"Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Peygamber olmadan önce de “Muhammed-ül Emin”di

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) risâleti öncesi hayatını anlatan ‘Muhammed-ül Emin ‘ Hayy Kitap’tan çıktı. Hayy Kitap Genel Yayın Yönetmeni Rauf Baysal ve kitabın yazarı Casim Avcı tanıtım toplantısı düzenledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) risâleti öncesi hayatını anlatan ‘Muhammed-ül Emin' Hayy Kitap’tan çıktı. Kitabın piyasaya çıkışı vesilesiyle yapılan tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Hayy Kitap Genel Yayın Yönetmeni Rauf Baysal şu ifadelere yer verdi: ” Hayy Kitap’ın 57. olan bu kitap bizim için bir çok ilki teşkil ediyor. Peygamberimizin (asm) peygamberliği öncesi dönemi özellikle inceleyen ilk kitap. Ve biz ilk defa bir tanıtım toplantısı düzenliyoruz. Kitabın hazırlanış aşamasıyla ilgili bilgi veren Baysal “Bu kitap bir ümit kitabıdır” dedi.

Kitabın yazarı Casim Avcı ise yaptığı konuşmada, “Peygamberimiz hakkında kitap yazmak her İslâm tarihçisinin hayalidir” dedi. Konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: “Öncelikle İslâm kültür ve medeniyeti dünya kültür ve medeniyetinin bir parçasıdır. Bunu kabul etmek gerekir. Ve Hz. Muhammed (asm) bu medeniyetin merkezinde, kaynağındadır.” “Bu kitap diğer benzeri kitapların aksine onlar gibi peygamber hayatının tümünü değil özellikle peygamberliği öncesi dönemi anlatıyor. Hepimiz biliyoruz ki Peygamberimiz peygamber olmadan önce de örnek biriydi. O iyi bir aile babası, adil bir hakem ve dürüst bir tüccardı. Bunun için ona Muhammed-ül Emin denildi. İşte kitaba ismini vermesi de buradan kaynaklanıyor. Cahiliye devrinde düşmanlarının bile güvenini kazanan bir peygamberden bahsettiğimiz için kitabın adını Muhammed-ül Emin olarak belirledik.”

“Bu kitapta Peygamberimizin doğumu, çocukluğu, gençliği, evliliği ve baba oluşu anlatılıyor. Ve Hira’da ilk vahyi alışıyla sonlanıyor kitabımız.”

“Bu toplantı vesilesiyle bu kitabın yayınında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Peygamberimizin (asm) şefaatine nail olmalarını temenni ediyorum.” ‘Muhammed-ül Emin’ 160 sayfa ve belgesel biyografi türünde bir kitap.

Hayy Kitap: Tel: 0 (212) 351 91 81

FARUK SAİM AKHAN

25.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Üsküdar’da “Kâtibim” günleri

  Peygamber olmadan önce de “Muhammed-ül Emin”di

  Umut Yavuz’un şiir kitabı çıktı

  Rekorluk pide festivali

  Kalbim Bosna’da kaldı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır