"Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nur Vakfı, Lake Mountain'de buluştu

Melbourne Yeni Asya okuyucuları, Lake Mountain gezisinde bulustu. Gezi, 20 Temmuz Pazar günü sabah Nur Vakfı önünden hareketle başladı. Lake Mountain’a dogru konvoy halinde yol alınırken yol üzerinde bir piknik alanında kahvaltı molası verildi. Önce ince ince yağan yağmur altında öğle namazı cemaat halinde eda dildi.



20 yıldır kazılıyor

TRUVA Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Alman Arkeolog Prof. Dr. Ernst Pernicka, bölgede yürütülen kazıların 20’nci yılı doldurduğunu belirterek, bu sürede elde edilen sonuçları bir araya toplayarak, kazılara farklı bir boyut kazandıracaklarını söyledi. Tübingen Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ernst Pernicka, A20 yıllık kazı çalışmalarında ilk kez bir ‘’ara sonuç’’ çalışması yapacaklarını ifade ederek, ‘’Bu 20 yıllık çalışmaları bitirip, yayınlarla bunları taçlandıracağız. Bu çalışma 20 yıllık çalışmaların ara sonucu olacak’’ dedi.



Ud ve ney eşliğinde huzur iklimine yolculuk

UD'UN lirik tınıları Ney’in davûdî nefesiyle birleşti huzur doğdu. Dinleyenler mest oldu. İBB Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen yaz konserlerinin ikincisi, 23 Temmuz Çarşamba akşamı Saat: 19:00’de Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleştirildi.



“İstanbul'un orta yeri Aksaray”

İBB İBB Kültür A.Ş.’nin İstanbul’u anlama ve anlatma gayretinin önemli adım başlarından bir tanesi olan kitap, semtin tarihî dokusunu, kültürel yapısını, gözler önüne sererken, tarihin bu güne armağan ettiği önemli eserleri de hikâyeleri ile birlikte okurun ilgisine sunuyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır