Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gözler AYM’de

Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” talebiyle açılan dâvâyı, bugün görüşmeye başlayacak.


SADECE EKONOMİK PLAN YETMEZ

Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı, bölgedeki terör olaylarının sona ermesi için sorunun ekonomik ayağı yanınd

Dinleme izni anayasa ihlâli

Ankara Barosu Başkanı Coşar, “Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince Türkiye’deki tüm telefon görüşmeleriyle internet haberleşmelerinin izlenmesine karar v


  Uzak Doğu ülkeleri bize uygun bir zemin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Uzak Doğu ülkeleri arasında siyasal bir sorun bulunmamasının, bu bölge ile ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması için uygun bir zemin oluşturduğunu belirterek, ‘’Uzak Doğu ülkeleri, Türkiye’yi bölgesinin güçlü ve önemli bir ülkesi olarak görmektedirler’’ dedi.


  “Gökyüzü”nde yıldızlar yarıştı

Özel Gökyüzü Eğitim Kurumlarının Anadolu Yakası İlköğretim Okulları arasında düzenlediği Bilim – Sanat – Spor Şenliği büyük ilgi gördü.


  Öğrenciler temizlik yaptı

İLKÖĞRETİM ve lise öğrencileri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla su kaynaklarının çevresi, piknik alanları ve diğer açık alanlarda ‘’temizlik’’ yaptı.


  Bir ödül de Genç Yaklaşım’a

Yılın Karikatüristi Ödülü'nü alan İbrahim Özdabak'tan sonra 16. INEPO Çevre Basın Ödülleri Dergi Haberleri Kategorisinde de Genç Yaklaşım Dergisi ödüle lâyık görüldü.


  Terlemeye kesin çözüm

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gökhan Yuncu, terlemelerin cerrahi olarak tedavi edilebildiğini söyledi.


  İsveç’ten tam üyelik desteği

İsveç’ın Ankara Büyükelçisi Christer Asp, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini desteklediklerini söyledi.


  AB, anketle zihnimizi ölçecek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Topluluğu Uluslararası Ekonomik İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATMER) görevlisi Doç. Dr. Oğul Zengingönül, AB’nin ‘’Türklerin zihnindeki AB’yi ölçeceğini’’ bildirdi.


  Gençler ‘kırat’ı iktidara taşıyacak

Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na atanan Fatih Çavuşoğlu çalışma arkadaşlarını belirledi.


  Kyoto Protokolü tatilden önce çıkar

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga, Türkiye’nin Kyoto Protokolü’ne taraf olması konusunda yaptığı değerlendirmede, Protokol ile ilgili yasa tasarısının, TBMM tatile girmeden gündeme alınarak onaylanmasının önemli olduğunu belirtti.


  "Eşit işe eşit ücret” dâvâsı

BÜRO Emekçileri Sendikasınca (BES), farklı statüde olmalarına rağmen aynı iş yerinde aynı işi yapan çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi için konuyu yargıya taşındı.


  Vatandaşın gerçek gündemi yapılan zamlar

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, ‘’İktidar gündemini, ana muhalefetin kısır döngü ve paranoyak düşüncelerine cevap vermek şeklinde belirlediği sürece ülkenin ekonomik ve siyasi meseleleri büyümektedir’’ dedi.


  Her 8 kişiden biri silâhların hedefi oldu

Umut Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ‘’2007 yılında İstanbul’da adli otopsi yapılan olgulara göre, ortalama her 8 kişiden 1’inin ateşli silahla hayatını kaybettiği bildirildi.


  Mumcu ameliyat oldu

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ameliyat oldu. Mumcu’nun böbreğinde tespit edilen bir santimetre büyüklüğündeki taş,dün sabah Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla alındı.


  Erdoğan Nahçıvan’da resmî törenle karşılandı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu ülkeye bağlı Nahçivan özerk bölgesini ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı resmi törenle karşıladı.


  Babacan: Karar ne olursa olsun uyulacak

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti’nin kapatılmasıyla ilgili kararının ‘’nihai’’ olacağını, ‘’hoşa gitsin ya da gitmesin’’ bu karara uyulmasının önemli olduğunu söyledi.


  TGC, Sultanahmet'te ‘Babıali Şenliği’ düzenliyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) düzenlediği “Babıali Şenliği’’, 16-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


  Araştırma önergesi Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, AKP’li milletvekillerinin, ‘’CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlenildiği’’ iddialarına ilişkin verdiği araştırma önergesi kabul edildi.


  Buyurun Kur’ân sofrasına

Avrupa Birliği (AB) Leonarda da Vinci programı kapsamında, Turgutlu İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen 24 çeşit meyve ve sebzeyle Kur’ân Sofrası kurdu.


  Ş.Urfa ve Mardin cezbetti

Samsun Yeni Asya okuyucuları olarak geçen yıl ilkini Barla-Isparta ve Konya’ya yaptığımız gezimizi bu yıl peygamberler şehri Şanlıurfa ve Mardin taraflarına yaptık.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır