"Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hızlı trenin deneme sürüşleri başladı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Ankara-İstanbul hızlı treninin deneme sürüşleri Esenkent-Polatlı arasında başladı. Temmuz başında önce hızlı trenin elektriği aldığı sistemin testleri yapıldı.

Daha sonra trenin cer ve fren mekanizmaları test edildi. Hızlı tren setinin değişik hızlarda duruş mesafesi ölçüldü. Bütün bu testlerden elde edilen veriler standart değerlerle kıyaslandı. Deneme sürüşü için hızlı trene yolcuların ağırlığına eşdeğer olarak her biri 80 kilogram ağırlığında toplam 417 kum torbası yerleştirildi. Böylece hızlı trenin boş ve dolu olduğu farklı durumlara ilişkin duruş mesafeleri ölçüldü. Saatte 60 kilometre hız ile başlatılan deneme sürüşlerinde maksimum hız olan 250 kilometrenin yüzde 10 fazlası olan 275 kilometre hıza ulaşıldı. Esenkent-Polatlı arasındaki deneme sürüşlerinin tamamlanmasının ardından sırasıyla Polatlı-Biçer ve Biçer-Hasanbey arasında deneme sürüşleri yapılacak. Deneme sürüşlerinin yaklaşık 3 ay sürmesi bekleniyor. TCDD Genel Müdürlüğü, deneme sürüşlerinin ardından yıl sonuna kadar hızlı trenle yolcu taşımacılığına başlamayı planlıyor. Hızlı tren yolcu taşımacılığına başladığında Ankara-Eskişehir arası demiryolu ulaşımı 3 saatten 1 saat 10 dakikaya inecek.

Türkiye’nin ilk hızlı treninin üretiminde son teknolojiler kullanıldı. Saatte 250 kilometre hız yapabilen tren, 17,5 milyon avroya mal oldu. Dağıtılmış 8 motor tarafından çekilen tren, motor arızalarından dolayı yolculuklarda herhangi bir aksamaya meydan vermeyecek. Tek seferde toplam 419 yolcuyu taşıyabilen trenin koltukları 55 business, 354 birinci sınıf, 2 özürlü, 8’i de kafeterya için monte edildi.

2. HIZLI TREN SETİ DE GELDİ

Türkiye’nin ikinci hızlı tren seti de teslim alındı. İspanya’dan satın alınan Türkiye’nin ikinci hızlı tren seti ilk set ile aynı özellikleri taşıyor. İlk hızlı tren seti ile yapılan deneme sürüşünün tamamlanmasının ardından elde edilen bütün değerler ve yapılan ayarlar ikinci tren setine aktarılacak. Böylece ikinci hızlı tren setinin testleri daha kısa sürede tamamlanacak. Ankara / aa

27.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İDDİANAMENİN SONUÇ BÖLÜMÜNDEN

  ZAMANI GELMEDİĞİ İÇİN AÇIKLANMAMIŞ

  KİM NEYLE SUÇLANIYOR?

  “ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ”NÜN EYLEMLERİ

  En fazla ihlâl kararı Türkiye’ye

  Yıllar geçti, yasak bitmedi

  LİTVANYA’DAN AB TAVSİYELERİ

  Hızlı trenin deneme sürüşleri başladı

  Çözüm niyeti varsa, 2008 sonuna kadar Kıbrıs'ta çözüm olabilir

  Terör sivilleri de vuruyor

  Kapatma dâvâsının hiçbir yerinde değiliz

  ‘Dost Eli’nden Konya’ya refakatçiler için konuk evi

  Pide fırınlarına AB standardı

  Muğla’da turistler mağarada serinliyor

  MÜSİAD’dan, GAP -Trabzon Demiryolu Projesi

  Hasarlı araç 6 gün bekliyor

  Orman yangınlarına havuz tedbiri

  Mahalle sakinleri yağmur duâsında

  Fındık, 3 Ağustos’ta toplanmaya başlayacak

  Çim biçme makinesini vurdu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır