"Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Pekin 2008'de geri sayım başladı

2008 Pekin Olimpiyatları'nda, oyunlara katılacak sporcu, antrenör ve idarecilerin kalacağı Olimpiyat Köyü, resmi törenle açıldı. ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) mücadele eden Çinli basketbolcu Yao Ming, Yi Jianlian ve Wang Zhizhi önderliğinde, sporcular ve yetkililerden oluşan 265 kişilik delegasyon, konfeti yağmuruyla başlayan töreninde hazır bulundu.

Olimpiyat Köyü'nün sözde Belediye Başkanı ve Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Chen Zhili, konuşmasına, dünyanın dört bir köşesinden gelen sporcuları selamlayarak başladı. ''Farklı kültür ve dinlere sahip sizlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya çalışacağız'' diyen Chen, Olimpiyat Köyü'nün temsili altın anahtarını, Organizasyon Komitesi Başkanı Liu Qi'den teslim aldı.

HAVA KİRLİLİĞİ YİNE ÖNLENEMEDİ

Sıcak ve nemli hava altında gerçekleşen açılış töreninde, köyün üzerindeki kalın sis tabakası dikkati çekerken, yoğun sis nedeniyle köyün bir kilometre öteden bile görünmemesi, hava kirliliğini kontrol altına almak adına yapılan çalışmaların fayda etmediğini gösterdi. Pekin'de hava kirliliğine önlem olarak, araçların yarısına yakını trafikten çekilmiş, kentteki fabrikalar bir süreliğine kapatılmış ve inşaatlar durdurulmuştu.

16 BİN KİŞİLİK GÖKDELENLİ KÖY

66 hektarlık alana inşa edilen ve yaklaşık 16 bin kişiye varan sporcu, antrenör ve idareciyi barındıracak Olimpiyat Köyü'nde, 6 bin kişilik bir restoranın da bulunduğu gökdelenler, bir kütüphane, bir klinik, yüzme havuzları, tenis kortları, basketbol sahaları, yürüyüş yolları, alışveriş merkezleri ve kafeler yer alıyor. Köyde, bir de itfaiye merkezi bulunuyor. Mermer ve ahşapla döşenen, avlu ve yürüyüş yollarına bakan apartmanlar, olimpik ve paralimpik oyunlardan sonra satışa çıkarılacak. Metrekaresine 2,800-4,220 dolar fiyat biçilen dairelerin, 500 bin ila 1 milyon dolar arasında çoktan alıcı bulduğu da söylentiler arasında yer alıyor.

28.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Pekin 2008'de geri sayım başladı

  Sivas'ın Avrupa macerası sona erdi

  G.Saray alkışlar arasında çılıştı

  Sylva'lı Trabzon Almanya'ya gitti

  Kara: Altın Kemer'e göz koydum

  Yıldız voleybolcular 3. defa Balkan Şampiyonu oldu

  Prens Adaları Yüzme Yarışlarını F.Bahçe kazandı

  Türk öğrenci boksörler 7 madalya topladı

  Avusturyalı holiganlar Budapeşte'de olay çıkardı

  Beşiktaş Divan Kurulu üyeleri piknikte buluştu

  Eski millî futbolcular 2 bakanla maç yaptı

  G.Antepspor, Santos'un 10 numarısını transfer etti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır