"Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Türk sporcular AB statüsünde

AVRUPA Toplulukları Mahkemesi’nin aldığı bir karar gereği, Avrupa Ekonomik Topluluğu (CEE) ile Türkiye arasındaki ortaklık anlaşması gerekçe gösterilerek, AB ülkelerinde oynayan profesyonel Türk sporcuların, ‘’AB statüsünde oyuncu’’ olmalarına tam hak verildiği belirtildi.

Avukat Juan de Dios Crespo, Avrupa Toplulukları Mahkemesi’nin aldığı kararla, Nihat’ın AB statüsünde oyuncu statüsünün kesinleştiğini açıkladı. Madrid’deki Üst Mahkeme’nin 2004 ocak ayında aldığı kararla İspanya’da AB statüsünde oyuncu olarak tanınan Nihat’ın artık tüm AB ülkelerinde aynı statüyü değişmez olarak elde ettiği kaydedildi. Avukat Crespo, AB ülkelerindeki bir spor kulübü tarafından sözleşme yapılan Türk vatandaşı tüm profesyonel sporcuların, artık hangi AB ülkesinde olurlarsa olsun AB statüsünde oynayacaklarını, Nihat’ın durumunda olan tüm sporcuların mahkemenin bu kararından yararlanacağını ifade etti. Yazılı açıklama yapan Crespo, mahkemenin kararının sadece Türk sporcuları kapsamadığını, CEE ile anlaşması olan tüm ülkeleri içerdiğini bildirdi.

İspanya’nın Villarreal kulübünde oynayan Türk futbolcu Nihat Kahveci, profesyonel Türk sporcuların, tüm AB ülkelerinde AB statüsünde oyuncu olarak tanındığı haberiyle ilgili olarak, ‘’Türk futbolu açısından çok önemli’’ yorumunda bulundu. İspanyol basınına yazılı açıklama yaparak kararı duyuran avukat Juan de Dios Crespo’nun söylenildiği gibi kendi avukatı olmadığını belirten Nihat, yine de haberin sevindirici olduğunu söyledi.

Nihat, İspanya’da 2004 yılından bu yana AB statüsünde oyuncu olarak oynadığını hatırlatarak, ‘’İspanyol takımlarında AB dışından sadece 3 futbolcu oynatma hakkı var. Bu da tabii Türk futbolcuları için zorluk. Belki bu kararla Türk futbolcuların önü daha da açılacak ama önemli olan birşey daha var, o da Türk futbolcuların yurt dışında oynamaya karar vermesi ve bunu istemesi’’ dedi. Bu arada yazılı açıklama yapan avukat Juan de Dios Crespo’nun sporcu hukuku davalarına bakan İspanya’daki ünlü bir avukat olduğu ve 2001-2002 sezonunda Nihat Kahveci’nin eski takımı olan Real Sociedad’ın Türk futbolcuya AB statüsü verilmesi yönündeki davayı açan kişi olduğu öğrenildi. Davayı Avrupa Toplulukları Mahkemesi’ne de taşıdığı ve sürekli takip ettiği belirtilen avukat Crespo’nun, İspanya Profesyonel Futbol Ligi kurumunun ve birçok futbol kulübünün de avukatlığını yaptığı bildirildi.

/ Madrid

03.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk sporcular AB statüsünde

  Olimpiyatlar 3. kez Asya kıt'asında

  YAPILAMAYANLARLA BİRLİKTE 29. YAZ OLİMPİYAT OYUNLARI

  ABD’li atletlere doping cezası

  Beşiktaş yeni formalarına kavuşuyor

  Sakat Aslanlar İstanbul’da çalışıyor

  Dünya Gençler Satranç Şampiyonası Gaziantep’te

  Kocasinan’da Yağlı Güreş heyecanı

  Olimpiyat kafilemizle Çin Seddi’ne dayandık

  Wenger'den transfer sistemine eleştiri

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır