"Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Operasyondan bilgimiz var

Genelkurmay Başkanlığı, “Ergenekon” soruşturması kapsamında üst rütbeli emekli askerlere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramaların, “5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 119’uncu maddesi 5’inci fıkrasındaki ‘Askerî mahallerde yapılacak arama, Cumhuriyet savcısının istem ve katılımıyla askeri makamlar tarafından yerine getirilir’ hükmüne istinaden yapıldığını” bildirdi.


YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI

AHMET ALTAN: Tarihimizde ilk kez emekli bir kuvvet komutanıyla, bir ordu komutanı askerî lojmanlardaki evlerinde gözaltına alındılar. Bu operasyon,

AKP savunma yapacak

AKP’nin kapatılması talebiyle açılan dâvâda, parti adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Ana


  Sağduyulu ve soğukkanlı olalım

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Türkiye olarak zor günler yaşıyoruz. Hepimiz sağduyulu, soğukkanlı, daha dikkatli ve sorumlu davranmak mecburiyetindeyiz ve zorundayız” dedi.


  TOBB Aygün’e sahip çıktı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ergenekon Soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün’ün “böyle bir muameleye tabi tutulmasını kınadıklarını” bildirdi.


  Mahkemeye başka dâvâ yok

Ergenekon Soruşturması’nın iddianamesinde son aşamaya gelinirken, İstanbul Adliyesi'nde bulunan ağır ceza mahkemelerinin talebi üzerine dâvânın görüleceği mahkemeye bir süre başka dâvâ verilmeyecek.


  CHP: Gözaltılar yanlış

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını eleştirerek, ‘’Demokrasilerde bir gazetenin polis tarafından basılması, haberleşme aygıtları dahil pek çok belgenin götürülmesi doğru bir olay değildir’’ dedi.


  Güneydoğu’da kuraklık göçü

Kuraklığın vurduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki çiftçiler, geçimlerini sağlayabilmek için mevsimlik işçi oldular.


  Önce insan haklarına saygı

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan, ‘’Emniyet teşkilatı, belki fark ediliyor belki fark edilmiyor, kaynağının tamamını üniversite mezunlarından alıyor’’dedi.


  Fındık işçilerine yasak yok

Ordu Valiliği, fındık toplamak için il dışından gelecek işçiler konusunda herhangi bir yasak bulunmadığını bildirdi.


  ‘Bal’ı da pahalıya yiyeceğiz

ARI ölümleri, kuraklık ve ulaşım maliyetlerinin artması nedeniyle Konyalı arıcılar, bu yıl ürünlerini geçen yıla göre yüzde 50’ye ulaşan zamlarla satmaya başladı.


  Yardım etmek isterken öldü

ARIZA yapan otomobili yol kenarına itmeye yardım eden bir kişi, çekicinin çarpması sonucu öldü.


  Balbay susma hakkını kullanacak

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın avukatı, müvekkilinin emniyette ‘’susma hakkını’’ kullanacağını söyledi.


  AB: Soruşturma uluslararası standartlara uygun olsun

AB Komisyonu, Türkiye’deki Ergenekon soruşturmasını yakından izlediğini belirterek, polis soruşturması ve yargılama aşamasında en yüksek uluslararası standartlara uyulmasını beklediğini bildirdi.


  Başbakanlık da açıklama yaptı

Başbakanlık Basın Merkezi’nden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ arasında gerçekleşen görüşmede, ‘’savcılık soruşturması ve mahkeme kararlarına ilişkin’’ bir konunun gündeme gelmediği bildirildi.


  DOĞRU İSE DE ÇOK VAHİM, DOĞRU DEĞİLSE DE ÇOK VAHİM

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ergenekon soruşturması kapsamındaki tutuklamalarla ilgili olarak, ‘’Milli iradeye karşı kalkışma girişimleri, iddiaları doğru ise de çok vahim, doğru değilse de çok vahim’’ dedi.


  Elektrik zammına dava

TÜKETİCİLER Birliği’nce, 1 Temmuzdan itibaren geçerli olan elektrik zammı kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıldı.


  ‘Kaza tespit tutanağı'na alıştık

TRAFİK kazalarında sürücülerin kendi aralarında anlaşarak kaza tespit tutanağı tutması uygulamasının ilk 3 ayında sürücüler tarafından tutulan tutanak sayısının 126 bin 829 adet olduğu bildirildi.


  PKK’nın bitirilmesi için dış borç kadar para harcandı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayınlanan “Terörizmin Türkiye’nin kalkınmasına etkisi” konulu makalede, son 20 yılda PKK terör örgütünün bitirilmesi için yaklaşık olarak Türkiye’nin dış borcu kadar bir para harcandığı belirtildi.


  Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan’a gidecek

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Astana’nın başkent oluşunun 10. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere 4 Temmuz Cuma günü Kazakistan’a gidecek.


  ‘Kürt Sorunu’ Abant’ta tartışılacak

MART ayında Diyarbakır’da yapılması öngörülen, ancak daha sonra ertelenen “Kürt Sorunu” toplantısı, 4-6 Temmuz tarihleri arasında Abant’ta yapılacak.


  Kan davalılarını bakan bile barıştıramadı

VAN merkeze bağlı Çakırbey köyünde yaşayan iki aile arasında geçen yıl başlayan kan davasının sona ermesi için şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak ve AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer’in girişimde bulunduğu ancak barıştırma çabalarının sonuçsuz kaldığı bildirildi.


  ‘Astronomi’k mirasımız

Türkiye’nin Astronomi Mirası Listesi’nin hazırlanması için çalışmalara başlandığı bildirildi.


  Dünyanın en zengin köpeği

NEW YORKLU bir otel ve gayrimenkul patronu milyarlarca dolarlık servetini köpeklere bıraktı.


  ‘Katlanabilen’ televizyonlar yaygınlaşacak

ORGANİK Işık Yayıcı Ekran (OLED) teknolojisiyle üretilen, katlanabilir özellikteki plastik televizyonların 2014 yılında 32.5 milyar dolarlık bir sektöre dönüşeceği bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır