"Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

EMRE'YE KUCAK AÇIN

FENERBAHÇE Kulübü, daha önce anlaştığı İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'da oynayan milli futbolcu Emre Belözoğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantı odasında düzenlenen ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile genel sekreter Vedat Olcay'ın da hazır bulunduğu törende, 28 yaşındaki Emre kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza törenine 5 numaralı Fenerbahçe formasını giyerek katılan Emre Belözoğlu, törenin ardından stada geçerek, basın mensuplarına poz verdi. Bu arada, başkan Aziz Yıldırım, Emre'ye Fenerbahçe Taraftar Kart'ı hediye ederken, basın mensupları imza törenine büyük ilgi gösterdi.

YILDIRIM: ALLAH SENİ UTANDIRMASIN

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Emre'nin, Türk futbolunun yetiştirdiği önemli isimlerden biri olduğunu belirterek, ''Emre'ye Fenerbahçe kucak açmıştır. Tüm taraftarlarımızdan bu konuda destek olmalarını bizzat istiyorum. Onlardan da bunu bekliyorum. Emre de bunun karşılığını kulübümüze verecektir'' diye konuştu. Emre'nin genç yaşta Türk futbolunu Avrupa'da başarıyla temsil ettiğini kaydeden başkan Yıldırım, şunları söyledi: ''Emre, geçmişteki başarılarını burada da tekrar edecektir. Fenerbahçe ile 4 yıllık anlaştı. Kulübümüze gerekli her türlü katkıyı yapacaktır. Futbol takımı bir ekiptir. Bu ekip içinde kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapacaktır. Milli takıma da katkı sağlayacaktır.'' Başkan Yıldırım, konuşmasının sonunda Emre'ye dönerek, ''Emre, 'Hoşgeldin' diyorum... Hayırlı olsun oğlum... Allah seni utandırmasın'' dedi.

BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti. Bugüne kadar elinden geldiğince Türk futboluna hizmet etmeye çalıştığını belirten milli futbolcu, ''İnşallah Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Benim için çok önemli bir süreç başlıyor. İnşallah herkesin benden beklediği iyi futbolu burada oynayıp, uzun süre bu büyük camiaya hizmet etmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

BAŞKANDAN BASINA UYARI

Başkan Aziz Yıldırım, imza töreni öncesinde basın mensuplarına çeşitli uyarılarda bulunarak, doğru haber yapmayanları dışlayacaklarını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu: "Bütün kulüplerimiz kurumsal yapı içerisine girdi. Sizler de basın olarak kurumsal yapı oluşturun. Başkan seçin, kendinizi idare edecek bir yapı oluşturun. Bir resim çekiyorsunuz, karmaşa var. Bunları ortadan kaldırın. Birbirimize yardımcı olalım. Yardımcı olmazsanız yarın haberleri sadece internetten okursunuz, hiçbir yere giremezsiniz ve haber de alamazsınız. Siz doğru haber yaparsanız, yanlış yapanları ayırabiliriz bu camiadan. Doğru haber yapanlarla iletişimimiz kolay olacak, onun dışındakileri iyice dışlayacağız.''

24.07.2008


 

4 büyükler fikstürden memnun

KENAN ÖNER (BEŞİKTAŞ) Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, tüm takımların kadrolarını yeni sezon öncesi güçlendirdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Zevkli, mücadeleli bir lig geçireceğiz. Her maç zor geçecek. En başarılı olan da ipi göğüsleyecektir. Bu sezon inşallah ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Hedefimiz her sezon şampiyonluk ama bir kaç yıldan beri şampiyon olamadığımız için bu sezon her zamankinden fazla istekli ve heyecanlıyız. ''

ÖMER TEMELLİ (FENERBAHÇE)

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli, sezonun ilk yarısında Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'la evlerinde oynayacak olmalarının kendileri için önemli olduğunu belirtti. İlk yarıda yapacakları bu maçları kazanmaları halinde kendileri adına önemli bir adım atmış olacaklarını vurgulayan Temelli, ''Bunu iyi değerlendirirsek, çok büyük avantaj elde ederiz'' diye konuştu.

MURAT YALÇINDAĞ (GALATASARAY)

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçındağ, yeni sezonda kendilerine güvendiklerini belirtti. Yalçındağ, ''Keyifli ve heyecanlı bir sezon olacak. Fikstüre baktığımızda son haftalarımızın çok heyecanlı geçeceği gözüküyor. Biz kendimize güveniyoruz. Kamp dönemimiz çok iyi geçiyor. Hocamız ve yeni transferlerimiz çok uyumlu. Çok iyi hazırlanıyoruz'' şeklinde konuştu.

MUAMMER SAKA (TRABZONSPOR)

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muammer Saka, ise, ''İyi bir fikstür olduğuna inanıyorum'' dedi. Trabzonspor'un ligin ilk maçında cezalı olduğunu belirten Saka, ''Bu büyük bir dezavantaj. Ama yine de iyi bir fikstür olduğuna inanıyorum. Son maçımızı Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız. Trabzonspor şampiyonluğu kovalayan bir takım. Çok ciddi transferler yaptık. '' dedi.

24.07.2008


 

Terim arkadaşının ölüm yıldınömünü unutmadı

MİLLİ Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, memleketi Adana'da bando eşliğinde karşılandı.

Havalimanında Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun çaldığı ''Adanalı'' parçasıyla karşılanan Terim, beraberindeki Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl ve Milli Takımlarlar Sorumlusu Yardımcısı Müfit Erkasap ile Adana'da uzun yıllar beraber oynadığı futbolcular ve tanıdıklarıyla bir süre sohbet etti. Terim, daha sonra kendisinin de uzun yıllar forma giydiği Adana Demirspor'un Onursal Başkanı Orhan Demirdal'ı anma törenine katıldı. Terim, Asri Mezarlık'taki Demirdal'ın aile kabristanını ziyaret edip, dua ettikten sonra, eski sporcular ve kulüp yöneticileri Mustafa Acet ve Muarrem Gülergin'in mezarlarını da ziyaret etti. Terim, mezarlıktan çıkmadan önce ocak ayında vefat eden dayısı Turgut Kaleli'nin mezarını da ziyaret ederek, dua etti. Mezarlığa gelen vatandaşlardan da büyük ilgi gören Terim, daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı da ziyaret etti.

Terim, ziyaret sırasında, istifasının ardından Aytaç Durak'ın kendisine gönderdiği mektubu aldığında duygulandığını belirterek, ''Mektubunuz aldım, çok anlamlı ve hoştu. Bazen bu tür kararları alırken sakin davranamıyorsunuz. Bunları sakin değerlendirmek gerekir'' dedi. Durak'a haksız hakaretlerde bulunulduğuna dikkati çeken Terim, şunları kaydetti: ''Bu tür olayların olmasını tasvip etmiyoruz. O kişileri Demirsporlu olarak kabul etmiyoruz. Demirspor büyük camia, ulu çınardır. Biz de orada futbola başladık, büyüdük. Bu takımın size ihtiyacı var. Bu derece hizmet eden bir kişiye yanlış yapılmıştır. Bir çok kişinin sizi sevdiği ortada, kararınızı bir kez daha gözden geçirin.''

Durak, içinde bulunduğu ruh halinin kötü olduğunu ifade ettikten sonra, Terim'e bir görüntü izlettireceğini belirterek, basına kapalı bir süre görüştü. Görüşme sonrası Durak ve Terim öğle yemeği için belediyeden ayrıldı. Durak, ziyaretin ardından Terim'e, Osmanlı İmparatorluğu nişan örneği hediye etti.

24.07.2008


 

Ligde ilk dev maç F.Bahçe-G.Saray arasında yapılacak

TÜRKCELL Süper Lig'de 2008-2009 sezonu fikstürü İstanbul'da çekildi.

Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen fikstür çekimine Futbol Federasyonu yetkilileri ile kulüp temsilcileri katıldı. Turkcell Süper Lig'de sezon 22 Ağustos'ta başlayacak ve 21 Aralık'ta yapılacak 16. hafta maçlarının ardından ilk yarı sona erecek. Ligin ikinci yarısı 23 Ocak'ta 17. hafta maçlarıyla başlayacak ve 2008-2009 sezonu 31 Mayıs 2009'da bitecek.

İLK DEV MAÇ KADIKÖY'DE YAPILACAK

Ligde sezonun ilk derbi maçı, 10. haftada Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak. Sezondaki ikinci derbi maç 13. haftada yine Kadıköy'de, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak. Ligin ilk yarısındaki Galatasaray-Beşiktaş derbisi ise 16. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak. Öte yandan, 3. haftada Trabzonspor-Beşiktaş, 7. haftada Galatasaray-Trabzonspor, 17. haftada da Fenerbahçe-Trabzonspor maçları oynanacak.

LİGDE İLK HAFTA

Sivasspor-Kayserispor

Hacettepe-Bursaspor

İstanbul B. Bld.-Eskişehir

Gençlerbirliği-Kocaelispor

Gaziantepspor-Fenerbahçe

Trabzonspor-Ankaraspor

Konyaspor-Ankaragücü

Antalyaspor-Beşiktaş

Galatasaray-Denizlispor

24.07.2008


 

Trabzonspor gurbetçi Sami Büyüktopaç'a imza attırdı

TRABZONSPOR, daha önce anlaşmaya vardığı Hollanda'nın NEC Nijmegen Kulübünden Sami Büyüktopaç ile sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan imza töreninde, gurbetçi oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Levent Erkuloğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak bu sezon güçlü bir kadro oluşturduklarını belirterek, ''Bu kadroyu oluştururken gerek kalitesi gerekse de tecrübesiyle kendisini kabul ettirmiş oyuncular aldık. Bunun yanında da genç ve yetenekli oyuncuları da kadroya dahil ettik'' şeklinde konuştu.

24.07.2008


 

Kaleci Souleymanou'nun babası vefat etti

KAYSERİSPOR kalecisi Souleymanou, babasını kaybetti.

Kayserispor'un Denizlispor'dan transfer ettiği Souleymanou, babasının ölüm haberini Kızılcahamam'daki kampta öğrendi. Souleymanou, yöneticilerden izin alarak, ülkesi Kamerun'a gitti. Teknik direktör Tolunay Kafkas, başarılı file bekçisine 5 Ağustos'a kadar izin verdiklerini açıkladı.

24.07.2008


 

UEFA: Meira Galatasaray'da yeni bir sayfa açtı

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Fernando Meira'nın Galatarasay'a transferini, ''Meira Galatasaray'da yeni bir sayfa açtı'' başlığıyla duyurdu.

UEFA'nın internet sitesinde, Meira'nın sarıkırmızılı takıma transferine ilişkin bir haber yayımlandı. ''Portekizli defans oyuncusu Meira, Türkiye şampiyonu Galatasaray ile anlaştı'' denilen haberde, Meira'nın imza törenindeki, ''Bu transferle dünya çapında bir kulüpte yeni bir sayfa açtığımı düşünüyorum. Galatasaray'ın yalnızca Türkiye'de değil, Avrupa'da başarılı olmak istediğini biliyorum'' sözlerine yer verildi. Haberde, 30 yaşındaki oyuncunun futbol kariyerine ilişkin bilgi de yer aldı.

24.07.2008


 

Takımı görmek lâzım

Bazı şeylerin farkında olmak gerekiyor. Bu da bir erdemdir. Trabzonspor'a bu sezon gelen oyunculara baktığınızda hemen hemen tamamı, kalite düzeyi yukarılarda ve hedefi olan oyuncular.

Mesela, bir Selçuk için, Giray için hedefi bitmiş, futbolda istediği yere gelmiş diyebilir misiniz? Ya da bir Gökhan Ünal için kariyerinin sonuna gelmiş denebilir mi?

Yabancılar içinde de Song haricinde diğer yabancılar genç ve hedefi olan oyuncular. Song'un varlığına ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Türk futbolu defans yapmayı bilmediği gibi, defanstan oyuna katılmayı da beceremiyor. Klasik şişirme toplarla oyun kuran bir anlayıştan geliyoruz. Song'un avantajı geriden oyunu kurmak. Belki Hüseyin'den bile daha iyi yetenekte. Hüseyin'in meziyetleri farklı ama Song hem iyi bir kesici hem de iyi bir yönlendirici.

Bu sezon transfer edilen yirmi dört oyuncudan en az altısının ilk on birde oynaması gerektiğini düşünenlerdenim. Colman, Giray, Song, Selçuk, Gökhan favorilerim. Son kararı Ersun Yanal verecektir. O kafasındaki oyun planını düşünerek bu oyuncuları aldırdı. Sadece ondan şöyle bir beklentimiz var; gerçekten formayı sahibine vermesi. Gazetelerde teknik adamların açıklamaları yer alır. Denir ki, forma aslanın ağzında ya da ben forma vermem, oyuncu kendisi formayı alır diye.

Ama bu böyle olmaz. Yabancı hocalar genelde bunu yapar da Türk hocalar bu konuda biraz hisli davranır. Risk almaz istemez. Genç, tecrübesi eksik ama sezon başında yıldız olan oyuncular nedense kiralık gönderilir. Bu sezon Çanakkale'den alınan İsmail ve Buğra iyiyse onlar oynamalı. Aynı bölgenin oyuncusu Hırvat Cale iyi değilse, oynamamalı.

Bütün bunları bizden daha iyi bilen biri orada var. Onun işine karışmak değil sadece fikrimizi söylüyoruz. Neticede bu sezon en zor iş Ersun Yanal'ın. Onun kafasını çok fazla bulandırmamalıyız. Geçen seneden sekiz, yeni 24 toplam 32 oyuncuyu nasıl eleyip 24'e indirecek merak ediyoruz. Bir kısım oyuncu kiralık gidecek, belli. Ama hangileri?

Trabzonspor önümüzdeki haftadan sonra Almanya'da olacak. Oradaki gurbetçilerin Trabzonspor'u özlemle beklediğini biliyorum. Kilometrelerce uzaktan Trabzonspor'u görmeye gidecekler. Gerede'de de gördük, Trabzonsporlu bir şeye inansın, arkasından gider. Gerede'deki insan seli, bu sezon öncesinde her şeyi anlatıyor. Hedef hakkında şimdilik bir şey yazmıyorum. Takımı görmek lazım.

Kadir BIYIKLI

24.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır