"Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray'a yeni sponsor

GALATASARAY Spor Kulübü ve iştirakleri, Türk sporunda dev bir birlikteliği gerçekleştirdi ve Türk Telekom ile pazarlama, reklam ve tanıtım anlaşması imzaladı.

Sarı - kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Mevcut ana sponsorumuz Avea ile olan sözleşmemizin sona ereceği 2009/10 sezonundan itibaren, beş sezon boyunca ana sponsorumuz Türk Telekom olacaktır.'' denildi. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: ''Türk Telekom ayrıca, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde inşaatı süren yeni stat projemize de ismini veriyor. Böylece Avrupa'nın en iyileri arasında gösterilen yeni stadımız, açılışından itibaren 10 yıl süreyle Türk Telekom Stadı adıyla anılacak.'' Galatasaray Kulübünün 10 yıllık anlaşmadan yaklaşık 40 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

4 BÜYÜKLER DESTEKLENECEK

Türk Telekom Grubu, Türk sporuna ve sporcusuna destek vermeye devam edeceğini açıkladı. Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada, Türk Telekom'un grup şirketleri ile birlikte spora destek için yapılan sponsorlukları yeniden yapılandırdığı belirtilerek, ''Buna göre dört büyük futbol takımının Türk Telekom ve Avea tarafından desteklenmesi hedefleniyor. Stratejinin ilk adımında 2009-2010 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere Türk Telekom, Galatasaray'a sponsor olacak'' denildi.

GENÇ YETENEKLER YETİŞECEK

Açıklamada, Türk Telekom'un grup şirketleri Avea ve TTNET ile birlikte Türkiye'de sporun evrensel değerlerinin gelişmesine katkıda bulunmak ve dünya standartlarında sporcuların yetiştirilmesi amacıyla Türk sporunu desteklediğibelirtilerek, ''Avea, dört büyük futbol takımı, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a sponsorluk yaparken, TTNET de futbol milli takımlarının ana sponsorluğunu yürütüyor'' ifadesi kullanıldı.

07.08.2008


 

İlhan Mansız futbola geri dönmek istiyor

BEŞİKTAŞ'IN eski milli futbolcusu İlhan Mansız, bir süredir Almanya'da sürdürdüğü yeni tedavi sürecinde, tekrar yeşil sahalara dönebilmesi için bir umut doğduğunu söyledi.

Dizi çekimleri için geldiği İzmir'in Foça ilçesinde AA muhabirinin sorularını cevaplayan Mansız, Almanya'da tesadüfen tanıştığı terapistine omzundaki sakatlığın yanı sıra, dizlerini de gösterdiğini, Almanya'da haftanın dört günü tedavi ve idman programına katıldığını kaydetti. ''Benim vücudumdaki geçmişten gelen birçok problemin birikimiyle oluşan bir patlamaydı, o hasarları gidermeye çalışıyoruz'' diyen Mansız, haftanın üç gününü Foça'da, dört gününü de Almanya'da geçirdiği yoğun bir dönemin içinde olduğunu söyledi. Mansız, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunu öncelikle ilerideki dönemde sağlık açısından sorun yaşamamak için yapıyorum, henüz spora döneceğim demek için çok erken, ama ufak da olsa bir ışık var, tedavi ve antrenmanlarıma devam ediyorum.''

FUTBOLU HENÜZ BİTİRMEDİM

Futbolun kendisi için ''kapanmamış bir sayfa'' olduğunu, istediği kadar futbol oynayamadığını ifade eden Mansız, ilk ameliyatını 27 yaşında olduğunu ve bunu takip eden 4 yıl içinde toplam 6 ameliyat geçirdiğini belirterek, en verimli döneminden 6 yılın kayıp olduğunu söyledi. Mansız, ''Bu süreçte oynadığım dönemler var, ama fazla verim alamadım. Ben futbolu seviyorum, maddiyattan dolayı değil, keyif aldığımdan dolayı oynadım futbolu. Bir çocuk gibi, hala top gördüğüm zaman çocuklarla oynamayı seviyorum, bu sevgi hiç bitmeyecek, ufak bir şans gördüğüm an, bu şansı kullanmak isterim'' diye konuştu.

2 İBRAHİM'İN KAVGASI

Mansız, Beşiktaş'ın iki kaptanı İbrahim Toraman ile İbrahim Üzülmez arasındaki kavgaya ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi: ''Sadece benim takımım değil, başka takımlarda da olsa bu kadar medyaya yansımaması, kendi içinde çözülmesi gerekiyordu. Aile içinde ufak tefek kavgalar yaşanabilir, herkes insan, sinirli anı olabilir, ama herkes de bulunduğu camia içindeki sorumluluğunu içinde hissetmeli. Yönetimin kararı üzerine fazla da yorum yapmaya gerek yok, hayırlısı olsun diyorum.''

TÜRK TAKIMLARIN DURUMU

Avrupa'da mücadele eden tüm takımları yürekten desteklediğini belirten Mansız, koyu bir Beşiktaş taraftarı olmakla birlikte Avrupa'da mücadele edecek tüm takımların başarısını istediğini söyledi. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Liginde, milli takımın da Avrupa Şampiyonasında önemli başarılara imza attığını söyleyen Mansız, ''Umarım Avrupa Şampiyonasında gösterdiğimiz başarıyı kulüpler bazında da sürdürerek, istikrarlı bir futbolu Avrupa ve dünya çapında göstermeye devam ederiz'' dedi. Süper Lig'in başlamasına kısa süre kaldığının hatırlatılması ve en hazır takımın hangisi olduğunun sorulması üzerine de Mansız, şunları kaydetti.

KİMSEDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK

''Lig öncesinde önemli transferler yapıldı. Her kulüp, kendi bütçesine göre önemli adımlar attı. Her sene üç büyükler, artı Trabzon ve bir de Anadolu'dan bir takım çıkıyor. Yorumlamak için erken. Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonu takımdan transfer yaptı, ama bir uyum süreci gerekli. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Başarıya ulaşmak için çalışmak lazım, sabır ve yapılanma lazım. Tabii ki zirveye oynamak isteyecek büyük takımlar. Ama başarı, Chelsea örneğinde olduğu gibi, sadece para harcayarak gelmiyor.''

OYUNCULUĞU SEVİYORUM

TRT'de ekranlara gelecek ''Dalgakıran'' adlı dizide rol alan Mansız, ekranlara alışmaya başladığını, şu an oyunculuğu hobi olarak gördüğünü ve dizide oynamaktan keyif aldığını söyledi. Tedavi ve idmanlar arasında geçen yaşantısının içinde oyunculuğa ''değişiklik'' olsun diye başladığını ifade eden Mansız, ''Oyunculuğu şu an hobi olarak görüyorum, ileride bu hobiyi mesleğe dönüştürmek istiyorum. Daha yolun başındayım, kimseye haksızlık etmek istemem, çünkü oyunculuk eğitimi alan çok değerli insanlarımız var. Ben de bu konuda ilerleyen senelerde kendimi geliştirmek istiyorum'' diye konuştu.

/ Senem Yazıcı

07.08.2008


 

YANAL: ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, yeni bir takım olduklarını, daha dinlenmiş oynadıkları karşılaşmalarda fazla problem yaşamayacaklarını düşündüklerini ifade etti.

Yanal, yaptığı açıklamada, Wolsburg ile oynanan hazırlık maçının, Werder Bremen müsabakasında olduğu gibi takımların güçleri hakkında gereken bilgileri vermeyeceğini söyledi. İki gün arayla Almanya'nın iki güçlü takımına karşı oynadıklarını belirten Yanal, şöyle devam etti: ''Wolfsburg önünde ilk golü kalemizde görünceye kadar tamamen üstündük. Oyun kontrolümüzde gidiyordu, fakat hatalı bir gol sonrasında, özellikle bu maçla birlikte üzerine yük binen oyuncularımızın oyundan düşmeleriyle ikinci yarıya da gol yiyerek başladık. Bir anda 3 farklı skorla geriye düştük. Sevindirici olan sonradan oyuna katılan oyuncularımızın oyunu bırakmayıp maça asılmaları ve skoru 3-2 ye getirmeleri, hatta beraberliği ve galibiyeti yakalayacak pozisyonları üretmeleriydi.''

OYUN DİSİPLİNİ ZAMAN ZAMAN KAYBOLUYOR

Bu tablonun oyuncuların arzularının üst düzeyde olduğunu gösterdiğini ifade eden Yanal, ''Takımın bu yoğun dönemdeki oyun disiplininin zaman zaman kaybolması, oyuncuların müsabaka içerisinde birlikte oynama disiplininden uzaklaşmaları gibi konuların sebebi olarak, müsabakaya ağırlığını koyacak futbolcuların birbirlerini iyi tanımamalarını gösterebiliriz. Daha dinlenmiş oynadığımız karşılaşmalarda bu türlü problemleri yaşamayacağımızı düşünüyoruz'' dedi. Yanal, önlerindeki iki maçta Colman ve Sylva, daha sonra da Isaac'ın aralarına katılacağını belirtti.

07.08.2008


 

Oliveira'nın transferi bitti mi?

GALATASARAY'DA golcü futbolcu arayışları sürerken, Sarı-kırmızılı yönetimin uzun süredir peşinde olduğu Brezilyalı golcü Ricardo Oliveira ile anlaşmaya vardığı ve transferin bitirildiği iddia edildi.

Sarı-kırmızılılar, İspanya İkinci Lig takımlarından Real Zaragoza'da forma giyen Brezilyalı yıldız Ricardo Oliveira ve kulübüyle kesin anlaşma sağladığı belirtilirken turkspor.net sitesinde yer alan habere göre, G.alatasaray'ın Almanya kampından İspanya'ya hareket eden ve bu futbolcu için önce kulübüyle görüşen yönetici Haldun Üstünel'in, Real Zaragoza ile anlaştığı iddia edildi. Kulübün ardından Oliveira'nın menajerleri Heinz Gruler ve Augusto Castro'yla bir araya gelen Üstünel'in, Brezilyalı futbolcunun transferiyle ilgili kesin anlaşmaya vardığı açıklandı.

RICARDO OLIVIERA KİMDİR?

Geçen sezon La Liga'da Real Zaragoza formasıyla 17 gol kaydeden 27 yaşındaki futbolcu, ligi 18. sırada bitiren takımının küme düşmesine engel olamamıştı. Oliveira, Real Zaragoza'dan önce Portuguesa, Santos, Valencia, Real Betis ve AC Milan'da da forma giymişti. Doğum tarihi: 6 Mayıs 1980. Doğum yeri: Brezilya. Boyu: 1.83 m. Kilo: 76 kg. Mevki: Forvet. Kariyeri: 222 maç / 105 gol. Milli Takım: 11 maç / 3 gol.

07.08.2008


 

Kerem Gönlüm'ün hedefi Avrupa

EFES Pilsen'in milli oyuncusu Kerem Gönlüm, Efes Pilsen ile sözleşmesinin bitiminin ardından Avrupa deneyimi yaşamak istediğini söyledi.

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kampında bulunan Kerem, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan antrenman öncesinde yaptığı açıklamada, ''Bu yıl Efes Pilsen'de 4. senem. Kulübümle 1 yıllık daha sözleşmem var. Sözleşmem bittikten sonra öncelikle kulübümle görüşeceğim. Fakat Avrupa deneyimi yaşamak ve orada da oynamak istiyorum'' dedi. Kerem, geçtiğimiz hafta Çin'in özel yönetim bölgesi Macau'da, ABD'nin davetlisi olarak katıldıkları Toyota Cup'ın bir çok ülkede canlı olarak yayınlandığını ve Türkiye'nin prestiji için önemli olduğunu ifade etti.Toyota Cup'ta oynadıkları ABD maçının kendileri için özel bir karşılaşma olduğunu belirten Kerem, şunları kaydetti: ''Çok farklı şekilde üst düzey basketbol oynuyorlar. Zaten fiziksel olarak çok büyük üstünlükleri var. Bu yüzden basketbol onlar için çok kolay. Avrupa basketbolunda kurallar biraz farklı olduğundan dolayı bazen zorlanıyorlar.''

07.08.2008


 

Futbolda İspanya birinci,Türkiye 13. sıraya çıktı

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ağustos ayı dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye, 1 basamak yükselerek 13. sıraya oturdu.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarısı nedeniyle, Arjantin'in tahtını elinden alarak, tarihinde ilk kez dünya klasmanında birinci sıraya yükselen İspanya, bin 557 puanla yerini korurken, geçen ay üçüncü sırada yer alan Almanya, ikinci sıradaki İtalya ile yer değiştirdi. Dünya kupasını beş kez kaldıran Brezilya iki basamak gerileyip, 6. sıraya düşerken, son 15 yıl içindeki en düşük performansını sergiledi. Sambacılar, geçen ay da ikinci sıradaki yerini, çeyrek finalde elenen son dünya şampiyonu İtalya'ya bırakmıştı.

07.08.2008


 

Pekin Olimpiyatları'nda 4 bin 550 doping testi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), şu ana kadar Pekin'de düzenlenecek 29. Yaz olimpiyat Oyunlarına katılacak 500 sporcuya doping testi yapıldığını açıkladı.

IOC Tıp Komisyonu Başkanı Patrick Schamasch, oyunlardan önce 1300 test yapılmasını planladıklarını, bu testlerin 500'ünün yapıldığını ve yapılan testlerin yüzde 70'inin sonucunun belli olduğunu söyledi. IOC'nin oyunlardan önce ve oyunlar sırasında toplam 4550 doping testi yapmayı planladığını kaydeden Schamasch, bu testlerin oyunların son gününe kadar yapılabileceğini belirtti.

07.08.2008


 

Bahçelievler'e yeni bir spor kompleksi temeli daha

Bahçelievler Belediyesi'nin yaptıracağı spor kompleksinin temeli, 9 Ağustos Cumartesi günü atılacak.

Yenibosna'da yapımı gerçekleştirilecek spor kompleksinin temel atma törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcıoğlu'nun da katılacağı bildirildi. Toplam 615 seyirci kapasiteli basket, voleybol, 380 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu, bowling, bilardo ve buz pateni alanının da bulunacağı belirtilen spor kompleksinde, futbol sahalarının da yer alacağı açıklandı.

07.08.2008


 

Millî sporculara beden öğretmenliği fırsatı verildi

MİLLİ sporculara KPSS şartı aranmaksızın Beden Eğitimi öğretmeni olma yolunu açan yönetmelik yürürlüğe girdi.

Başvurular 18 Ağustos'a kadar devam edecek. Kamu görevlerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 15 Temmuz 2008'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

07.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır