"Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

e-ticaretin cazibesi artıyor

TÜRKİYE'DE geçen yıl 3,2 milyar dolar civarında olan online ticaret hacminin 2010 yılında 10 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi eBay’ın Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com’un Genel Müdürü Cenk Angın, yaptığı açıklamada Türkiye’de e-ticaretin giderek yaygınlaştığını, mevcut durumun gelişmiş ülkeler seviyesine henüz gelmemesine karşın Türkiye’nin e-ticarette umut veren ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını bildirdi. E-ticaretin cazibesinin tüketici ve sanal mağazalar açısından giderek arttığını ifade eden Angın, tüketicinin aradığı ürünü hem de gerçek hayattan daha ucuza sanal dünyada bulabildiğini vurguladı. Angın, eBay’ın Türkiye için hazırladığı rapora göre 2007 yılında 3.2 milyar dolarlık e-ticaret gerçekleştiğini, bu rakamın 2010 yılında 10 milyar dolara çıkmasının beklendiğini söyledi. Hizmet alış verişlerinin yanı sıra sanal mağazalarda tüketim mallarına yönelik e-ticaret oranının ise 500 milyon dolar seviyelerinde olduğunu anlatan Angın, şunları kaydetti: ‘’E-ticarette gelişmiş ülkelere göre daha gerideyiz, yolun başındayız. Ancak, yolun başında olmamız her açıdan avantaj sağlar. E-ticaretin Türkiye’deki cazibesi giderek artıyor. Şu anda Türkiye’de yaklaşık 25 milyon internet kullanıcısından 2,5 milyonu e-ticaret yapıyor. Bu sayı sanal ortama güvenin artması, kredi kartı güvenliğinin sağlanmasıyla daha da artacak.”

/ Adana

25.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Servetin üzerinde yaşıyoruz

  38 bin ihracatçı, 46 bin ithalatçı firma var

  Belediye, atık sudan elektrik üretti

  Toplu görüşmelerin 3. turu bugün

  Pişman olan kartellere rekabet cezası yok

  e-ticaretin cazibesi artıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır