Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Güneş: Terim istediği futbolcuyu oynatır

ESKİ Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasında A Milli Futbol Takımının gruptan çıkması halinde ''işlerin daha kolay olacağını düşündüğünü'' bildirdi.

Güneş, antrenörlüğünü yaptığı Güney Kore'nin FC Seul Takımının tesislerinde, Türk gazetecilerin 2008 Avrupa Şampiyonası ve A Milli Futbol Takımına ilişkin sorularını cevapladı. A Milli Futbol Takımı aday kadrosunu gördüğünü belirten Güneş, ''Kadroya bir şey diyemem, saygı duymak lazım. Çünkü bu hep eleştirilecek ki eleştiriliyormuş. Neye göre eleştiriliyor? Milli Takım antrenörü bellidir. Türkiye ona görev verdi. O da seçici hakkını kullanıyor. Ne diyebilirsin? Hangi oyuncuyla çalışacağını o karar verecek. Alınmayan oyuncular kötü oyuncular diyemem onlar da iyi oyunculardır. Bir başka zaman da onlara görev verirler'' diye konuştu.

BU FİNALLERE KATILMAK ÖNEMLİ

Uluslararası organizasyonlara katılmanın çok önemli olduğun belirten Güneş, şöyle devam etti: ''Dünya Kupalarına, Avrupa Şampiyonalarına katılmak, tanıtım açısından önemlidir. Mesela Güney Kore bunu yapıyor. Katılıyor en azından ama başarılı olamıyor. Katılıp da alacağınız sonuçlar da önemlidir. Ama benim için üç şey çok önemli; Ülkenin tanıtımı, Fair play ve sportif başarılar.

MAÇ GÜNÜ ŞARTLAR ÇOK ÖNEMLİ

'Gruptan çıkamazsan başarısızsın' Niye? Çıkamayabilirsin, çıkıp da şampiyon da olabilirsin. Türkiye de aynı durumda. Türkiye şu anda Portekiz'i yenebilir, yenilebilir de. Ondan sonra İsviçre'yi yenebilir de yenilebilir de. Yine Çek Cumhuriyeti'ni yenebilir de, yenilebilir de. Sonuncu da olabilir, birinci de olabilir. Güç diye bir şey yok. O günkü koşullar çok önemli. Çünkü orada bir taktik anlayışı var. 3 maç yapacaksınız. Bu 3 maçtan alacağınız 4 puanla da, 5 puanla da, 6 puanla da çıkabilirsiniz. Kaç puanla çıkılacağı belli değil. Çünkü turnuva maçları böyledir. O dönemde oynayacağınız rakiplerin durumu da çok önemlidir. Sizin iyi olmanız lazım, rakiplerin de size karşı oynayacakları oyunları da çok önemlidir.'' Güneş, Türkiye'nin şampiyonadaki ilk rakibi Portekiz ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, ''Portekiz isim olarak çok iyi. Şampiyonlar Ligine katılan oyuncuları var. Geç dönen oyuncular lig yorgunluğu içerisinde gelip kötü de oynayabilirler. Bu avantajı iyi kullanırsak, yendik diyelim Portekiz'i, birden ibre lehine dönecek. Yenildin diye dünyanın sonu olmayacak. 2 maçın daha var. Ortada 6 puan daha var. İş bitmeyecek.''

GRUPTA EN ZAYIF EKİP İSVİÇRE

Takımların gruptan çıkmak için eşit şanslara sahip olduğunu belirten Güneş, ''Grupta en zayıf olan bize göre İsviçre görünüyor. O zaman bizim rakibimiz Çek Cumhuriyeti ve Portekiz. Ama bu kağıt üzerinde görünen. Çünkü İsviçre ev sahibi avantajını çok iyi kullanabilir. Çek Cumhuriyeti sorun olabilir veya Portekiz, İsviçre kalabilir. Dünya Kupasında böyle oldu, Fransa ve Arjantin gruptan çıkamadı'' şeklinde görüş belirtti.

27.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Terim: Başımız öne eğilmeyecek

  Hagi: Romanya sürpriz yapacak

  Güneş: Terim istediği futbolcuyu oynatır

  Hidayet: Millî Takımda oynamayı çok özledim

  ‘ALL DAY GOLF TURNUVASI’NDA GOLFÇULER KIYASIYA YARIŞTI

  F.Bahçe transfer yapmadan 21 bin kombine kart sattı

  Egemen Bursaspor'un teklifini kabul etmedi

  Alman dergisi: Beşiktaş Bordon ve Kobiashvili istiyor

  Efes'li Ermal İspanyol Valencia takımıyla anlaştı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır