Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Millî Takımın ağabeyi Rüştü

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda 3. kez yer alacak (A) Milli Futbol Takımı'nın en tecrübelisi kaleci Rüştü Reçber.

İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre ile (A) Grubu'nda yer alan millilerin 23 kişilik kadrosunda, en tecrübeli olarak milli kaleci Rüştü görülüyor. 1996 yılında İngiltere ve 2000'de Fransa'da düzenlenen şampiyonada kaleyi Rüştü korurken, şimdiki kadrodan diğer futbolcuların ise Avrupa Şampiyonası finalleri deneyimi bulunmuyor.

7 MAÇTA DA KALEYİ KORUDU

Rüştü Reçber, İngiltere'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonada 3 ve Fransa'daki finallerde de 4 olmak üzere 7 maçta kaleyi korudu ve bütün maçlarda 90 dakika eldiven giydi. Rüştü, 7 maçta kalesinde toplam 9 gol gördü. 2008 kadrosunda bulunan Emre Aşık, Türkiye'nin EURO 1996'ya katılmasında önemli katkı sağlamasına karşın finallerde yer alamadı. Ayhan Akman ise Fransa'daki EURO 2000'de millilerin kadrosunda yer aldı, ancak bu şampiyonada Türkiye'nin yaptığı 4 maçta da forma şansı bulamadı.

FİNALLERDE KÖTÜ PERFORMANS

(A) Milli Takım, şampiyonada oynadığı 7 maçın 5'ini kaybederken, birer galibiyet ve beraberliği bulunuyor. Türkiye, EURO 1996'da yaptığı 3 maçta da yenilirken, 2000'deki finallerde ise 2 yenilgi, bir galibiyet ve bir de beraberlik elde etti. Türkiye, katıldığı 2 şampiyonada da kalesinde gördüğü 9 gölün 8'ini ikinci yarılarda yedi. İngiltere'deki finallerdeki 3 maçta yenilen 5 gol de millilerin kalesinde ikinci yarıda görüldü. Fransa'da ise 2 mağlubiyet ile birer galibiyet ve beraberlik elde eden milliler, kalesinde 4 gol gördü. Türkiye, çeyrek finalde Portekiz'e 2-0 mağlup olurken, goller 44 ve 56. dakikalarda geldi.

SADECE 3 GOL ATABİLDİK

Ay-yıldızlılar, daha önce katıldığı iki finallerde yediği 9 gole karşılık, 3 kez rakip fileleri havalandırabildi. Türkiye adına Avrupa Şampiyonası finallerinde kaydedilen gollerin ikisi Hakan Şükür, diğeri ise Okan Buruk'tan geldi. Hakan, 2000 yılında Belçika maçında 45 ve 70'inci dakikalarda iki gol kaydederken, Okan Buruk da aynı turnuvada 2-1 yitirilen İtalya maçının 62. dakikasında golü atmıştı.

HER MAÇTA KART GÖRDÜ

Milliler, 7 maçta 1 kırmızı ve 14 sarı kart gördü. EURO 1996'daki 3 maçta 8 sarı kart gören ay-yıldızlılar, 2000'de ise İtalya maçı hariç 3 maçta 6 kart görerek iki şampiyonadaki toplam sarı kart sayısını 14'e çıkardı.

05.06.2008


 

Kupanın en başarılısı Almanya

AVRUPA Şampiyonası finallerinde 3 kez şampiyonluk yaşayan Almanya, en fazla mutlu sona ulaşan ülke oldu.

Futbol şampiyonasının 48 yıllık tarihinde en başarılı ülke olarak Almanya ilk sırada yer aldı. Şampiyona tarihinde 3 kez Batı Almanya olmak üzere 5 kez final oynamayı başaran Almanya, bunların üçünde kupayı kazanmayı başardı. Almanya 1972, 1980 ve 1996 yılında finalde rakiplerini geçerek, kupayı müzesine götüren taraf oldu. Fransa da 2 kez şampiyonluğa ulaşarak, Almanya'nın ardından en başarılı takım unvanını elde etti. 1984 ve 2000 yılında final oynamayı başaran Fransa, ikisinde de kupaya uzanarak, Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı.

UZATMALARDAKİ ALTIN GOLLER

Final müsabakalarında şampiyonu 3 kez uzatmalar, 1 kez de penaltı atışları belirledi. 1960 yılında gerçekleştirilen ve o günkü isimleriyle Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile Yugoslavya'nın finalde mücadele ettiği şampiyonada, kupa uzatmalarda sahibini buldu. Bu karşılaşmayı uzatmalarda SSCB 2-1 kazandı. 1996 yılındaki Almanya-Çek Cumhuriyeti ve 2000'deki Fransa-İtalya final maçının sonucunu uzatmalardaki altın goller belirledi. 1996'daki finaldeAlmanya, 2000 yılında da Fransa rakiplerini 2-1 yenerek, şampiyon oldular.

PENALTILARLA GELEN ŞAMPİYONLUK

1976 yılındaki Çekoslovakya-Batı Almanya final maçının normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 sonuçlandı. Penaltı atışlarında rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Çekoslovakya, Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Almanya 3, Fransa 2, İspanya, Çekoslovakya, Fransa, Danimarka, Hollanda, İtalya ve Yunanistan ise birer kez şampiyon oldu. Finallerin gol kralları 8 ayrı ülkeden çıktı. Batı Almanya ve Almanya, 4 gol kralı çıkarırken, Fransa, Yugoslavya ve Hollanda da 3'er golcüyle bu ülkeyi izledi. Danimarka 2, İsveç, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti de 1'er gol kralı çıkarmayı başardı. Fransa'da 1984 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası finallerinde, ev sahibi ülke oyuncusu Michel Platini, attığı 9 golle bir turnuvada en fazla gol atarak, krallığa ulaşan futbolcu oldu.

05.06.2008


 

Gökhan: Kendime güveniyorum

TRABZONSPOR'UN, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık anlaşma yaptığı Gökhan Ünal için Trabzon'da imza töreni düzenlendi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza törenine, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile bazı bordo-mavili yöneticiler katıldı.

Şener, Gökhan'ı Trabzonspor'a kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, ''Transferlerin yüzde 97'sini tamamladık. Artık transferde gündemden düşmek istiyoruz. Bir ay dinlenmek istiyoruz. Burak transferi de Gökhan'ın alınmasıyla kapandı. Gökhan, 2 tane Burak eder'' diye konuştu.

KOMBİNELERDE KUYRUK İSTİYORUZ

Taraftarlardan bir ricasının olduğunu kaydeden Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu futbol kulüplerinin taraftarsız olmadığı bir kesin. Onlarla var oluyoruz. Kombine biletlerin alınmasını istiyoruz. Fenerbahçe taraftarları gibi kuyruğa girerek, Galatasaray gibi rekorlar kırarak satın alınmasını talep ediyoruz. ''

GÖKHAN ÜNAL'IN AÇIKLAMASI

Gökhan Ünal da Kayseri'de Trabzonlu arkadaşlarının çok olmasından dolayı Trabzonspor'a karşı her zaman sempatisinin olduğunu ifade ederek, ''Buraya geldiğim için mutluyum. Sonuçta Kayseri'de çok şey yaşadım. Burada da tekrarlamak ve büyük başarılar imzalamak istiyorum'' dedi. Ünal, ''Taraftar, bir takım için çok önemli şey. Taraftar, 90 dakika bizi desteklesin. O zaman daha büyük şeyler kazandırırız diye düşünüyorum'' diye konuştu. Kendisinin Trabzon'da baskı hissetmeyeceğini düşündüğünü kaydeden Gökhan Ünal, ''Çünkü burada neler yapabileceğimi biliyorum. Trabzon'un yapısını da biliyorum'' dedi.

05.06.2008


 

Demirören: İnönü Stadı için onay bekliyoruz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, stat projeleri ile ilgili tüm prosedürleri yerine getirdiklerini ve artık son onayı beklediklerini söyledi.

Başkan Demirören, ''Bizler için her şeyden önemli ve öncelikli olan, BJK İnönü Stadı'nın yenilenmesi çalışmalarına bu ay içinde başlayabilmemiz'' diyen Demirören, yapılması gerekenleri tamamladıklarını ve ilgili kurumlara gönderdiklerini belirterek, ''Tüm prosedürü yerine getirdik ve artık son onayı bekliyoruz'' dedi.

05.06.2008


 

Bulgaristan'da şampiyon CSKA Sofya skandalı

BULGARİSTAN Birinci Futbol Ligi'nde 2007-2008 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan CSKA Sofya takımının lisansının UEFA tarafından iptal edildiği ortaya çıktı.

Bulgaristan Futbol Federasyonu Lisans Komisyonu Başkanı Nikolay Kristev, CSKA Sofya'nın lisansının iptal edildiğinin kendilerine bildirildiğini belirterek, ''UEFA aralarında aidatların ödenmemesi de dahil olmak üzere toplam 17 gerekçe ile CSKA Sofya'nın lisansını iptal etmiş. Bu durumda CSKA Sofya, Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmalarına katılamayacak'' dedi.

05.06.2008


 

1. Engelliler Golf Şampiyanası

TÜRKİYE Golf Federasyonu'nun düzenlediği 1. Engelliler Golf Şampiyonası, 6 Haziran Cuma günü İstanbul'da yapılacak.

Klassis Golf Kulübü'nde düzenlenecek turnuvada, bir yılı aşkın süredir golf eğitimi alan 15 işitme engelli ve 6 bedensel engelli sporcu kendi kategorilerinde dereceye girmek için yarışacaklar.

05.06.2008


 

Bileğinden ameliyat olan Cannavaro finallerde yok

YAŞADIĞI sakatlık nedeniyle İtalya Milli Futbol Takımı kadrosundan çıkarılan Fabio Cannavaro'nun ayak bileğinden olduğu ameliyatın başarılı geçtiği bildirildi.

İtalya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü çıktığı ilk antrenmanda takım arkadaşı Giorgio Chiellini ile çarpışıp, ayak bileğinden sakatlanan Cannavaro'nun bugün olduğu ameliyatın başarılı geçtiği belirtildi. Açıklamada, İtalyan takım kaptanının birkaç ay sahalardan uzak kalacağı ifade edildi.

05.06.2008


 

Jübile yapan Şota'nın ismi Tiflis'te bir stada verildi

TRABZONSPOR'UN eski futbolcusu Gürcü asıllı Şota Arvaladze'nin ismi ülke futboluna sağladığı katkılarından dolayı başkent Tiflis'teki bir stada verildi.

Tiflis Belediye Başkanı Givi Ugulava'nın da katıldığı törenle Şota'nın ismini alan stadın, Gürcü futbolcunun yaşadığı mahallede yer aldığı bildirildi. Gürcistan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Milli Takımda Şota'nın giydiği 11 numaralı formanın bundan sonra hiç bir futbolcu tarafından giyilmeyeceği kaydedildi. Şota'nın, bugüne kadar oynadığı 556 maçta 348 gol attığı, Milli Takım formasıyla da çıktığı 61 maçta 26 gol kaydettiği bildirildi.

05.06.2008


 

Hakemler zamlandı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Cumartesi günü evsahibi İsviçre-Çek Cumhuriyeti karşılaşması ile start alacak. Basel'de 42 bin 500 kişilik St. Jakob-Park Stadında saat 19.00'da oynanacak bu mücadelenin hemen ardından Cenevre Stadında bu defa Türkiye, Portekiz'i konuk edecek.

30 bin koltuk kapasiteli bu statdaki ilk maçımız saat 21.45'de başlayacak. Karşılaşmalar ATV'den canlı olarak ekrana gelecek. Yaklaşık 3 hafta sürecek şampiyona ile ilgili A.A sporseverleri yakından ilgilendiren enteresan bilgiler derledi.

FİNALLERE EN ÇOK TÜRKLER SEVİNDİ

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre Avrupa Şampiyonası'na katılacak ülkelerin halkları arasında şampiyonaya en fazla sevinen halk Türkler. Almanya'nın önde gelen sigorta şirketlerinden Allianz ile Stuttgart şehrindeki Hohenheim Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 38'i Avrupa Şampiyonası'na seviniyor. Araştırmada şampiyonaya sevinen kadınların oranının da yüzde 42'yle, yüzde 35 oranda kalan erkekleri geçtiği belirtildi. Türk halkını yüzde 35 ile Yunan halkı, yüzde 31 ile de Hırvat halkı izliyor. Şampiyonaya en az sevinen halkın ise Fransızlar olduğu, burada sadece her 10 kişiden birinin maçları izlemeye hevesli olduğu kaydedildi.

ALMAN N24 MİLLİ TAKIMIMIZI TANITTI

Alman özel televizyonu N24, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacak takımlarla ilgili olarak hazırladığı bir programda (A) Milli Futbol Takımı'nı da tanıttı. Milli Takımın eleme maçlarına da yer verilen haberde, Türkiye'nin yaptığı en önemli eleme maçı olarak Norveç'i deplasmanda 2-1 yendiği maçtan enstantaneler gösterildi. Haberde eski Fenerbahçeli milli futbolcu Rıdvan Dilmen ile eski milli oyuncu Tanju Çolak'ın milli takımla ilgili görüşlerine de yer verildi.

12 ÜLKEDEN 12 HAKEM DÜDÜK ÇALACAK

Şampiyonada, 12 ülkeden, 12 ayrı hakem görev alacak. Ev sahiplerinden İsviçre ve Avusturya'nın yanı sıra finallerde takımları bulunan Almanya, İsveç, Hollanda, İspanya, İtalya, Yunanistan'dan başka, turnuvada yer alamayan Norveç, İngiltere, Belçika ve Slovakya'dan da hakemler finallerde düdük çalacak. Finallerde mücadele edecek ülkelerden Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Hırvatistan, Polonya, Fransa, Romanya ve Rusya'dan hakemler ise şampiyonada görevlendirilmedi.

MAÇ BAŞINA 10 BİN AVRO ALACAKLAR

Şampiyonada görev alacak orta hakemlere maç başına 10 bin Avro ücret ödenecek. Portekiz'de, 2004 yılında gerçekleştirilen şampiyonaya oranla hakemlere yüzde 60 oranında zam yapılırken, UEFA, yardımcı hakemlere 5 biner Avro, 4. hakemlere de 4 biner Avro verileceğini açıkladı. Yardımcı hakemlerin yedeklerine ise 3 biner Avro ödenecek. Euro 2008'de, grup maçlarında her hakem 2 maç yönetecek. 2008 finallerinin en yaşlı hakem unvanını 45 yaşındaki İsveçli Peter Fröjdfeldt elde ederken, 37 yaşındaki İngiliz Howard Webb ise en genç hakem oldu. Hakemlerin yaş ortalaması ise 41,5.

Erol DOYURAN

05.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır