"Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YERALTINDA İLK SAHUR

Zonguldak’ta kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptılar. Dilaver Mahallesindeki özel bir kömür işletmesinde çalışan işçiler, sahur vaktinde, ocak içinde ahşap direk ve kalaslardan oluşturdukları sofrada, yanlarında getirdikleri ekmek, peynir, zeytin gibi yiyecekleri yediler. İşçiler, ezan vakti yaklaştığında da oruç için niyette bulunup dua ettiler.


SON İKİ YILDAKİ RAKAMLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün asayiş olaylarıyla ilgili kayıtlarına göre, şehirde 2006 yılında ayda ortalama 7 bin 718, 2007'de 5 bin 806 asayiş olayı

1 milyon 700 bin minik okulla tanıştı

İlköğretim ve okul öncesine kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrenci dün okula başladı. Okullarına alışmaları amacıyla bir hafta erken başlatı


  Rusya’ya misilleme

Rusya’nın Türk ürünlerinin içinde bulunduğu TIR’ları gümrük kapılarında bekletmesiyle başlayan gerginlik devam ediyor. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, “Mütekabiliyet esasına göre davranıyoruz. Rusya’dan gelen malları ‘kırmızı hat’ta alıyoruz, biz de onlar gibi muamele edeceğiz” dedi


  BALIKÇI TEKNELERİ BOŞ DÖNDÜ

TARIM ve Köyişleri Bakanlığının su ürünleri av sezonunu açmasının ardından denize açılan balıkçılar ilk avı gerçekleştirdiler.


  Orta gelirli turistlerin tercihi Türkiye

TÜRKİYE'YE gelen turistlerin yüzde 66,9’u orta gelir, yüzde 18,8’i ise yüksek gelir grubundan oluşuyor.


  İhracat, 130 milyar dolara dayandı

İHRACAT Ağustos ayında yüzde 27.6 artışla 10.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıllık ihracat 130 milyar dolara yaklaştı.


  Yurtlara kayıtlar başladı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı yurtlarda barınmaya hak kazanan öğrencilerin kayıtları başladı.


  Ramazan geldi, davulcular sokağa çıktı

Ramazan ayının gelişi ile birlikte Ramazan gecelerinin vazgeçilmezi davulcular da sokağa çıktı. Davulcular çeşit çeşit manilerle davuluna vurarak vatandaşları sahur için uyandırmaya çalıştı.


  İlk gün şehitler unutulmadı

Ramazan’ın ilk gününde mezarlıklara akın eden Mardinliler, Mehmetçikleri unutmadı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk gününde mezarlıklar dolup taştı.


  Barışın yolu adaletten geçer

TBMM Başkanı Köksal Toptan, barış yolunun adaletten geçtiği söyledi.


  BAŞBAKAN ERDOĞAN SURİYE'YE GİDECEK

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 4 Eylül 2008 Perşembe günü Suriye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.


  Bakoyanni, müzakerelerden umutlu

YUNANİSTAN Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Kıbrıs’ta yarın başlayacak müzakereler konusunda umutlu mesajlar verdi.


  Şehitlerimizi uğurladık

BİNGÖL'ÜN Yedisu ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Salim Güneş’in cenazesi, Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde toprağa verildi.


  Babacan, KİK için Cidde’ye gidiyor

DIŞİŞLERİ Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi Stratejik Diyalog 1. Dışişleri Bakanları Toplantısı için bugün Cidde’ye gidecek. Babacan ayrıca, KİK ile Türkiye arasında ilişkileri güçlendirmek için hazırlanan “Mutabakat Zaptı”nı imzalayacak.


  Dünyanın ilk demokratik Meclisini TBMM restore edecek

Antalya’nın Kaş ilçesindeki Likya Uygarlığının başşehri Patara Antik Kenti’nde bulunan dünyanın ilk demokratik meclisinin restorasyonu için TBMM Başkanlık Divanı 5 milyon YTL ödenek ayırdı.


  Ayalan: Sadece tabelâsını kurucularının astığı bir siyasî hareketiz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, ‘’Biz, milletin kurduğu, sadece tabelâsını kurucularının astığı bir siyasi hareketiz’’ dedi.


  Vatandaş polisten saygı ve güven istiyor

Toplum Destekli Polislik Projesi’ni geliştirmek amacıyla Antalya’da yapılan ankete göre, vatandaşların polisten beklentilerinin başında ‘’güven’’ ve ‘’saygı’’ geliyor.


  Başbakan’ın konvoyunda kaza

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Subayevleri semtindeki özel konutundan Başbakanlık Merkez Bina’ya gelişi sırasında, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli bir koruma polisi, konvoyun Çankırı Caddesi’nden geçişi sırasında kaza yaptı.


  Antalya’ya ‘turist yağdı’

Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı 6,5 milyonu aştı.


  AÜ Organ Nakil Merkezi’inden 3 istifa

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi’nden iki öğretim üyesi ve bir organ nakli koordinatörü istifa etti.


  UKRAYNA'DA İLK TERAVİH

Ramazan ayının gelmesiyle Ukrayna’daki Müslümanlar da kutlu iklimin havasına girdi.


  Siz yürüyün, cebiniz şarz olsun

AMERİKALI bir firmanın projesi tamamlandığında insan vücudunun hareketini, elektrik enerjisine çevirecek bir cihazla cep telefonları yürürken şarj olacak.


  Siirt'in bin yıllık geleneği “Melede ateşi” yakıldı

SİİRT'İN yaklaşık 1000 yıllık geleneği olduğu bildirilen, Ramazan ayının gelişini müjdeleyen ‘’Melede Ateşi’’ yakıldı.


  İlk teravih coşkusu

ON BİR AYIN SULTANI Ramazan’ın ilk teravih namazı bütün İslâm âleminde huşu içinde kılınırken, Osmanlı yadigârı camilerde de farklı bir atmosfer vardı.


  Kolestrole karşı çeşni bahar

Prof. Dr. İlker Durak’ın çalışmaları sonucu formüle edilen ‘’Halk Çeşni Bahar’’ isimli ekmek, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Halk Ekmek büfelerinde satışa sunuldu.


  “Biz” küresel ısınmaya karşıyız

ABD'DE küresel ısınma ve enerji bağımlılığı konuları gündemdeki yerini korurken, ABD’nin eski başkan yardımcısı Al Gore’un bir süredir yürüttüğü çalışmalar kapsamında başlatılan “Biz” kampanyasıyla küresel ısınmayla mücadeleye yeni bir anlayış getirmek ve 10 yıl içinde ABD’de temiz enerjiye geçiş hedefleniyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır