"Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Biri bitmeden diğeri başlıyor

Antalya’da beşinci gününe giren orman yangını, Karabucak mevkii ile Sağırin Köyünün üst kısımlarındaki dağlık ve ormanlık alanda sürüyor. Serik bölgesinde ise Cumartesi akşam saatlerinden itibaren durduruldu. Öte yandan, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Ayvacık ilçesinde önceki gün başlayan orman yangınıyla ilgili olarak, ‘’Yangın önemli ölçüde kontrol altına alındı, ancak bölgede risk halen sürüyor’’ dedi.


BU ŞÛRÂDA İHRAÇ DA YOK, ŞERH DE

1 Ağustos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında çalışmalarına başlayan ve üç gün süren Yüksek Askerî Şûrâ kararları açıklanırken, en büyük sü

AYM’nin kararı tatmin etmedi

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Türkiye’nin, Anayasa Mahkemesinden AKP hakkında açılan kapatma dâvâsında kapatmama kararı çıkmasıyla


  PKK’dan Perinçek’e mektup var

ERGENEKON iddianamesinin ek dosyalarında yer alan ve terör örgütü PKK üyelerinden birinin yazdığı mektupta, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’e PKK’ya silâhlı, siyasî ve ekonomik yardımlarından dolayı teşekkür ediliyor.


  Bebek ölümleri araştırılacak

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümleri haberlerinin ardından, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatı ile konunun her boyutuyla araştırılması için bir inceleme heyeti oluşturulduğu belirtildi.


  Mete, yoğun bakımda

SAKARYA'DA geçirdiği kalp krizinin ardından İstanbul’daki Dr. Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan gazeteci, yazar ve senarist Ömer Lütfi Mete’nin yoğun bakım ortamında uyutulma süreci devam ediyor.


  ENERJİ BAKANI GÜLER KOPENHAG’A GİDECEK

ENERJİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Danimarka’nın başşehri Kopenhag’a gidecek.


  CHP’den, AKP’ye tehdit

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, siyasî partilerin kapatılmasını zorlaştıracak bir anayasa değişikliğinin gündeme taşınmasının Türkiye’ye 1 yıl gibi bir süre kaybettireceğini öne sürdü.


  Tamaylıgil: AKP, gizli gündemini terk etmeli

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, ‘’AKP, Anayasa Mahkemesinin kararını da iyi okumalı, var olduğu mahkeme kararıyla ortaya çıkan gizli gündemini terk etmelidir’’ dedi.


  Üniversitede olay çıkaran sanıklar hakim önünde

AKDENİZ Üniversitesi Akdeniz Öğrenci Yurdu ve Kampüsü’nde 4 ve 6 Nisanda yaşanan olaylarla ilgili dâvânın ikinci duruşması başladı.


  Portekiz’den, AB desteği

PORTEKİZ Dışişleri Bakanı Amado, AB-Türkiye ilişkilerinde, ülkesinin Türkiye’nin AB sürecini desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini söyledi.


  Teröre karşı silâhlı mücadele yetmez

ŞIRNAK'IN Beytüşşebap ilçesinde iki yıl kaymakamlık yapan Ankara Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, silâhlı mücadelenin yanı sıra bölgede ekonomik, psikolojik, sosyolojik ve siyasî çalışmaların da sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.


  AB projesi, görmeyen gözlere 'ışık tutuyor'

MERSİN'İN alt kademe Toroslar Belediyesince hazırlanan Görme Engellilerin Topluma Entegrasyonu ve Engelsiz Yaşam Projesi’nin ilk etabı tamamlandı.


  Kuraklık göç ettiriyor

DAHA iyi bir hayat için köyden şehre göç edip varoşlara yerleşen aileler, bu kez büyük şehirlere göç etmeye başladı.


  Sıcak hava, balıkçıları da etkiledi

ELAZIĞ'IN Ağın ilçesindeki balıkçılar, sezon başlamasına rağmen, havanın sıcak olması sebebiyle ava çıkmıyor.


  Aile kurumu, AIDS’ten koruyor

TÜRKİYE'DE omşu ülkelere oranla AIDS’e yakalanma oranının düşük olmasının tek eşlilik ve aile yapısı olduğu belirtildi.


  KOÜ, Bulgaristan üniversiteleri ile eğitim işbirliği yapıyor

KOCAELİ Üniversitesi (KOÜ), Bulgaristan üniversiteleri ile ortak çalışma yapmak için işbirliğine başladı.


  Acıgöl, flamingolara ev sahipliği yapıyor

KUŞ cennetleri, küresel ve çevre felaketlerinin ektisiyle yok olurken, Afyonkarahisar’daki Acıgöl flamingolara ev sahipliği yapıyor.


  İsrail ve İranlı turistlerin İzmir’e ilgisi arttı

İZMİR Adnan Menderes Havalimanı yolcu kayıtlarına göre 2007 yılının ilk 6 ayında 64 İsrailli turistin geldiği İzmir’i bu yılın aynı döneminde 2 bin 222 İsrail vatandaşı ziyaret etti.


  Motosiklet kazalarında tehlike büyük

YAZ mevsiminde okulların tatile girmesinin de etkisiyle kullanımı artan bisiklet ve motosikletlerin karıştığı trafik kazaları araç kazalarından daha tehlikeli boyutlara ulaşıyor.


  Kolaycılık barajlarımızı tehdit ediyor

KOLAY yoldan para kazanmak isteyen uyanıklar, gelişi güzel ve izinsiz bir şekilde kum ve çakıl almalarının milli servet olan barajların geleceğini tehdit ediyor.


  Habersiz su kesintilerine tepki

BİTLİS'TE herhangi bir duyuru yapılmadan gerçekleştirilen su kesintileri, vatandaşı çileden çıkardı.


  İhtiyar delikanlının eşine vefası

AYNI yastığa 42 yıl baş koyduğu eşini 9 yıl önce kaybeden 77 yaşındaki emekli astsubay Turgut Oral, bağlılığının simgesi olarak tüm giysilerine eşinin fotoğraflarını bastırdı.


  Yıldırım, aynı yere iki kez düştü!

NORVEÇ'İN güneydoğusunda otomobil yarışı seyredenlerin yüz kadarı, yıldırım çarpması sonucu yaralandı.


  Saraybosna, Osmanlı’ya hasret


  Amerika’nın Müslüman kadın avukatları

FARKLI etnik ve kültürel kökenlerden gelen bir grup Amerikalı Müslüman kadın, Müslüman kadınların haklarını savunmak için Amerika’nın ilk Müslüman kadın-hukuk bürosunu açtılar.


  Türkiye, TV’de HD kalitesine geçiyor

İLK KEZ 1980’li yıllarda Japonya’da kullanılmaya başlanan, son yıllarda ise bütün dünyada yaygınlaşan yüksek çözünürlükteki (high definition-HD) TV yayınları Türkiye’de de yaygınlaşıyor.


  150 kiloluk kabak görenleri şaşırtıyor

ÇANAKKALE'NİN Bayramiç ilçesinde bir çiftçinin yetiştirdiği 150 kilogramlık kabak görenleri şaşırtıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır