Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kaygı, tavsiye ve telkinlerimi ilettim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son tartışmalarla ilgili olarak, ‘’Görüşmelerimde, çeşitli düşüncelerimi ve bunlara bağlı kaygı, telkin ve tavsiyelerimi muhataplarıma gayet açık bir şekilde iletmiş bulunmaktayım’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son aylarda yoğunlaşan siyasî ve hukuki tartışmaları yakından izlediğini belirterek, ‘’Sözkonusu tartışmaların Anayasamızın temel ilkelerini, ulusal çıkarlarımızı ve itibarımızı, millî birlik ve beraberliğimizi, ekonomik ve siyasî istikrarımızı zedeleyebilecek boyutlara varmamasına ve bunun gerektirdiği adap, usül ve düzeye özen göstermek sorumluluk duygu ve bilincine sahip bütün kişi ve kurumlar için geçerli olan bir görevdir’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülkede son aylarda yoğunlaşan siyasî ve hukukî tartışmaları yakından izlediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

‘’Bütün demokrasilerde olduğu gibi, dinamik bir demokrasi olan ülkemizde de, milletimizi ve dünyayı doğrudan ilgilendiren her konunun, toplumun bütün kesimlerince en geniş ve açık biçimde tartışılması doğal olduğu kadar, gerekli ve yararlıdır. Bu tartışmalarda ortaya atılan görüşlerin geçerliliğini ve haklılığını ise nihayette kamuoyunun sağduyusu en isabetli biçimde tayin edecektir. Ancak, sözkonusu tartışmaların Anayasamızın temel ilkelerini, ulusal çıkarlarımızı ve itibarımızı, millî birlik ve beraberliğimizi, ekonomik ve siyasî istikrarımızı zedeleyebilecek boyutlara varmamasına ve bunun gerektirdiği adap, usül ve düzeye özen göstermek sorumluluk duygu ve bilincine sahip bütün kişi ve kurumlar için geçerli olan bir görevdir.’’

Son aylarda anayasal kurumların temsilcileriyle yaptığı düzenli görüşmelere ek olarak, TBMM’de temsil edilen veya TBMM dışında kalan siyasî parti liderleri ve başta ekonomik ve sosyal örgütler, basın ve düşünce kuruluşları olmak üzere sivil toplum temsilcileriyle de bir dizi görüşme yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, ‘’Bu görüşmelerimde, yukarıdaki çerçevede çeşitli düşüncelerimi ve bunlara bağlı kaygı, telkin ve tavsiyelerimi muhataplarıma gayet açık bir şekilde iletmiş bulunmaktayım’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Bunların büyük bölümünü çeşitli vesilelerle yaptığım konuşmalar, yazılı açıklamalar ve demeçler yoluyla kamuoyu ile esasen paylaşmış olduğum malumdur. Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki, küresel ve bölgesel planda, önemli siyasî, ekonomik ve güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olunan bu kritik dönemde ülkemizde yaşanan olaylar ile ilgili siyasî ve hukukî tartışmaların, halkımızın fedakârlığıyla sağlanmış olan istikrar, itibar ve kazanımlarımızın aşınmasına ve Türkiye’nin stratejik çıkar ve hedeflerinde ileride telâfisi mümkün olmayan tahribatlara yol açmasına fırsat verilmemelidir. Temaslarım devam etmektedir ve edecektir.’’

/ Ankara

27.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  AB’den yargı reformu uyarısı

  MÜDAHALELER DERİN YARALAR AÇTI

  Kaygı, tavsiye ve telkinlerimi ilettim

  Ara dönem başbakanı olmam

  Bardakoğlu ‘ilkeler’de ısrarlı

  İstanbul’un fethini boğazda kutladılar

  Kutlamalar İstanbul’un Fethine yakışır olmalı

  Kur’ân’ı öğrenmek hiç zor değil

  Uçaklara park yeri aranıyor

  Bir son şahit daha veda etti

  İşadamından tehdit iddiası

  Yassıada demokrasi müzesi olsun

  Polonya’dan üyelik desteği

  “Darbeler hazırlanıyor ama istihbarat yok’’

  Yunan Genelkurmay Başkanı Ankara’da

  Askerî araç devrildi: 5 yaralı

  KKTC, Tel Aviv temsilcilik ofisine geçici atama yaptı

  MİLLET KÜRSÜSÜ

  550 yıllık tarihî dergâh kültür merkezi oldu

  Şiddetli sağanak yağış kazalara sebep oldu

  Teleferikten dereye düşen çocuk öldü

  Beyaz Kristal Turizm Ödülleri sahiplerini buldu

  Cezaevi aracı kaza yaptı

  Eski santral binası teknoloji müzesi olacak

  Piknik dönüşü kene şikâyetleri arttı

  Doğubeyazıt’ta doğal gaz boru hattındaki yangın korkuttu

  Balık en iyi tabiî ilâç

  Çalınmasın diye zincirlendi

  Naylon poşete sınırlama getirilmeli

  Dumansız havada uçurtma uçurdular

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır