Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Aile

Saksıda sebze yaygınlaşıyor

Domates ve biber gibi sebzeleri en tabiî şekilde yetiştirip dalından kopararak yemek isteyen vatandaşlar, satın aldıkları fideleri, saksıya ya da balkonda toprakla doldurdukları kutulara dikiyor.

Konya’da şehir merkezine yakın tarım alanlarında sebze fidesi yetiştiren çiftçiler, bu fideleri evinde ya da bahçesinde hobi amaçlı sebze yetiştirmek isteyen vatandaşlara satıyor. Antalya’da seralarda hibrit tohum kullanılarak üretilen, domates ve biber başta olmak üzere çeşitli sebze fideleri de o kentteki yerli çiftçilerin ürettiği fidelerle birlikte yoğun talep görüyor. Deste halindeki ya da özel ambalajlar içindeki sebze fideleri, tanesi 20-25 YKr fiyatlardan satılıyor. Bu fideler, saksıya ya da balkonda toprakla doldurulan kutulara dikiliyor. Kestane toprağına dikilen fidelere sadece su ya da doğal yanmış gübre veriliyor, bir süre sonra bitki ürün vermeye başlıyor.

Fidelerin toprakla buluşması gereken nisan ve mayıs aylarında Konya kent merkezinde de vatandaşlar bu fidelere yoğun ilgi gösterirken, belediyelerin hobi bahçelerinden yer tahsis edilen vatandaşlar bu fideleri bahçelere, bu imkanı bulamayanlar ise evlerinin balkonlarındaki saksı ya da içini toprakla doldurdukları kutulara dikiyor.

Vatandaşlar evlerinde kendi yetiştirdikleri sebzeleri, hormon ya da ilaç kalıntısı gibi endişeler de Konya Tarım İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Orhan Ermetin, evlerde ve kent merkezindeki birkaç metrekarelik bahçelerde hobi amaçlı sebze yetiştirmenin eskiden de olduğunu ancak bu yıl ekim döneminde bunun moda haline geldiğini söyledi.

/ Konya

29.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf
© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır