"Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Olimpiyatlarda başarısız olduk

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, toplam 1 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Türk Olimpiyat Takımı, 2004 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen olimpiyatları 3 altın, 3 gümüş ve 4 de bronz madalyayla tamamlamıştı.

Türkiye, 12 branş ve 68 sporcuyla, olimpiyat tarihinde en çok sayıda branş ve en çok sayıda sporcu katılımıyla yer aldığı Pekin-2008'de, Seul-1988'in ardından en az altın madalyaya ulaştı. Buna karşın, Pekin-2008'de elde edilen toplam 8 madalya, Roma-1960'ın ardından, Atina-2004'ten sonra kazanılan en çok sayıda madalya olarak dikkat çekti.

EN ÇOK BRANŞ VE SPORCU KATILIMI

Türk Olimpiyat Takımı Pekin'de atletizm, güreş, halter, tekvando, boks, yüzme, yelken, masa tenisi, okçuluk, atıcılık, judo ve bisiklette mücadele etti. Türkiye olimpiyatlarda bundan daha önce en çok spor dalında, 11 branşla 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları'nda temsil edilmişti. Atina-2004'de ise Türkiye 10 branşta mücadele etmişti. Türk Olimpiyat Takımı, Pekin-2008'de en çok branşta yarışmanın yanısıra, ayrıca en çok sporcuyla da mücadele etti. 68 sporcuyla madalya mücadelesi veren Türkiye, daha önce Londra-1948'de 67 sporcuyla temsil edilmişti. Atina-2004'te Türk Olimpiyat Takımı 66 sporcudan oluşuyordu.

PEKİN'DE KÜRSÜYE ÇIKANLAR

Pekin 2008 Yaz Olimpiyatlarında Türkiye'nin kazandığı toplam 8 madalyada da yeni isimlerin imzası bulunuyor. Atina-2004'te kürsüye çıkan hiçbir Türk sporcu Pekin'de madalyaya ulaşamazken, Türkiye adına serbest güreşte Ramazan Şahin altın, halterde Sibel Özkan, atletizmde Elvan Abeylegesse (2) ve tekvandoda Azize Tanrıkulu gümüş, grekoromen güreşte Nazmi Avluca, tekvandoda Servet Tazegül, boksta da Yakup Kılıç bronz madalya kazandı. Türkiye'ye oyunlarda 2 gümüş madalya kazandıran Elvan Abeylegesse ayrıca, olimpiyat tarihinde bir olimpiyatta Türkiye'ye 2 madalya getiren ilk Türk sporcu unvanına erişti.

TOPLAM MADALYA SAYISI 82 OLDU

Türkiye'nin, olimpiyat oyunları tarihinde kazandığı toplam madalya sayısı Pekin-2008'de 82'ye ulaştı. Türkiye, olimpiyat oyunları tarihi boyunca toplam 37 altın, 23 gümüş ve 22 bronz madalya elde etti.

25.08.2008


 

Potada altın madalya ABD'nin

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda erkekler basketbolda tüm maçlarını rahat kazanan ABD, finalde karşılaştığı İspanya karşısında zorlanmasına karşın altın madalyayı elde eden taraf oldu.

Pekin Olimpiyat Basketbol Salonu'nda maça ABD, Kobe Bryant, LeBron James, Carmelo Anthony, Dwight Howard ve Jason Kidd, İspanya ise Pau Gasol, Juan Carlos Navarro, Carlos Jimenes, Felipe Reyes ve Ricky Rubio ilk 5'iyle başladı. Grup maçında ''Rüya Takım''a 37 sayı farkla yenilen İspanya, bu maça oranla daha istekli çıktığı ilk çeyrekte alan savunmasını tercih etti ve ilk 10 dakikanın büyük bölümünü önde götürdü. ABD'nin bu maçı rahat kazanamayacağının sinyalini veren İspanyollar, çeyreğin bitmesine 6 dakika kala 15-11 öne geçti.

KOBE BRYANT SAHNEYE ÇIKTI

Yüksek tempoda oynanan ilk çeyreğin son dakikalarında rakibine baskı uygulayan ABD, 26-22 öne geçmeyi başardı. İlk çeyrek, özellikle Dwyane Wade'in etkili oyunu sonucunda 38-31 ABD'nin üstünlüğünde kapandı. 2. çeyrek, Kobe Bryant'ın 3 sayı çizgisinin dışından bulduğu sayılarla başladı. ABD'nin ilk 10 dakikadaki temposuna ayak uyduran İsyanya, 2. çeyrekte zorlanmasına karşın farkın açılmaması için büyük çaba sarfetti. Çeyreğin bitmesine 6 dakika kala Carmelo Anthony de, LeBron James, Jason Kidd ve Kobe Bryant gibi faul sayısı 2'ye yükselen oyuncular arasına girdi. İlk yarı, ABD'nin 69-61 üstünlüğüyle sona erdi. Dwyane Wade, ilk yarıda kaydettiği 21 sayıyla takımını rahatlatan isim oldu. İspanya, Reyes'in 3. çeyreğin başlarındaki etkili oyunuyla farkı 75-71 ile 4'e düşürdü. Farkı daha da azaltma şansını 2 kez geri tepen İspanya, son 10 dakikaya 91-82 yenik girdi.

SON 10 DAKİKA NEFESLERİ KESTİ

Son 10 dakikanın başlarında İspanya, Pau Gasol'un muhteşem alley-oop'u ve ardından gelen 3 sayıyla farkı 91-89 ile yeniden 2 sayıya indirdi. Tarafların olağanüstü mücadelesine sahne olan son çeyrekte farkın azalmasının ardından mola alan ABD, kısa süre içinde 101-92 öne geçmeyi başardı. İspanya, son 5 dakikada yeniden alan savunmasına döndü ve Kobe Bryant, durum 104-99 iken bulduğu 4 sayıyla takımını rahatlattı. İspanyol oyuncu Carlos Jimenes, attığı 3 sayıyla durumu 108-104'e getirerek takımını tekrar umutlandırdı, ancak Wade hemen karşılık vererek farkı yeniden 7 sayıya çıkardı. Son dakikaları sert geçen karşılaşmada ABD, farkı 11 sayıya çıkardı ve maçtan 118-107 galip ayrılarak en son Sydney-2000'de kazandığı altın madalyayı geri almış oldu.

25.08.2008


 

ABD voleybolda 20 yıl sonra olimpiyat şampiyonu oldu

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, erkekler voleybolda altın madalyayı, Brezilya'yı 3-1 yenen ABD aldı.

Olimpiyatlardaki son şampiyonluğunu Seul-1988'de kazanan ABD erkek voleybol takımı, dünyanın bir numarası Brezilya karşısında hem savunmada, hem de hücumda organize bir oyun çıkardı ve William Priddy ile Clayton Stanley'nin üstün performansıyla 20 yıllık özlemi giderdi. Capital Spor Salonu'ndaki maçın ilk setinde iyi motive olduğu görünümünü veren Brezilya karşısında istediği oyunu oynayamayan ABD, bu seti 25-20 yitirmekten kurtulamadı. 2. sette oyunu dengelemek isteyen ABD, çekişmeli geçen seti 25-22 kazanmayı bildi ve setlerde 1-1 eşitliği sağladı.

3. sette ilk teknik molaya ABD 8-7 önde girdi. İyi savunma yapan ABD, özellikle bloklardan dışarı çıkan toplarla farkı 19-14 ile 5'e çıkardı. Brezilya'nın antrenörü Bernardo Rezende'nin, servislerde etkili olan oğlu Bruno Rezende'yi oyuna almasıyla fark 21-19'la 2'ye indi. Ancak Brezilya, bu sette 25-21 yitirmekten kurtulamadı ve ABD 2-1 öne geçti. Maçın 4. seti, karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik molaya Brezilya'nın 8-6 üstünlüğünde girildi. Brezilya, 16-14 öne geçti. Ancak maçın yıldızı Clayton Stanley ile William Priddy'nin çabalarıyla farkı kapatan ABD, bir anda 22-20 öne geçti ve seti de 25-23 alarak 3-1 galip ayrıldı.

25.08.2008


 

Çin oyunları lider kapattı

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapan Çin Halk Cumhuriyeti, 35 altın, 13'er gümüş ve bronz olmak üzere, toplam 100 madalyayla oyunları lider tamamladı.

Pekin-2008'in son gününde 7 dalda verilen toplam 12 madalyanın da listeye eklenmesiyle, oyunların madalya sıralaması belirlendi. Evsahibi Çin, 35 altın, 13'er gümüş ve bronz madalya olmak üzere, toplam 100 madalyayla ilk sırada yer alırken, toplam madalya sayısı Çin'den 10 fazla olan ABD, 19 altın, 21 gümüş, 25 bronz olmak üzere 110 madalyayla 2. sırada bulunuyor. Türkiye, 1 altın (güreş), 4 gümüş (atletizm, tekvando, halter) ve 3 bronz (boks, tekvando, güreş), toplamda da 8 madalya ile 37. sıraya oturdu. Türkiye, Atina-2004'de 3 altın, 3 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 10 madalya almış ve oyunları, 22. sırada tamamlamıştı.

SIRALAMADA ABD İLE ÇİN YER DEĞİŞTİRDİ

Son 3 olimpiyattır lider konumda olan ABD, bu oyunlarda tahtını Çin'e kaptırırken, kendisi 2. sıraya geriledi. Öte yandan ABD, Atina-2004'ün lideri olmasına karşın, 35'i altın olmak üzere toplam 103 ile bu yılkinden daha az madalya almıştı. Tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonu olan Çin, geçen olimpiyatın ikincisiydi, Seul-1988'i ise 5 altın madalya ile tamamlayabilmişti. Çin, olimpiyat tarihinde, 51 adet ile en çok altın madalya alan 2. ülke oldu. Bu alanda rekor, Seul-1988'de 55 altın madalyayla eski SSCB'ye ait.

25.08.2008


 

İngiltere’yi başörtülü kız temsil etti

2008 Pekin Olimpiyatları dün yapılan törenle sona erdi. Kapanış töreninde bayrağı devralan İngiltere’yi başörtülü bir kız temsil etti. David Beckham’ın elinden tutarak stadyumun ortasına kadar yürüyen iki İngiliz çocuktan biri Tayyiba Dubhwala adlı 10 yaşındaki başörtülü bir kızdı

2008 Pekin Olimpiyatları dün yapılan bir törenle sona erdi. Kapanış töreninde olimpiyat bayrağı bir sonraki ev sahibi İngiltere'ye devredildi. Ve bu törende İngiltere'yi türbanlı bir kız temsil etti. Ünlü futbolcu David Beckham'ın elinden tutarak stadyumun ortasına kadar yürüyen iki İngiliz çocuktan biri 10 yaşındaki türbanlı Tayyiba Dubhwala isimli göçmen kız oldu. Dubhwala, BBC'nin çocuk progamı Blue Peter'ın düzenlediği yarışma sonucunda Londra çocuklarını temsil etmek üzere seçildi.

25.08.2008


 

G.Saray'da gözler Steaua Bükreş maçına çevrildi

SÜPER Lig'de sezonu 4-1'lik Denizlispor galibiyetiyle açan Galatasaray, zaman kaybetmeden gözünü Şampiyonlar Ligi eleme grubundaki Steaua Bükreş maçına çevirdi.

Sarı-kırmızılı takım, 27 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Steaua Bükreş ile yapacağı Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu rövanş karşılaşmasının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, Denizlispor maçına ilk 11'de başlayan futbolcuların koşunun ardından tesislerde çalışmalarını tamamladıkları kaydedildi.

SAKATLANAN SABRİ'DEN KÖTÜ HABER

Denizlispor maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Sabri'nin, yapılan kontrolleri sonrası sakatlığının uzun süreceğinin anlaşıldığı kaydedildi. Sabri Sarıoğlu'nun yapılan ayrıntılı muayenesi ve MR tetkiklerinde, sakatlığının uzun süreceğinin belirlendiği, tedavi süresinin de 72 saatlik izleme sonrasında belirlenebileceği belirtildi.

25.08.2008


 

Sutopunda Macaristan altın madalya kazandı

PEKİN Olimpiyat Oyunları'nda sutopunda erkeklerde altın madalyayı, Macaristan kazandı.

Ulusal Su Sporları Merkezi'nde yapılan final müsabakasında Macaristan ile ABD karşılaştı. Karşılaşmayı 14-10 kazanan Macaristan, altın madalyanın sahibi oldu. Macaristan, böylece oyunlarda bu daldaki art arda 3. altın madalyasını kazandı. Macar takımında Daniel Rudolf Varga ve Peter Biros 3'er gol, ABD takımında da Tony Azevedo 4 gol kaydetti. Erkekler sutopunda bronz madalyanın sahibi, Karadağ'ı 6-4 yenen Sırbistan oldu.

25.08.2008


 

Fransa hentbolda İzlanda'yı yenerek şampiyon oldu

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda hentbolda erkeklerde altın madalyanın sahibi Fransa oldu.

Ulusal Spor Merkezi Salonu'ndaki final karşılaşmasında, Fransa ile İzlanda karşılaştı. Karşılaşmayı 28-23 (15-10) kazanan Fransa, altın madalyanın sahibi oldu. Bu, Fransa'nın hentbolda erkeklerde olimpiyat tarihinde kazandığı ilk altın madalya oldu. Barcelona-1992'de bronz madalya kazanan Fransa Milli Takımı'nın 2 dünya, 1 de Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. Bu dalda bronz madalyayı, üçüncülük maçında Hırvatistan'ı 35-29 yenen İspanya kazandı.

25.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır