"Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ŞEHİT POLİSLER DUÂLARLA

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki silâhlı saldırıda şehit olan polisler Nedim Çalık, Mehmet Önder Saçmalıoğlu ve Erdal Öztaş, dualarla uğurlandı. Şehitler için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İslâm dininde şehitliğin en üst mertebe olduğunu ve yüceltildiğini dile getirerek, ‘’Bu da ailelerimiz için, bizler için bir tesellîdir’’ dedi.


TÜRKİYE'Yİ ZORA SOKMAK İSTİYORLAR

Ülkemizin siyasî ve hukukî çalkantılar yaşadığı bir dönemde İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu önündeki güvenlik güçlerimizi hedef alan saldırıyla, mevcu

Dindarlıkla ilgisi yok

Polise yönelik saldırıyı gerçekleştirenler arasında yer alan Bülent Çınar’ın yakınlarının yaşadığı Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Sürmeli köyünde büy


  Çözüm, derin devletin tasfiyesi

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak, ‘’Sorun sadece bugüne kadar soruşturma kapsamında tutuklanan kişilerin yargılanmasıyla değil, Türkiye’deki demokrasi ve hukuk dışı ortaya çıkan derin devlet örgütlenmesinin tamamen ortadan kaldırılmasıyla çözüme kavuşacaktır’’ dedi.


  Darbe planları kabul edilemez

Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir, Ergenekon soruşturması için, bu sürecin demokratik hukuk devleti çerçevesinde olması gerektiğini belirterek, “Birtakım dosyalar varsa, bunlar mahkemede kamuoyuna sunulacak, herkes de orada fikrini oluşturabilecek. Şu bir gerçek, darbe planları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bütün demokrasilerde, bu olabilecek en ağır suçtur” dedi.


  Demokrasi işliyor, mahkemeler çalışıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’yi ziyaret eden Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir ve beraberindeki heyeti kabulünde, “Türkiye’de demokrasinin işlediğini, tüm kurumların fonksiyonlarını yerine getirdiğini” söyledi. Gül, “Türkiye’de herşey çoğulcu, açık, şeffaf bir ortamda yürüyor. En aykırı görüşler bile dile getirilebiliyor. Mahkemeler çalışıyor, bazı kararları beğenmeyebilirsiniz, ama son tahlilde bunların uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


  İstanbul polisi, tedbirlerini arttırdı

İSTİNYE'DEKİ ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına önceki gün düzenlenen ve 3 polis memurunun şehit olduğu silâhlı saldırının ardından İstanbul polisi şehir genelindeki tedbirlerini yoğunlaştırdı.


  ÖSS sonuçları yarın açıklanacak

ÖSS ve Yabancı Dil Sınavı sonuçları yarın açıklanacak. Adaylar sonuçları yarın saat 10.30’dan itibaren http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2008.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecekler.


  Yabancı isimlerle iş yeri açılmasın

TBMM tarafından, millete ve ülkesine karşılıksız hizmet eden 74 kişi ve kuruma verilmesi kararlaştırılan, ‘’TBMM Üstün Hizmet Ödülü’’ düzenlenen törenle sahiplerine verildi.


  Sağlıkta katkı payı sıkıntısı

Bazı özel sağlık kuruluşları, tedavi için özel hastanelere ödenen katkı payının yüzde 30'la sınırlandırılması üzerine sgk ile sözleşme yenilemeyerek ssk ve bağ-kur'lu hastalara kapılarını kapattı.


  Kenelerin soyunu radyasyon kurutacak

ANKARA Üniversitesi (A.Ü) Veterinerlik Fakültesi ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) iş birliğinde yürütülen projeyle, virüslü kenelerin soyu radyasyonla kurutulacak.


  Necla Pekolcay dualarla

GEÇTİĞİMİZ günlerde vefat eden Doç. Dr. A. Neclâ Pekolcay’ın cenazesi dualarla uğurlandı.


  OKS sonuçları bugün açıklanıyor

FEN ve Anadolu liseleri ile diğer bazı liselere öğrenci yerleştirmek amacıyla son kez düzenlenen ve binlerce öğrenci ve ailesinin merakla beklediği OKS sonuçları bugün açıklanıyor.


  Sokaktaki çocuklardan alış veriş yapmayın

Diyarbakır 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Saffet Arık, sokakta çalışarak kazandığı her kuruşun çocuğu sokakta çalışmaya teşvik ettiğini söyledi.


  Barış Suyu’na talep çok, satış yok

ANTALYA Su ve Atık Su (ASAT) Genel Müdürü Faruk Karaçay, Manavgat Barış suyuna büyük talep olduğunu ancak şu anda su satışına hazır olmadıklarını bildirdi.


  İnsan Hakları Komisyonu Okkır’ın eşiyle görüştü

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Kuddusi Okkır’ın ölümüyle ilgili olarak, ‘’Çalışmalarımız, araştırmalarımız devam ediyor’’ dedi.


  Yine mayın tuzağı: 6 yaralı

HAKKARİ'NİN Şemdinli ilçesi kırsalında PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 5 asker ile 1 köy korucusu yaralandı.


  Ağrı Dağı tırmanışa kapatıldı

AĞRI Valisi Mehmet Çetin, operasyonların devam etmesi sebebiyle Ağrı Dağı’nın ikinci emre kadar tırmanışa kapatıldığını bildirdi.


  Memurun okulda tatil çilesi

ADANA'NIN Yumurtalık ilçesinde, memurlara ucuz tatil imkanı sağlamak ve okullara gelir temin etmek amacıyla pansiyon olarak kiraya verilen lise ve ilköğretim okulunda sezon başladı.


  Soğutma çalışmaları bir hafta 10 gün sürer

MERSİN Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Gülnar ilçesinde 7 Temmuz Pazartesi günü başlayan ve önceki gün kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.


  Yunuslarla engellilere terapi

ANTALYA'NIN Kaş ilçesindeki merkezde, iki yunus ile zihinsel ve bedensel engellilere terapi hizmeti veriliyor.


  Muşlu çocuklar yüzme öğrenecek

MUŞ Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Projesi kapsamında çocuklara yönelik yüzme kursu açtı.


  Mogan Havzası'nda ‘yapılaşma’ iddiası

TMMOB ehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Mogan havzasında yapılaşmaya olanak sağladığı iddiasıyla Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin ‘’Gölbaşı/Karagedik Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Sınırı’’ kararı ile 1/25000 ölçekli ‘’Başkent Ankara Nazım İmar Planı Değişikliği’’nin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesinde dâvâ açtı.


  Srebrenitsa soykırımı TRT ekranlarında

TÜRKİYE'NİN kamu kurum televizyonu TRT, özel bir yayınla seyircilerinin karşısına çıkıyor.


  Yollar kan gölüne döndü

KONYA'DA meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü.


  Aliağa-Menderes'e yaylı sistem

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, AliağaMenderes Hafif Raylı Sistem kapsamında inşa edilen Buca Şirinyer’deki tünelin ‘’Türkiye’de bir ilk’’ olacağını söyledi.


  Alman gençler, camide ‘doğru İslâmı’ öğrendiler

ALMANYA’DAKİ BİR CAMİYİ ZİYARET EDEN ALMAN GENÇLER, “BU ZİYARET SAYESİNDE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK, EN ÖNEMLİSİ DE İSLÂMIN BİR BARIŞ DİNİ OLDUĞUNU GÖRMEK BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ” DEDİLER.


  Ormanın günah keçisi değil, koruyucuları

ÇUKUROVA Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, son günlerde çıkan orman yangınlarının, ‘’ormanların günah keçisi ilân edilen keçilerin önemini ortaya çıkardığını’’ savundu.


  Mars’tan gönderdiler, 2018’de geliyor

MARS yüzeyinden alınan örneklerin, 2018’den itibaren Dünyaya getirilmeye başlanacağı bildirildi.


  Hayır günleri sofraları toplandı

HATAY'IN Yayladağı ilçesine bağlı belde ve köylerinde her yıl Mayıs ayında başlayan Hayır Günleri Sofraları sonuncusu Yeditepe beldesinde yapıldı.


  Akdeniz’de yeni balıklar

AKDENİZ’DE küresel ısınmaya bağlı olarak, bazıları zehirli 68 yeni balık türünün yaşamaya başladığı ve halkın iyi tanıdığı lagos ve barbunya gibi lezzetli türlerin ise azaldığı bildirildi.


  Lambadan sincap çıktı

ORDU'NUN Perşembe ilçesinde arızalanan bir sokak lambasının içinden 5 sincap yavrusu çıktı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör