"Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ARAGONES'E ‘KAL’ BASKISI

EURO 2008'DE FİNALDE ALMANYA'YI DEVİREN İSPANYA'YI ŞAMPİYON YAPAN TEKNİK DİREKTÖR LUİS ARAGONES, "KAL" ÇAĞRILARINA KARŞILIK, "ARTIK ÇOK GEÇ" CEVABINI VERDİ. FENERBAHÇE İLE ÖN SÖZLEŞME İMZALAYAN TECRÜBELİ ÇALIŞTIRICININ MİLLÎ TAKIMDA KALMASI İÇİN BAŞBAKAN ZAPATERO VE FUTBOLCULAR BİLE DEVREYE GİRDİ.

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda finalde Almanya'yı yenerek kupayı kazanan İspanya'da, teknik direktör Luis Aragones, ülkeden yapılan ''Kal'' çağrılarına karşı, ''Artık çok geç'' cevabını verdi. Fenerbahçe'nin ön sözleşme yaptığını duyurduğu Aragones'in henüz resmi sözleşmeyi imzalamamış olması İspanyollar için bir umut olarak gösterilirken, halen İspanyol teknik adamın ikna edilebileceği belirtiliyor. İspanyol televizyonlarında dün sabah yapılan tartışmalarda futbol eleştirmenleri, Luis'in milli takımda kalması gerektiğini savunurken, ''Avrupa Kupası'nı kazanan bir takımın teknik direktörünü değiştirmek delilik olur. Mükemmel bir takım kurdu. Futbolcular arasında özlenen bir birlik var ve Dünya Kupası'nda da yapılacak çok işimiz var. Federasyon ne yapıp edip Luis'i ikna etmeli. Luis henüz kimse ile kontrat imzalamadı'' denildi.

FUTBOLCULAR DA KALMASINI İSTEDİ

Milli futbolcuların da Viyana'dan İnnsburk'a dönerken uçakta Luis Aragones lehine tezahürat yaparak, kalmasını istedikleri bildirildi. Her şeye rağmen maçın ardından bir İspanyol televizyonunun, ''Kalman için hiçbir ihtimal yok mu'' sorusuna Aragones, ''Devam etmem için sıfır ihtimal var, çünkü kalmak için hiçbir öneri almadım. Artık çok geç'' cevabını verdi. Aragones, kupayı kazanarak milli takımdaki sorumluluğunu yerine getirdiğini ifade ederek, ''İyi çalıştık, iyi oynuyoruz ve kazanıyoruz, nokta. Bu, İspanyol futbolu için artık değişmez bir şey. Kendimi mutlu hissediyorum. İçim o kadar dolu ki, onu dışa vuramıyorum ama çok mutluyum. Olağanüstü bir takıma sahibiz ve topa iyi dokunduğumuz an rakibimizi tamamen dağıtıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

YERİNE DEL BOSQUE Mİ GELİYOR?

Aragones'in beklendiği gibi Fenerbahçe'ye gitmesi ve yerine Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Vicente Del Bosque'nin getirilmesi öngörülüyor. Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero da İspanyol basınına yaptığı açıklamada, ''Aragones ile sözleşme yenilemek gerekir. Ama sonuçta kararı federasyonu verecektir. Gitse bile yerine iyi bir teknik adam seçeceklerine eminim'' dedi. Öte yandan İspanya Milli Takımı dün başkent Madrid'de muhteşem bir şekilde karşılandı. Üstü açık otobüsle havaalanından Madrid'in merkezindeki Colon meydanına getirilen futbolcular kupayı binlerce İspanyolla birlikte kutladı.

01.07.2008


 

İspanyollar kupayı kutluyor

İSPANYA BASINI 44 YIL ARADAN SONRA GELEN AVRUPA ŞAMPİYONASI KUPASI İLE İLGİLİ OLARAK, "AVRUPA'NIN KRALLARI ŞAMPİYON. AVRUPA'YI FETHETTİK" BAŞLIKLARIYLA ÇIKTI.

İSPANYA basını, 44 yıl aradan sonra gelen Avrupa Futbol Şampiyonası Kupası ile ilgili olarak, ''Avrupa'yı fethettik'' dedi. Ülkenin ünlü spor gazeteleri As ve Marca, aynı ifadeyi başlıklarına çıkararak ''Şampiyonuz'' dediler. Marca gazetesi, ''Artık bir düş değil gerçek'' alt başlığını atarken, ''İspanya Torres'in golüyle yeni bir resital verdi. Şüphe götürmeyen bir İspanya, tarihimizi değiştirdi'' diye yazdı. Gazete, iç sayfalarında, ''Avrupa'nın Kralları'' başlığıyla da milli futbolculara ve teknik direktör Aragones'e övgüler yağdırdı. As gazetesi de ''Torres'in mükemmel golü, bize 2. Avrupa Kupası'nı getirdi'' derken, ''Milli takım, şovla Almanya'yı gömdü ve Avrupa'yı fethetti'' yorumunu yaptı. Milli takım kadrosu için ''Avrupa'nın baştan çıkarıcıları'' yakıştırmasını yapan As, ''Futbolda adalet yerini buldu. İyi oynayan kazandı'' değerlendirmesinde bulundu.

ARAGONES EN DÖVÜŞKEN MATADOR

Ulusal basında ise El Pais, ''İspanya, Avrupa'yı fethediyor'', El Mundo, ''İspanyol şöhreti'', ABC, ''Nihayet'' başlıklarını attı. Gazetelerde ayrıca, teknik direktör Luis Aragones'in milli takımı bırakarak, Fenerbahçe'ye gidecek olması, en iyi dövüşen bir matador gibi omuzlarda taşınarak arenanın büyük kapısından çıkartılmış gibi verildi. Milli takımda birçok futbolcunun, Avrupa Kupası'nı kazanmaya karşılık verdiği sözler hatırlatılırken, Aragones'in Santiago yürüyüşünü yapma sözü öne çıkarıldı. İspanya'nın kuzeybatısındaki Galisya bölgesinde bulunan Santiago de Compostela katedraline doğru yapılan toplamda 800 kilometrelik yürüyüşün bir bölümünü yapma sözü veren Aragones, bu sözünü tutacağını ve eşi ile birlikte yürüyeceğini açıkladı.

KUTLAMALAR SABAHA KADAR SÜRDÜ

Öte yandan, İspanya'da sabaha kadar süren kutlamalar sırasında 1 kişi yaralanıp, 25 kişi hastanelik olurken, 125 kişiye de ilk yardım ekipleri sokakta müdahale etti. Meydanlarda yapılan kutlamalarda sıcaklardan dolayı halkın zarar görmesini engellemek için itfaiye araçları ile insanların üzerine su sıkıldı.

01.07.2008


 

Sağlam, Rüştü'ye destek verdi

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ ERTUĞRUL SAĞLAM, ''BİR MAÇ ÖNCE RÜŞTÜ'YÜ KAHRAMAN İLAN EDENLER, BİR MAÇ SONRA MAALESEF DEĞİŞİK DEĞERLENDİRMELER YAPABİLİYORLAR. NE BİR MAÇTA OYUNCULARIMIZI KAHRAMAN YAPALIM, NE DE KÖTÜ OYNADIĞI BİR MAÇTAN SONRA HAİN YAPALIM'' DEDİ.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, milli takımdaki performansı nedeniyle eleştirilere maruz kalan kaleci Rüştü Reçber'e destek verdi. Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Rüştü'nün Avrupa Şampiyonası'nda yediği goller nedeniyle eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Sağlam, ''Rüştü gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden bir tanesi. Futbolun içinde bu tür şanssızlıklar yaşanabiliyor. Bir maç önce Rüştü'yü kahraman ilan edenler, bir maç sonra maalesef değişik değerlendirmeler yapabiliyorlar. Bu anlayıştan vazgeçmemiz lazım'' diye konuştu. Çek Cumhuriyeti kalecisi Cech'in dünyanın en iyi kalecilerinden biri olduğunu, ancak yaptığı hata ile takımının çeyrek finale çıkamadığını hatırlatarak, şöyle konuştu: ''Ama bu maç sonrası taraftarları onu gönülden alkışlayabiliyorsa bizim de bu anlayışa ulaşmamız gerekiyor. Olayları günlük değerlendirmeyelim. Ne bir maçta oyuncularımızı kahraman yapalım, ne de kötü oynadığı bir maçtan sonra hain yapalım. Değerlendirme kültürümüzü değiştirmek zorundayız.''

İSTANBUL'DA ÇALIŞMALAR İYİ GEÇTİ

İstanbul'da yaptıkları çalışmaların çok olumlu geçtiğini ifade eden Sağlam, ''Oyuncularımızın verdiğimiz programı uygulamış olması beni memnun etti'' dedi. Bugün yapacakları laktat testiyle İstanbul'daki çalışmaları tamamlayacaklarını anlatan Sağlam, ''Herhangi bir sakatlıkla karşılaşmamamız da bizim için sevindirici. Bütün oyuncularımın arzusu üst seviyedeydi. Hepsinin aynı anda kampa katılmaları, istekleri, özverileri ilerisi için bizi umutlandırıyor'' şeklinde konuştu.

01.07.2008


 

Alman basını: Teşekkürler

ALMAN GAZETELERİ ALMAN MİLLÎ TAKIMININ FİNALDE İSPANYA'YA KARŞI ALDIĞI MAĞLUBİYETİ BAŞ SAYFALARA TAŞIDI. BİLD: ''BİZ YİNE DE SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ''. BERLİNER KURİER: ''AĞLAMAYIN ASLANLAR''. B.Z.: ''TEŞEKKÜRLER''

ALMANYA'NIN 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'ya 1-0 yenilerek Avrupa ikincisi olması Alman basınında geniş bir şekilde yer aldı. Bild gazetesi, İspanya'nın çok iyi oynadığını belirterek, baş sayfasında Bastian Schweinsteiger'in üzüntüsünü gösteren fotoğrafın üstünde ''Biz yine de sizinle gurur duyuyoruz'' başlığını kullandı. Haberde ise Alman milli takımının çok güzel bir 3 hafta yaşattığı belirtilerek, teknik direktör Joachim Löw ve milli takım oyuncularına teşekkür edilerek, ''Siz yine de bizim kahramanlarımızsınız'' denildi.

İSPANYA HAK EDEREK ŞAMPİYON OLDU

''Berliner Kurier'' gazetesi de ilk sayfada Bastian Schweinsteiger'in fotoğrafı üzerine ''Ağlamayın aslanlar'' başlığını kullandı. Gazetenin iç sayfalarında ise Alman taraftarlarının üzüntülü fotoğrafları yer alarak, ''Siyah, kırmızı, gözyaşı'' ifadesi kullanıldı. B.Z gazetesi ise ''Teşekkürler'' başlığıyla yer verdiği haberde, ''Portekiz galibiyeti için teşekkürler. Türkiye'ye karşı gösterdiğiniz mücadele için teşekkürler. 3 hafta heyecan, eğlence ve futbol sevgisi için teşekkürler'' denildi. ''Die Welt'' gazetesinde ise Alman milli takımının finalde başarısızlığa uğradığı ve çok sayıda hata yaptığı, İspanya'nın da hak ederek Avrupa şampiyonu olduğu görüşüne yer verildi.

01.07.2008


 

Trabzon Valisi 4 bin 548 adet kombine kart aldı

TRABZONSPOR'DA 2008-2009 sezon öncesi kombine kart satışları sürürken Trabzon Valiliği, 4 bin 548 adet kombine kart aldı.

Kulüp yönetim kurulu üyesi Mehmet Tunç, daha önce Trabzon Valiliği tarafından rezervasyonu yapılan 4 bin 548 adet kombine kartı Vali Nuri Okutan'a teslim etti Vali Okutan, Trabzonspor'a katkı yapmak için uğraş verdiklerini belirterek, ''Çeşitli alanlarda çalışmalarımız var. Bunlardan biri de kombine kartlardı. Şu an 4 bin 548 adedini teslim aldık. İnşallah bu sayıyı 8 bine kadar yükselteceğiz'' dedi.Yönetim kurulu üyesi Mehmet Tunç ise Vali Okutan'a teşekkür etti.

01.07.2008


 

Beşiktaş, Ekrem Dağ için 1 milyon Avro ödeyecek

BEŞİKTAŞ Kulübü, Gaziantepspor'dan transfer ettiği Ekrem Dağ'ın transfer ücretiyle ilgili İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) açıklama gönderdi.

Kulübün, İMKB'ye gönderdiği yazıda, şu ifadelere yer verildi: ''Şirketimiz Gaziantepspor Kulübü profesyonel futbolcularından Ekrem Dağ ile yıllık 350 bin YTL garanti para ve 16 bin YTL maç başı ücreti olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. Transfer karşılığında Gaziantepspor Kulübü'ne sözleşme fesih bedeli olarak 4 taksitte ödenmek üzere, 1 milyon Avro ödenecektir.''

01.07.2008


 

Mehmet Topuz'un Beşiktaş'la anlaştığı haberi yalanlandı

Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin, milli futbolcu Mehmet Topuz'un Beşiktaş ile anlaşmasının söz konusu olmadığını, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Şahin, bazı gazetelerde yer alan ''Mehmet Topuz'un 5 milyon Avro bonservis bedeli ile Beşiktaş'a transfer edileceği'' haberlerinin asılsız olduğunu söyledi.

01.07.2008


 

Hamit UEFA'nın karmasına seçildi

HAMİT ALTINTOP UEFA TARAFINDAN ŞAMPİYONANIN EN İYİ 23 OYUNCUSU ARASINA SEÇİLDİ. TURNUVANIN EN İYİ OYUNCUSU İSPANYOL ORTA SAHA OYUNCUSU XAVİ HERNANDEZ OLDU.

İSPANYA'NIN şampiyonluğu ile sona eren 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), turnuvanın en iyi 23 oyuncusunu belirledi. UEFA teknik ekibi tarafından dün açıklanan 23 kişilik kadroda, orta sahada Türkiye'den Hamit Altıntop da karmada yer almayı başardı. Kaleci, defans, orta saha ve forvet mevkilerine toplam 9 oyuncusu seçilen şampiyon İspanya'nın yanı sıra 23 kişilik kadroda yer alan isimler şöyle:

KARMADA TEK TÜRK HAMİT ALTINTOP

Kaleciler: Gianluigi Buffon (İtalya), Iker Casillas (İspanya), Edwin van der Sar (Hollanda). Defans oyuncuları: Jose Bosingwa (Portekiz), Philipp Lahm (Almanya), Carlos Marchena (İspanya), Pepe (Portekiz), Carles Puyol (İspanya), Yuri Zhirkov (Russia). Orta saha: Hamit Altıntop (Türkiye), Luka Modric (Hırvatistan), Marcos Senna (İspanya), Xavi (İspanya), Konstantin Zyryanov (Rusya), Michael Ballack (Almanya), Cesc Fabregas (İspanya), Andres Iniesta (İspanya), Lukas Podolski (Almanya), Wesley Sneijder (Hollanda). Forvet: Andrei Arshavin (Rusya), Roman Pavlyuchenko (Rusya), Fernando Torres

(İspanya), David Villa (İspanya).

EN İYİ OYUNCU XAVI HERNANDEZ

Turnuvanın finalinde Almanya'yı tek golle geçen İspanya'nın orta saha oyuncusu Xavi Hernandez, şampiyonanın en iyi futbolcusu seçildi. UEFA tarafından belirlenen toplam 9 tecrübeli antrenörün oylarıyla seçilen Hernandez, İspanya'nın finallerde oynadığı 6 maçın 5'inde oynadı. Barcelona'da forma giyen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu final maçıyla birlikte İspanya Milli Takımı'nda 63. kez yer aldı.

01.07.2008


 

Alex: Aragones'in yaşına değil, işine bakılmalı

FENERBAHÇE kaptanı Alex de Souza önümüzdeki günlerde göreve başlayacak İspanyol teknik direktör Luis Aragones için "Onun yaşına değil, işine bakılmalı" dedi.

Aragones'in yaşlı olduğu yönündeki söylemleri gereksiz bulduğunu ifade eden Alex de Souza "Kendisi sağlıklı ve çalışabiliyor. Önemli olan da budur. 2008 Avrupa Kupası'nı kaldırmış bir milli takımın teknik direktörü. Aragones buraya gelip kendi mantalitesini bize yansıttıktan sonra bir oyun şablonu çıkacaktır. Burada bizlerin performansını da görme imkânı bulacak. Avrupa'da 44 yıl sonra İspanya'ya kupa kazandırmış bir teknik direktör... Hem İspanya'yı hem de kendisini kutluyorum." dedi.

01.07.2008


 

Fenerbahçe'nin rakibi bugün belli oluyor

ŞAMPİYONLAR Ligi 2. Ön Eleme Turunda Fenerbahçe'nin rakibi bugün İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi'nde yapılacak kura çekimiyle belli olacak.

Ekibimiz kuraya seri başı olarak katılacak. Nyon'daki UEFA Merkezi'nde, yarın Türkiye saati ile 13.00'te başlayacak olan, Avrupa Şampiyonlar Ligi 1. ve 2 Ön Eleme turlarındaki eşleşmelerin belli olacağı kura çekiminde Fenerbahçe'yi Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile Dış İlişkiler MüdürüTurgut Acar temsil edecek. 1. Ön Eleme Turundaki kura çekimine 14'ü seri başı olmak üzere 28 takım katılacak.

01.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır