"Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İDDİANAMENİN SONUÇ BÖLÜMÜNDEN

* “Ergenekon terör örgütünün amacına ulaşabilmek için Danıştay suikastını gerçekleştirdiği gibi birçok suikastı da planladığı, ele geçirilen belgeler, iletişim tesbit tutanakları, bir kısım şüpheli ve tanık beyanlarından anlaşılmıştır.”


ZAMANI GELMEDİĞİ İÇİN AÇIKLANMAMIŞ

İddianamede, Türk Ortodoks Kilisesinde bulunduğu belirtilen “Derin Ergenekon' belgesinin içeriği hakkında bilgi verilirken, belgede “Özel Kuvvetler Ko

KİM NEYLE SUÇLANIYOR?

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük: Silâhlı terör örgütü kurmak, yönetmek, T.C hükümetine karşı silâhlı isyana tahrik, kasten adam öldürmeye azmettir


  En fazla ihlâl kararı Türkiye’ye

AİHM’deki Türk hakim Prof. Dr. Işıl Karakaş, 2007 yılında AİHM’in en fazla Türkiye aleyhine ihlâl kararı aldığını söyledi. TCK'nın 301. maddesindeki değişikliğin esastan bir değişiklik olmadığını belirten Karakaş, AB'nin dışında kalmış bir Türkiye'nin vahim sonuçları olur" dedi.


  Yıllar geçti, yasak bitmedi

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 171. haftasına giren ‘Başörtüsüne Özgürlük’ eylemini gerçekleştirdi.


  LİTVANYA’DAN AB TAVSİYELERİ

AB Başmüzakerecisi Yeni Asya'ya konuştu: Türkiye AB'ye üye olacak, AB Türkiye'ye değil. Bu yüzden kurallara ve kriterlere, AB'ye uyum sağlaması gereken taraf Türkiye. Tabiî ki ülkeler değişmemeli ve kendilerine has ve öz yapılarını korumalılar.


  Hızlı trenin deneme sürüşleri başladı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Ankara-İstanbul hızlı treninin deneme sürüşleri Esenkent-Polatlı arasında başladı. Temmuz başında önce hızlı trenin elektriği aldığı sistemin testleri yapıldı.


  Çözüm niyeti varsa, 2008 sonuna kadar Kıbrıs'ta çözüm olabilir

Kıbrıs Uzmanı Sezer, 3 eylül'de başlayacak sürecin fazla süreceğini düşünmediğini belirterek, "eğer çözüm niyeti varsa 2008 sonuna kadar çözüm olabilir" dedi.


  Terör sivilleri de vuruyor

SON operasyonlarla iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK/Kongra-Gel, yaz aylarında sivil vatandaşların arazide dolaştığının bilinmesine rağmen, mayınlama ve patlayıcı madde eylemlerinde güvenlik güçlerinin yanı sıra bölge halkını da hedef alıyor.


  Kapatma dâvâsının hiçbir yerinde değiliz

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ‘’Biz bu kapatma dâvâsının hiçbir yerinde değiliz’’ dedi.


  ‘Dost Eli’nden Konya’ya refakatçiler için konuk evi

Merkezİ Konya’da bulunan, ihtiyaç sahibi, kimsesiz, sokakta kalmış insanlara yardım etmek amacıyla kurulan Dost Eli Derneği, şehir merkezindeki Numune Hastanesi yakınlarında, hasta yakınları ve refakatçileri için bir konuk evi kuruyor.


  Pide fırınlarına AB standardı

Gaziantep Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, pide fırınlarına AB standardı getireceklerini söyledi.


  Muğla’da turistler mağarada serinliyor

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde 700 yıllık çınar ağaçlarının altında bulunan Yerküpe Mağarasını 40 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği açıklandı.


  MÜSİAD’dan, GAP -Trabzon Demiryolu Projesi

Müstakİl Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret etti.


  Hasarlı araç 6 gün bekliyor

MADDÎ hasarlı kazalarda, polisin devre dışı bırakılması ve kaza tesbit tutanağının sürücüler tarafından doldurulması uygulamasına uyum sürecinin sancılı geçtiği bildirildi.


  Orman yangınlarına havuz tedbiri

KASTAMONU Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, orman yangınlarına daha kısa sürede müdahale amacıyla yangın havuzları yaptırılması için protokol imzaladı.


  Mahalle sakinleri yağmur duâsında

ISPARTA'da Gülcü Mahallesi sakinleri, İl Müftüsü İsmail Öncel’in önderliğinde yağmur duâsına çıktı.


  Fındık, 3 Ağustos’ta toplanmaya başlayacak

ORDU'DA fındık toplama tarihleri belirlendi. Ordu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 2008 ürünü fındık hasadına sahil kesimde 3 Ağustos, orta kesimde 9 Ağustos ve yüksek kesimde 19 Ağustostan itibaren, Saraycık Köyünde ise 29 Temmuz 2008 tarihinde başlanmasına karar verildiği bildirildi.


  Çim biçme makinesini vurdu

ABD'NİN Milwaukee şehrinde yaşayan bir Amerikalı, çim biçme makinesi çalışmayınca sinirini onu vurarak aldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır