"Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Her bebek 8 bin YTL borçla doğuyor

BAĞIMSIZ Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, 2002 yılı sonunda her bebeğin 5 bin 15 YTL borçla doğduğunu, bu rakamın 8 bin 39 YTL’ye yükseldiğini savundu.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Kasım 2002’de 349 milyar YTL olan iç ve dış toplam borç stokunun, 6 yıla yakın süre içerisinde yüzde 60 oranında artarak 567,5 milyar YTL’ye ulaşmasını ‘’ürkütücü bir gelişme’’ olarak nitelendirdi.

‘’2002 yılı sonunda her bebek 5 bin 15 YTL borçla doğarken, bu rakam 8 bin 39 YTL’ye yükseldi’’ diyen Bayraktar, göstergelerin ‘’ekonominin iyiye gittiği söyleminin tersine olduğunu’’ ifade etti. Bayraktar, şunları kaydetti: ‘’Yapılan hesaplama sonucu, AK Parti hükümetin kurulduğu 18 Kasım 2002 tarihinden bu yana geçen süre zarfında, 144,2 milyar YTL olan iç borç stoku yüzde 68,7 oranında artarak 246,8 milyar YTL’ye, 204,8 milyar YTL olan dış borç stoku da yüzde 54,4 oranında artarak 320,7 milyar YTL’ye yükselmiştir. Buna göre, AK Parti iktidarı iş başına geldiğinde 349 milyar YTL olan iç ve dış borç stoku yüzde 60,3 oranında artarak 567,5 milyar YTL’ye ulaşmıştır. Bu rakamlar göstermiştir ki, Türk ekonomisi rotasını kaybetmiş bir gemi gibi kayalıklara doğru hızla ilerlemektedir. Her yeni doğan çocuğun 8 bin 39 YTL borçla doğduğu ülkemizde Sayın Başbakan’ın ‘en az 3 çocuk yapın’ şeklindeki önermesini gülerek karşılıyoruz.’’

Ekonomi politikalarının bedelini çalışanların, işsizlerin ve yoksulların ödediğini belirten Bayraktar, söylemlerin aksine, son dönemde çalışanların alım gücünün düştüğünü ve toplum kesimlerinin yoksullaştığını öne sürdü. İç ve dış borç tablosuna bakıldığında, ‘’geleceğe güvenle bakmanın mümkün olmadığını’’ savunan Bayraktar, ‘’Bu haliyle Türk ekonomisi yoğun bakım ünitesine alınmış bir hastayı andırmaktadır. En küçük enfeksiyonda yüreğimizi ağzımıza getirmektedir’’ görüşünü dile getirdi.

/ Ankara

03.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Her bebek 8 bin YTL borçla doğuyor

  Daha fazla kömür, daha fazla üretim

  Çare, yeni ekonomi politikası

  Zam kayıt dışını arttıracak

  İhracat, hammadde ithalatına bile yetmedi

  Siyasi karışıklık 100 milyon dolarlık yatırımı erteletti

  Amerikan otomotiv devleri alarm veriyor

  İletişim vergileri çok yüksek

  Rusya ihracat yasağını kaldırdı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır