"Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kapadokya takımların gözdesi

HER YIL yaklaşık 2 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesindeki konaklama tesisleri, sportif faaliyetler için ciddi yatırımlar yapıyor.

Nevşehir il merkezi ve ilçelerinde son yıllarda hızla artan futbol sahası sayısı ile birlikte, sezon öncesi kamp için bölgeye gelen yerli ve yabancı takım sayısı da her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl Turkcel Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, TFF 2 ve 3. Lig’den 100’e yakın futbol takımını ağırlayan Kapadokya, bu yıl da çok sayıda futbol takımına ev sahipliği yapıyor.

Yeni sezona Kapadokya’da hazırlanan futbol takımları, HER-MAK Organizasyon Şirketi tarafından düzenlenen çeşitli futbol turnuvaları ile eksiklerini görme ve yeni transferlerini değerlendirme imkanı yakalıyor.

TEKNİK DİREKTÖRLER MEMNUN

Nevşehir’in Avanos ilçesinde yaklaşık 10 gündür yeni sezon hazırlıklarını sürdüren TFF 2. Lig takımlarından Zeytinburnuspor’un teknik direktörü Armağan Turan, 18 yıldır çeşitli kulüplerle birlikte kamp yapmak için Türkiye’nin farklı bölgelerine ve yurt dışına gittiğini, ancak Kapadokya gibi harika bir bölge görmediğini söyledi. Kapadokya’nın gerek peri bacaları ile süslü doğal görüntüsü ve gerekse de spor tesisleri bakımından geldiği nokta ile dünyanın sayılı kamp merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu kaydeden Turan, ‘’Bunca yıllık spor yaşantımda bu kadar iyi tesisler görmedim. Bölgenin havası ve nem oranı mükemmel. Bunun yanında bölge insanların ve turizmcilerin inanılmaz bir misafirperverliği var. Bizim rahat etmemiz için kaldığımız otelde herkes seferber olmuş durumda. Bundan iyisi artık can sağlığı’’ dedi.

Geçtiğimiz sezon Değirmenderespor’un başında yeni sezon hazırlıklarını Kapadokya’da yapan ve bu yıl yeni takımı Akçaabat Sebatspor ile yeniden Kapadokya’ya kamp için gelen Teknik Direktör İlker Erdem de, Kızılcahamam ve Gerede gibi kamp merkezleri ile kıyasladığında Kapadokya’nın bir çok yönden artıları olduğunu vurguladı.

Bölgedeki konaklama ve spor tesislerini ‘’olağanüstü’’ olarak değerlendiren Erdem, ‘’Ben kamp için bir çok bölgeye gittim. Her bölgenin kendine göre güzellikleri mevcut, ancak burası çok farklı bir yer. Burada her geçen yıl daha da kaliteli bir spor alt yapısı buluyoruz. Ben geçen yıl geldiğim için bu yıl da burayı tercih ettim. Ancak bu bölgeyle tanışmayan daha çok sayıda kulüp var’’ diye konuştu.

YENİ YATIRIMLAR

20 bini aşkın yatak kapasitesine sahip olan Kapadokya bölgesinde, son yıllarda spor turizmine ağırlık veren konaklama tesisleri de alt yapı çalışmalarına önem veriyor. Nevşehir il merkezinin yanı sıra Avanos, Ürgüp gibi ilçeler ile Göreme ve Nar gibi turistik beldelerde futbol takımlarının kamp yapabileceği tesisler bulunuyor. Avanos’ta kendisine ait futbol sahası kuran Avrasya Otel’in ortaklarından Muhsin Hacıgençoğlu, bölgenin spor turizmi ile geç tanıştığını ifade etti. Yatırımların daha önce yapılması gerektiğini savunan Hacıgençoğlu, şunları söyledi: ‘’Bana göre bölge, spor turizmi ile çok geç tanıştı. Keşke bu yatırımları daha önceki yıllarda yapabilseydik, bugün daha farklı bir durumda olabilirdik. Biz kendi otelimizde son 4 yıl içerisinde spor turizmi için yaklaşık 500 bin YTL dolayında bir yatırım yaptık ve yatırımlarımız halen devam ediyor. Yaptığımız sahaların yanında buraya gelen takımlar için antrenman sahaları, spor salonları gibi tesisler de kuruyoruz. Öyle inanıyorum ki ileride burası daha fazla takım ağırlayacak.’’ Avanos Yıltok Oteli Genel Müdürü Harun Çınar da, bölgeye gelen turist sayısının düştüğü Haziran ve Temmuz aylarında buraya gelen futbol takımlarının tesislerdeki doluluk oranlarına ciddi katkılar yaptığını kaydetti. Tesislerinde nizamı ölçülerde bir çim saha yaptırdıklarını ve futbolcular için kondisyon aletleri bulunan bir de salon hazırladıklarını ifade eden Çınar, futbol takımları sayesinde Avanos ilçesindeki otellerde doluluk oranının yaklaşık yüzde 80’e ulaştığını bildirdi. Altınyazı Oteli Genel Müdürü Hakan Uzgören ise bölgedeki turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi için sportif faaliyetlerin büyük önem taşıdığını, bu sebeple özellikle futbol takımlarına yönelik yatırım yaptıklarını bildirdi.

27.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kapadokya takımların gözdesi

  Fener'den PSG'ye Kezman vetosu

  MTK ilk maçında mağlup

  Beşiktaş hazırlıklarını Avusturya'da sürdürüyor

  Trabzonspor Almanya yolcusu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır