Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Halk darbeyi coşkuyla değil, matemle karşıladı’

27 Mayıs darbesinin şahitlerinden demokrat parti hükümetinde Milli Eğitim, Ulaştırma, Bayındırlık ve devlet bakanlıkları yapan Tevfik İleri'nin kızı Cahide İleri Aksoy ile Yassıada sürecinin acılarını ve o dönemde yaşadıkları olumsuzlukları konuştuk.


DARBE ANLAYIŞI TASFİYE EDİLMELİ

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, 27 Mayıs'ın hesabının mutlaka görülmesi, darbe anlayışının tasfiye olması gerektiğini söyleyerek, "Bu anlayışın Türki

Olli Rehn: Bu yıl da boşa gitmesin

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin, Avrupa değerlerine saygı göstererek ilerlemesinden yana olduklarını belirterek, ‘’


  DİNLENİLME VARSA AYDINLATILMASI GEREKİR

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlenildiği iddialarına ilişkin olarak, ‘’Eğer burada öyle bir şey varsa bunun aydınlatılması gerekir.


  Erdoğan’lardan tazminat dâvâları

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözlerle ‘’kişilik haklarına saldırıda bulunduğu’’ gerekçesiyle Erhan Göksel aleyhinde 50 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı.


  Turgay Avcı: Hristofyas oyalamasın

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını devralmaya hazırlanan Fransa’nın, AB üyesi Güney Kıbrıs ile askeri tatbikat düzenlemesinin iyi niyetli bir davranış olmadığını ifade ederek, Fransa’ya “tutumunu gözden geçir” çağrısı yaptı.


  Yaklaşık 10 milyon kişi kayıt dışı çalışıyor

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 9 milyon 920 bin kişi’nin kayıt dışı çalıştığını bildirdi.


  Kuzu: İnsan haklarında asıl mesele uygulama

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, insan hak ve özgürlükleri konusunda asıl meselenin uygulama olduğunu belirterek, ‘’Bütün hak ve özgürlüklerde il, ilçe bazında birtakım kurullarla bunu yapmaya çalışıyoruz ama uygulamalarda maalesef istediğimiz oranda değiliz’’ dedi.


  İkinci Önder Sav skandalı

Hacca gitmek isteyen bir partiliye “Araplara para kaptırmamasını” öğütleyip “Belki Muhammed seni bırakmaz” diyerek alay ettiği için yoğun tepkilere hedef olan ve günlerdir ortalıkta gözükmeyen CHP Genel Sekreteri Önder Sav, şimdi de eski Bolu Valisiyle yaptığı görüşmenin kayıtları ile gündemde.


  Danıştay başkanını seçti

Danıştay Başkanlığına, Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden seçildi. Danıştay Genel Kurulunda geçen hafta başlayan seçimler dün sonuçlandı. Birden, 50 üyenin oyunu alarak Danıştay’ın yeni başkanı seçildi.


  İnsanî değerler korunmalı

69 gönüllü kuruluşun oluşturduğu Konya Sivil Toplum Kuruluşlarış, Ufuk Turu toplantılarının beşincisini Antalya-Kumluca’daki Şah Inn Paradise Otel’de gerçekleştirildi. Yapılan Ufuk Turu toplantılarına çok sayıda akademisyen katıldı.


  Almanya’da ‘şeffaf’ cami

Yaklaşık 3.5 milyon Müslümanın yaşadığı Almanya’da Penzberg şehrinde inşa edilen bir cami modern mimarisiyle İslâm’a yönelik önyargıların kırılmasında önemli rol oynuyor.


  Gökyüzü Şenliği ilgi görüyor

Özel Gökyüzü Eğitim Kurumlarının Anadolu Yakası İlköğretim Okulları arasında düzenlediği Bilim-Sanat- Spor Şenliği büyük ilgi gördü.


  Fethin yıl dönümünde 555 hatim okunacak

Fethedildikten sonra Osmanlı Devleti’ne uzun yıllar başkentlik yapan İstanbul’un 29 Mayıs 1453’deki Türk ve dünya tarihini etkileyen fethinin 555. yıl dönümü, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İstanbul Müftülüğü’nce de Fatih Camisi’nde 555 hatim okutulacak.


  İstanbullu 'Akyolbil’le tanışacak

İETT’nin, ‘’Akıllı Yolcu Bilgilendirme Sistemi’’ adını verdiği ‘’Akyolbil Projesi’’, önümüzdeki yıl uygulanmaya başlayacak.


  Küresel ısınmanın risk grubu içindeyiz

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ‘’Kişi başına düşen yıllık 1.500 metreküp civarındaki su miktarı ile Orta Asya’ya benzer şekilde su azlığı yaşayan bir bölgede bulunan Türkiye, küresel ısınmanın potansiyel tesirleri bakımından risk grubu içinde yer almaktadır’’ dedi.


  Abdullah Gül, Japonya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 3-8 Haziran tarihlerinde geniş bir iş adamı heyetiyle birlikte Japonya’ya gerçekleştireceği resmi ziyaretle yatırım, ticaret ve turizm alanlarında ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi hedefleniyor.


  Liderler, “geleceğin liderlerini” yetiştirecek

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği’nce (ÜZYEÇDE) bir ilk gerçekleştirilerek, Türkiye’nin önde gelen liderlerinin ‘’geleceğin liderleri’’ne eğitim vereceği bir programı hayata geçirilmesi planlanıyor.


  Zenginleşmeden demokrasi yerleşmez

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen,”Biz daha demokrasiyi tüm kurum ve kuruluşlarıyla tam olarak yaşamak için 15-20 bin dolar kişi başına gelir seviyesini bekleyeceğiz. O rakamlara ulaşabilmek için de var gücümüzle çalışacağız” dedi.


  Başkan Mahkeme’ye zorla getirilecek

Terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay’ın yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Nejdet Atalay katılmadı.


  Susuz yaza doğru

DSİ Genel Müdürlüğü, Ankara’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 2,2 olduğunu bildirdi. DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul’daki barajlarda doluluk oranı yüzde 39.7, İzmir’de yüzde 20.3, Bursa’da ise yüzde 100 olarak belirlendi.


  Alkol hafızayı kemiriyor

Araştırmacılar, kronik alkolizmin, uzun vadeli belleğin otobiyografik kısmı olan ve kişinin deneyimlerini işleyip, kaydettikten sonra bunları zamansal olarak ilişkilendiren kısa vadeli bellek (epizodik bellek) ile örneğin baktıktan sonra telefon numarasını hatırlamakta yararlanılan, bilginin kullanılana kadar sadece birkaç saniyeliğine tutulmasını sağlayan çalışma belleğinde bozukluklara sebep olduğunu gördü.


  Türksat 3A, 31 Mayıs’ta uzayda

TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletmesi A.Ş. (TÜRKSAT) Genel Müdürü Özkan Dalbay, ‘’31 Mayıs TSİ 00.50’de fırlatılacak olan TÜRKSAT 3A ile Türkiye’nin uydu iletişimi alanındaki mevcut konumunu çok daha ileri noktalara ulaştırmış olacağız’’ dedi.


  Yüzyılın deneyinde Türk bilim adamları da var

“Parçacık hızlandırıcılarıyla atom altı parçacıkları çarpıştırarak maddenin nasıl oluştuğuna ilişkin birçok sırrın anlaşılmasını sağlamak’’ amacıyla gerçekleştirilecek ‘’Yüzyılın Deneyi’’nin yapılacağı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN), 50’yi aşkın Türk bilim adamı yer alıyor.


  CAN KARDEŞ Şenliği coşkuyla yapıldı

Geleneksel Ankara Can Kardeş Şenliği yine dolu dolu geçti. Sahne programları, kaynaşmaya vesile olması adına düzenlenen kermes, Can Kardeş ve Genç Yaklaşım ürünleri sergisi gibi faaliyetler Kocatepe Kültür Merkezi’ni adeta bayram yerine çevirdi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır