığı bir ülke.


  Yunan Genelkurmay Başkanı Ankara’da

YUNANİSTAN Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dimitrios Grapsas, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı Genelkurmay Karargâhı’nda ziyaret etti.


  Askerî araç devrildi: 5 yaralı

ERZİNCAN'DA devriye görevi yapılan askerî aracın devrilmesi sonucu 5 asker yaralandı.


  KKTC, Tel Aviv temsilcilik ofisine geçici atama yaptı

KKTC Bakanlar Kurulu, KKTC Tel Aviv Temsilcilik Ofisi için geçici atama yaptı.


  MİLLET KÜRSÜSÜ

Sayın, Genelkurmay Başkanımıza açık mektup


  550 yıllık tarihî dergâh kültür merkezi oldu

Bursa’da, 15. yüzyılda Buhara’dan gelen Seyyid Usul tarafından kurulan ve şehirde yüzyıllar boyunca eğitimin yanı sıra yoksul insanlara barınma ve yiyecek sağlayan, ancak uzun süredir kaderine terk edilen ‘’Seyyid Usul Dergâhı’’, merkez Osmangazi İlçe Belediyesince restore edilerek kültür merkezi haline getirildi.


  Şiddetli sağanak yağış kazalara sebep oldu

AKSARAY’DA önceki gün gece etkili olan yağmur dolayısıyla Aksaray’ı çevre illere bağlayan kara yollarında meydana gelen kazalarda 16 kişi yaralandı.


  Teleferikten dereye düşen çocuk öldü

RİZE’NİN Fındıklı ilçesinde, 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi kız, teleferikten dereye düşerek öldü.


  Beyaz Kristal Turizm Ödülleri sahiplerini buldu

GELENEKSEL olarak düzenlenen Beyaz Kristal Turizm Ödülleri gazetecilik yarışmasının ödül töreni Kocaeli Maşukiye’deki The Green Park Resort Kartepe’de yapıldı.


  Cezaevi aracı kaza yaptı

VAN’IN Muradiye ilçesinde tutuklu taşıyan minibüsün bir araçla çarpışması sonucu, iki uzman çavuş şehit oldu, 7 kişi yaralandı.


  Eski santral binası teknoloji müzesi olacak

KASTAMONU’NUN Taşköprü ilçesinde 1938 yılında Almanlara yaptırılan elektrik santrali binasının teknoloji müzesi olması için çalışma başlatıldı.


  Piknik dönüşü kene şikâyetleri arttı

İSTANBUL’DA Pazar gününü fırsat bilerek piknik alanlarına giden yüzlerce kişi, kene ısırması şikâyetiyle hastanelere başvurdu.


  Doğubeyazıt’ta doğal gaz boru hattındaki yangın korkuttu

AĞRI’NIN Doğubeyazıt ilçesinde doğal gaz boru hattında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.


  Balık en iyi tabiî ilâç

Balık ve diğer su ürünlerinden haftada üç kez düzenli şekilde tüketmenin, vücudun bütün ihtiyaçlarını karşıladığı bildirildi.


  Çalınmasın diye zincirlendi

Hırsızlar artık çöp kutularına da göz dikti.


  Naylon poşete sınırlama getirilmeli

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, kimyasal maddeler içeren naylon poşetlerin, sadece toprağa değil, içine konulan sebze ve meyveler aracılığıyla insan sağlığına da zarar verebildiğini söyledi.


  Dumansız havada uçurtma uçurdular

10. İstanbul Bisiklet Şenliği ve Uluslararası Uçurtma Şenliği Küçükçekmece’de yaklaşık 10 bin vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır