Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

30 milyon mülteci var

Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla İHH tarafından hazırlanan “Mültecilik Raporu”na göre ülkelerinde yaşanan işgal ve siyasî krizler sebebiyle “mülteci” durumuna düşen yaklaşık 30 milyon insan var. Yerinden edilen bu 30 milyon kişinin yarısından fazlası, yasal mülteci olmadığı için gayri insanî şartlarda yaşıyor.


ANAYASALARIN HEPSİ OLAĞANÜSTÜ DÖNEMLERİN ÜRÜNÜ

TÜSİAD YİK toplantısında dağıtılan "Anayasa Konvansiyonu nedir, neden gereklidir?" başlıklı metinde, Türkiye'de bugüne kadarki anayasaların olağanü

Yılmaz da kamusal alancı

Eski Başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, “Müslüman bir ülkede laiklik ilkesinin uygulanması, dinin özel yaşam alanıyla sınırlı tut


  Kalpleri kazanmadan yönetemezsiniz

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Fındıklı, “İnsanların kalplerini harekete geçiremezseniz, bedenlerini asla harekete geçiremezsiniz” dedi. Doğru bir yönetim için insanların hem kalplerini, hem de ruhlarını kazanmak gerektiğini vurgulayan Fındıklı, yönetimin insanî boyutunun özünün, “insanı insan yerine koyma” ilkesi olduğunu söyledi.


  Sosyal güvenlik de mahkemelik

CHP, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 15 maddesinin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.


  “Tersane ölümlerine bigâne kalamayız”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Tuzla bölgesinde yer alan 47 asıl firma ve 563 alt işveren ile 20 bin çalışanın odağında olduğu bu tartışmalara, sizler de takdir edersiniz ki bigâne kalmamız düşünülemez” dedi.


  Kuraklık Diyarbakır’ı vurdu

Kuraklık ve ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle Diyarbakır’da bu yılın ilk 6 ayında 815 iş yeri kepenk kapattı.


  Çiçek: Seçim beyannamemizde vardı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TÜSİAD’ın “Anayasa Konvansiyonu” önerisine olmlu yaklaştı. Çiçek, gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:


  Başörtüsü kararı, Venedik Komisyonunda

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Venedik Komisyonu toplantılarında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği başörtüsüyle ilgili karar ve AKP hakkındaki kapatma dâvâsının gündeme geldiği öğrenildi.


  Akdağ: 81 ilin içme suları kontrol ediliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’nın su ihtiyacını karşılamak üzere Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak’tan getirilen suda “arsenik oranının yüksek çıktığı” yönündeki iddialara açıklık getirdi.


  GAP-Trabzon demir yolu kurulacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Trabzon, Diyarbakır, Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Erzurum ve Şanlıurfa şube başkanları, Trabzon ile GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Bölgesi arasında demir yolu kurulması için bir araya gelerek hazırladıkları protokolü imzaladılar.


  Kenenin ısırdığı 6 kişi Ankara’ya sevk edildi

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde kenenin ısırdığı 6 kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı emarelerinin görülmesi üzerine Ankara’daki hastanelere sevk edildi.


  AYM kararları, millî iradeyle bağdaşmıyor

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kayıtsız, şartsız milletin olan egemenliğe birilerinin kayıt ve şart koyduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) aldığı kararlarla millet iradesini ortadan kaldırdığını söyledi.


  En kısa yol internetten

Türkiye yol ağının dijital ortamda takip edilmesine olanak sağlayacak ‘’Coğrafi Tabanlı Karayolları Bilgi Sistemi’’ Temmuz ayında devreye girecek.


  Aydın'a, zeytinyağı analiz laboratuvarı

AYDIN Ortak Girişim (AOG) Modern Zeytinyağı Rafineri Tesisleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan Güven, ‘’Aydınlı zeytinyağı üreticilerimiz hem zamandan hem de paradan tasarruf etmek istiyorlarsa, laboratuvarımızı tercih etsinler’’ dedi.


  Havalar ısındı, orman yangınları da arttı

ANTALYA'NIN Kemer ilçesi Göynük beldesi yakınlarındaki Göynük Kanyonu’nda önceki gün öğle saatlerinde başlayan yangının ilerlemesinin durdurulduğu bildirildi.


  Kirasını ödeyemeyen özel havaalanı kapandı

SAMSUN'DA bir havacılık kulübü tarafından sportif amaçlı faaliyetler için yaptırılan ve arazisi Millî Emlak Genel Müdürlüğüne ait olması ve kira sorunu sebebiyle faaliyetleri durdurulan Engiz Havaalanı’nın tekrar açılması için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.


  Otoyollar, ‘yeşil’i öldürmesin

Mimar ve Şehir Bilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, 3. Köprünün İstanbul Boğazı'nın kuzeyine yapılması ve otoyolların yeşil alan ve suları barındıran bu bölgeden geçirilmesinin, "İstanbul'un sonu olabileceğini" ileri sürdü.


  Türk bilim adamları enzim genlerinin şifresini çözdü

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde 10 bilim adamı, fare embriyosundaki 2700 enzim geninin 750’sinin şifresini çözdü.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır