"Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cârî açık yabancı sermayeyi korkutuyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s Türkiye analisti Faruk Soussa, Türkiye’nin cârî açık düzeyinin çok yüksek olduğunu belirterek, açığın finansmanında önemli olan yabancı sermaye girişinin sürdürülebilmesi için Hükümetin IMF ile bir anlaşma yaparak, IMF çıpası oluşturmasının çok iyi karşılanacağını söyledi.


Zamlar dar gelirliyi vurdu

nSağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, doğal gaz ve elektriğe yapılan zammın sabit gelirlileri mağdur ettiğini söyledi. Başoğlu, zammın sabit gelir

Faizsiz kredi KOBİ’lere can suyu olacak

KOSGEB aracılığıyla imalatçı esnaf ve sanatkâra verilecek sıfır faizli kredi olumlu bulunurken, bu desteklerin devamı istendi.


  Otomotiv, 3,8 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi

Otomotiv sanayi yılın ilk yarısında 3 milyar 879 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi.


  Ham çelik üretiminde 11’inci sıradayız

TÜRKİYE, 2007’de dünya ham çelik üretiminin yaklaşık yüzde 2’lik bölümünü gerçekleştirdi ve 25,8 milyon ton üretim ile 11. sırada yer aldı.


  Rusya’ya ihracat aksadı

İSTANBUL Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Rusya gümrüklerinde son iki haftadır Türk mallarına karşı olağan dışı bir kontrol uygulandığını ve Türk ihracatçılarının, mallarını zamanında yerine teslim edemediğini bildirdi.


  Mu’min’e tüketici ilgisi

FATİH Koç, helal sertifikalı diş macunu Mu’min’in, tüketicilerin büyük beğenisini kazandığını söyledi.


  Şirketler 7 ayda 5.5 milyar YTL’lik sermaye artırdı

SERMAYE Piyasası Kanunu’na tabi şirketler yılın ilk yedi ayında toplam 5.5 milyar YTL tutarında sermaye artırımına gittiler.


  Bankalara ‘uyum programı’ zorunluluğu

MALİYE Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından hazırlanan “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine İlişkin Yükümlülüklere Uyum Programı Hakkında Yönetmelik” taslağı son şeklini aldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır