"Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Nur Vakfı, Lake Mountain'de buluştu

Melbourne Yeni Asya okuyucuları, Lake Mountain gezisinde bulustu. Gezi, 20 Temmuz Pazar günü sabah Nur Vakfı önünden hareketle başladı. Lake Mountain’a dogru konvoy halinde yol alınırken yol üzerinde bir piknik alanında kahvaltı molası verildi. Önce ince ince yağan yağmur altında öğle namazı cemaat halinde eda dildi.

Ardından demlenen çaylar esliğinde gevrekler, hanımların hazırladığı börekler, poğaçalar yendi. Serin ve yağmurlu bir havada yapılan bu güzel kahvaltıda okuyucular uhuvvet, muhabbetle ve sıcak çaylarıyla isindilar. Yağmurun, kahvaltı ve ormanın güzelliği, uhuvvet ve muhabbetle ziyadeleşmişti. Kahvaltı sonrası yola koyulan okuyucular, Lake Mountain öncesi yolları üzerindeki Stevanson Falls’a uğradı.

82 metre yükseklikten akan Stevanson Falls’un muhteşem manzarası hayret ve tefekkürle müşahede edildi. Okuyucular bu muhteşem manzarayı bir de yukardan, suyun aktığı yerden müşahede etmek arzusuyla daracık, çamurlu ve taslık yolu yürüdüler. Suyun başına ulaştıklarında yoruldukları gözlenen okuyucular, Mustafa Gök‘un suyun nağmeleri eşliğinde okuduğu nurlu şiirlerle dinlendiler. Çocuk, genç, yaşlı herkes şelalenin ve ormanın güzelliğini tefekkür etti. Yine Mustafa Gök’ün okuduğu şiirler esliğinde aşağıya inildi. İkindi namazları kilindi ve yola çıkıldı.

Katılımcılar, yol boyunca uzun gövdeli ağaçları, sık sık değişen tropikal bitki manzaralarını hayretle, maasallah, barekallahlarla temaşa etti. Lake Mountain’a çıkılırken kar atıştırıyordu. Dağa yaklaştıkça kar yağısı artarken herkesin bu durumdan çok memnun olduğu gözlendi. Dağa ulaşıldığında kimileri karda yürümeyi, kimileri kaymayı tercih etti. Havanın oldukça soğuk olduğu Lake Mountain’da okuyucular ayaklarının ıslanmasına aldırmadan dağın zirvesine yürüdüler. Havada uçuşan kartopları, karda yapılan koşu yarışları ve karlara bata çıka dağın zirvesine varildi. 1.6 kilometrelik yol geride bırakılmıştı. Bu güzel anları yıllar sonra da hatırlamak amacıyla fotoğraflar çekildi, kamera görüntüleri alındı. Havanın kararması ve ısının düşmesi üzerine okuyucular tırmandıkları yerleri koşar adim inerek araçlarına ulaştılar. Aksam namazını yolda kılmak üzere abdestler alındı ve bütün hazırlıklar tamamlanıp yola çıkıldı.

Akşam namazının vaktinin girmesiyle arabalar yol kenarına çekilip, namazlar yine yağan yağmur altında kılındı.

Gezi sona ermişti. Herkes yorgunluğunu, üşüdüğünü unutacaktı ama unutulmayacak olan bu güzelliğin cemaat ruhuyla yaşanmasıydı. Çünkü Üstadımız Bediüzzaman Hazretlerinin dediği gibi hayat vahdet ve ittihadın neticesiydi. Manevi hayat ve Risale-i Nur hizmeti imtizackârane ittihatla kaimdi. Bu tarz organizasyonlar Üstadımızın tavsiye ve telkin ettiği mufritane irtibatın sağlanması ve yaşanması için en uygun zeminlerdi.

Geziden son derece mutlu ve memnun ayrılan okuyucular bu tarz aktivitelerin sık sık yapılmasını istediler Nur Vakfı yönetiminden.

Nur Vakfı Genel Koordinatörü Fatih Yargı bu tarz organizasyonların önümüzdeki aylarda da devam edeceğini söyledi.

Zeynep RUHAN / MELBOURNE

28.07.2008


 

20 yıldır kazılıyor

TRUVA Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Alman Arkeolog Prof. Dr. Ernst Pernicka, bölgede yürütülen kazıların 20’nci yılı doldurduğunu belirterek, bu sürede elde edilen sonuçları bir araya toplayarak, kazılara farklı bir boyut kazandıracaklarını söyledi. Tübingen Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ernst Pernicka, A20 yıllık kazı çalışmalarında ilk kez bir ‘’ara sonuç’’ çalışması yapacaklarını ifade ederek, ‘’Bu 20 yıllık çalışmaları bitirip, yayınlarla bunları taçlandıracağız. Bu çalışma 20 yıllık çalışmaların ara sonucu olacak’’ dedi.

Şimdiye kadar yapılan çalışmaların, Truva yıllığında ‘’Ara yayınlar’’ şeklinde yayımlandığına değinen Prof. Dr. Pernicka, ‘’Fakat biz bunlara ek olarak 6 ciltlik bir son yayın düşünüyoruz. Ayrıca arşivlerde bulunan değerlendirme çalışmalarını ve verileri, herkesin ulaşabileceği bir arşivleme sistemiyle internet ortamına koyacağız’’ diye konuştu.

28.07.2008


 

Ud ve ney eşliğinde huzur iklimine yolculuk

UD'UN lirik tınıları Ney’in davûdî nefesiyle birleşti huzur doğdu. Dinleyenler mest oldu. İBB Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen yaz konserlerinin ikincisi, 23 Temmuz Çarşamba akşamı Saat: 19:00’de Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleştirildi.

İstanbulluların tatil beldelerine göçtüğü, şehrin garip bir sükûnet havasına büründüğü zamanda yapılmış olmasına rağmen, katılım beklenenin çok üstündeydi. Neyzen Ender Doğan ve saz arkadaşlarının icra ettiği her eser, yüreklerin tellerini titretti. Konser bittikten sonra dillerde hep aynı dilek vardı: “Bizleri adeta huzur iklîminde bir yolculuğa çıkaran bu konserler, Kültür A.Ş. tarafından organize edilmeye devam etsin.” Nihavent Ud Taksimi, Hicaz Saz Semaî, Hüseynî Oyun Havasının ve Tanbûrî Cemil Bey’in eserlerinden örneklerin sunulduğu konser yaklaşık iki saat sürdü.

28.07.2008


 

“İstanbul'un orta yeri Aksaray”

İBB İBB Kültür A.Ş.’nin İstanbul’u anlama ve anlatma gayretinin önemli adım başlarından bir tanesi olan kitap, semtin tarihî dokusunu, kültürel yapısını, gözler önüne sererken, tarihin bu güne armağan ettiği önemli eserleri de hikâyeleri ile birlikte okurun ilgisine sunuyor.

Kültür Yayınları Serisinin VI. Kitabı olan bu eserin imza günü, 2 Ağustos Cumartesi, 14: 00 – 17: 00 saatleri arasında Beyoğlu’nun kalbi İstanbul Kitapçısı’nda geçekleştirilecek.

28.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır