"Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bize gelen müracaat yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Gürcistan’a geçmek isteyen iki ABD gemisinin Boğazlardan geçişine izin verilmediği” yönündeki haberlerle ilgili olarak, ‘’Bize şu ana kadar bu istikamette yapılan müracaat yok” dedi. Bu anlamda böyle bir talebin olması halinde, en ince teferruata varıncaya kadar, ilgili kurumlarla, başta hükümet olmak üzere değerlendirip kararı vereceklerini belirten Erdoğan, haberlerin dedikodudan ibaret olduğunu söyledi.


TONAJ, SINIRI AŞIYOR

ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza, ülkesinin Gürcistan'a deniz yoluyla da “insanî yardım”

Gürcistan savaşı TIR’cıları vurdu

Güney Osetya’nın tek taraflı bağımsızlığını ilân etmesinin ardından Gürcistan ile Rusya arasında çıkan çatışmalar sebebiyle, bu bölgeye yük taşıyan TI


  Ramazan fırsatçılarına dikkat

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, Ramazan öncesi piyasalarda ciddî anlamda fırsatçılığın söz konusu olduğunu ve fiyatların katlandığını söyledi.


  Çocuklar, "eğlenceli” Kur’ân kurslarını sevdi

SON 4 yıldır eğlendirici oyunlar, bulmacalar ve resimlerle eğitim verilen Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yaz Kur’ân kurslarına ilgi her geçen yıl artıyor.


  Kur’ân ayına, Kur’ân hediyesi

Gazeteniz Yeni Asya abonelerine Kur'ân Ayı Ramazan'da okunsun diye cüz cüz Kur'ãn hediye ediyor. Üstelik hediyeler Ramazan başlamadan peşinen dağıtılacak.


  En büyük ikinci göl artık Tuz Gölü değil

KÜRESEL ısınma, kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama yüzünden Tuz Gölü’nün 90 yılda yüzde 85 küçülmesi sebebiyle Beyşehir Gölü, Türkiye’nin ikinci büyük gölü oldu.


  Bağcılar Belediyesi Ahıskalı öğrencileri ağırlıyor

BAĞCILAR Belediyesi, Azerbeycan’da okuyan 44 Ahıskalı öğrenciyi ağırlıyor.


  Afetlerde "kesintisiz" iletişim projesi

17 AĞUSTOS Marmara Depremi’nde iletişim hatlarının devre dışı kalması sebebiyle bölgeyle iletişimin sağlanamadığını dikkate alan çeşitli kurum ve kuruluşlara bağlı sağlık ve ilk yardım birimleri, oluşturdukları afet haberleşme sistemleriyle güçlerini birleştiriyor.


  Türkiye "beyni"ne sahip çıkacak

HAYATININ 18 yılını yurt dışında bilimsel çalışmalara adayan ve edindiği tecrübe ve birikimini bundan sonra ülkesinde harcamak isteyen, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) çalışanı Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu’nun önerisi kabul gördü.


  Doktor ve hemşire sayımız yetersiz

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’deki yenidoğan uzmanı ve hemşire sayısının yetersiz olduğunu belirterek, ‘’Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ni, oradaki yavrularımızın ölümünden dolayı hepimiz suçlayabiliriz ama aldığı yükü bir görmek lazım’’ dedi.


  Jandarma kontrol noktasına taciz ateşi

ERZİNCAN'IN Refahiye ilçesinde jandarma kontrol noktasına teröristlerce taciz ateşi açıldığı, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldığı bildirildi.


  Teröristler bir vatandaşı kaçırdI

SİİRT'TE teröristlerce tuzaklanan patlayıcının patlaması sonucu 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.


  Erbakan'ın affı Resmî Gazetede

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül tarafından ‘’sürekli hastalık’’ sebebiyle eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın cezasının kaldırılmasına ilişkin karar, Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Afrika'nın güçlü ortağı olmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin elindeki imkânları, tecrübe ve birikimleri kullanarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de Afrika’nın güçlü ve güvenilir bir ortağı olmaya devam edeceğini söyledi.


  Kıbrıs’ta kazanılmış haklardan taviz yok

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, görüşme masasına otururken, Kıbrıs Türk halkının kazanılmış haklarını mutlaka koruma azmi ile hareket ettiklerini ifade ederek, ‘’Müzakerelere hazırlanırken bazı şeyleri önceden alıp cebine koyma hareketleri bizim prim verebileceğimiz hareketler değil’’ dedi.


  Toplu görüşmelerde ikinci randevu bugün

HÜKÜMET ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 2. turu bugün yapılacak.


  Sağlık çalışanları ek ödeme istiyor

TÜRK Sağlık-Sen tarafından hazırlanan raporda, sağlık çalışanlarının, döner sermayeden pay aldıkları gerekçesiyle ek ödemeden yararlandırılmadığı belirtilerek, sağlık çalışanlarının birçok ilde ek ödemeden daha düşük döner sermaye almaları sebebiyle mağdur oldukları savunuldu.


  Öğrenci affı, Meclis açılınca gelecek

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’öğrenci affı’’na ilişkin tasarı taslağı hazırladıklarını ve son şeklini vereceklerini belirterek, ‘’Ekim ayında Meclis açılır açılmaz af Meclis’in gündeminde olacak’’ dedi.


  Özelleştirmeden korkmamak lâzım

BAYINDIRLIK ve İskân Bakanı Faruk Nafız Özak, ''Türkiye glo-balleşecekse, Avrupa Birliği'ne girecekse özelleştirmelerden korkmamak lâzım'' dedi.


  ‘Siyaset-çoğulculuk’ yarışma konusu oldu

SABANCI Üniversitesince düzenlenen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü’nün 2009 yılı konusu ‘’Günümüzde Türk Toplumu ve Siyasetindeki Çoğulculuk’’ olarak belirlendi.


  50 yılın en büyük kuraklığı

Erzurum’un Hınıs ilçesinde havaların sıcak gitmesi sebebiyle birçok çiftçi mağdur oldu.


  Darülacezeli yatalakların umudu yürüyüş defterleri

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nün yürüyemez durumdaki kurum sakinleri, fizik tedavi uzmanları tarafından hazırlanan ‘Yürüyüş Defteri’ programlarını tamamlayarak yeniden yürüyecekleri günü bekliyor.


  Görme engelli öğrencinin ÖSS başarısı

KIRIKKALE’DE görme engelli 19 yaşındaki Nefise Aktaş, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne girmeyi başardı.


  Dev kruvaziyer 25 bin VIP müşteri getirecek

Dünyanın sayılı lüks yolcu gemileri arasında sayılan 6 yıldız sınıfındaki Queen Victoria, Aydın’ın Kuşadası ilçesine geldi.


  Nilüfer Belediyesi’ne Japon personel

BURSA’NIN Nilüfer Belediyesi ile kardeş şehri Japonya’nın Tokai Belediyesi arasında yapılan ‘’Personel Değişim Projesi’’nin uygulamaya konulduğu bildirildi.


  Samsun Valiliğine kalite belgesi

SAMSUN Valiliğine TSE-ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi verildi. Türk Standartları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda TSE-ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin verilmesi sebebiyle Valilik Salonunda tören düzenlendi.


  Hatay’da başarılı öğrencilere bisiklet

ANTAKYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından başarılı 10 öğrenciye bisiklet verildi. ATSO Başkanı Çinçin, Antakya Parkı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu’nun projesi kapsamında başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini söyledi.


  Ağaçların kesilmesine izin vermeyecekler

ANTALYA’NIN Serik ilçesine bağlı Zırlankaya Köylüleri, ormanlık alanda taş ocağı açmak isteyen maden işletmecisi bir şirkete tepki göstererek, kendilerini ağaçlara zincirledi.


  Yarım asırlık yol yenilendi

AYDIN’IN Kuşadası ilçesine bağlı Kirazlı Köyünü ilçeye bağlayan yarım asırlık yol yenilendi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, 1958 yılında açılan ve çeşitli onarımlarla bugüne kadar kullanılan yolun, dar ve bozuk olması sebebiyle yeniden yapıldığını bildirdi.


  İzmir’de en az bir hafta su yok

İZMİR’İN bazı bölgelerine, Tahtalı Barajı’ndaki pompa arızası sebebiyle en az 1 hafta belirli saatlerde su verilebilecek.


  Ankara’da yarın elektrik kesintisi var

DAĞITIM şebekelerindeki yıllık periyodik işletme, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 22 Ağustosta Ankara’nın bazı ilçelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.


  Kan verme şampiyonu 99. bağışını yaptı

GAZİANTEP’İN en çok kan veren Kıbrıs gazisi Özkan Yeşilova, Kızılay Kan Merkezi’nde 99. bağışını yaptı.


  Grönland asırlar önce yeşildi

GRÖNLAND’IN güneyinden çıkarılan bir buz tüpü üzerinde çalışan bilim adamları, adanın asırlar önce yeşil bir bitki örtüsüne sahip olduğunu ortaya çıkardı.


  Global su krizi kapıda

İSVEÇ’İN başşehri Stockholm’de yapılan ‘’Dünya Su Haftası Forumu’’nda sunulan, Birleşmiş Millet (BM) tarafından hazırlanan ‘’İklim değişiklikleri ve su’’ konulu rapora göre, dünyadaki iklim değişiklikleri su kaynaklarını da etkiliyor.


  ABD’ye göre İran’ın uydu girişimi başarısız

ABD İran’ın yörüngeye uydu yerleştirme denemesinin tam bir başarısızlığa uğradığını ileri sürdü.


  Çöp sepeti çöp atınca teşekkür ediyor

FİNLANDİYA’NIN başşehri Helsinki’de, kullanıldığında Finlandiya’nın tanınmış isimlerinin sesleriyle teşekkür eden çöp sepetleri imal edildiği bildirildi.


  Japon kızı Faize

Geçen yıl Müslüman olan 28 yaşındaki Faize’nin ihtida öyküsünü kendi ağzından sizlere aktarmak istiyorum. Suna Durmaz’ın yazısı..



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır