"Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

1 milyon 700 bin minik okulla tanıştı

İlköğretim ve okul öncesine kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrenci dün okula başladı. Okullarına alışmaları amacıyla bir hafta erken başlatılan minik öğrenciler, 5 Eylül'e kadar ‘’uyum programı’’na alınacak. 2008-2009 eğitimöğretim yılı 8 Eylül 2008 Pazartesi günü başlayacak.

İlköğretİm ve okul öncesine kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrenci dün okula başladı. Okullarına anne ve babaları ile gelen öğrencilerin bazıları rahat, bazıları ise biraz tedirgindi. Rahat olan öğrenciler, daha önce ana sınıfına ya da kreşe gittiklerini ama biraz heyecanlı olduklarını belirtti. Bazı öğrencilerin ise sürekli annelerine sarıldığı görüldü. Okul bahçesinde toplanan minikler, ilk İstiklâl Marşı’nı velileleri ve okul öğretmenleri ile birlikte söyledi, ardından anne ve babaları ile birlikte sınıflarına geçtiler. Veliler de ilk gün dolayısıyla çocukları ile aynı sıraları paylaştı. Çocuklarının ilk gün heyecanını taşıyan anne babalar, en az çocukları kadar heyecanlı olduklarını ifade ettiler. Okullarına alışmak amacıyla bir hafta erken başlayan minik öğrenciler, 5 Eylüle kadar ‘’uyum programı’’na alınacak. Öğrenciler, bu program kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli faaliyetlere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak. Öğrencilere ‘’okula güvenle gidip gelme’’ eğitimi de verilecek. Bu süreçte veliler de zaman zaman sınıf ortamına alınacak, rehberlik ve psikolojik danışma servislerince bilgilendirilecek. Bu eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarına 1 milyon civarında, okul öncesine de 700 bin çocuğun kayıt yaptırdığı tahmin ediliyor.

DERS BAŞI 8 EYLÜL’DE

2008-2009 eğitim-öğretim yılı 8 Eylül 2008 Pazartesi günü başlayacak. İlköğretim okullarındaki 10 milyon 870 bin ve liselerdeki 3 milyon 245 bin olmak üzere toplam 14 milyon 115 bin öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen ders başı yapacak. MEB, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile öğretmenlere toplam 165 milyon adet ücretsiz kitap dağıtacak. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ders ve çalışma kitapları, öğretmenlere de kılavuz kitaplar verilecek. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak. Her öğrenci için ayrı ayrı hazırlanan poşetlerde bütün ders kitapları yer alacak. Eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 23 Ocak 2009 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler, 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında tatil yapacak. İkinci yarıyıl 9 Şubatta başlayacak ve 12 Haziranda sona erecek.

02.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  YERALTINDA İLK SAHUR

  SON İKİ YILDAKİ RAKAMLAR

  1 milyon 700 bin minik okulla tanıştı

  Müzakere süreci zehirlenmesin

  Rusya’ya misilleme

  BALIKÇI TEKNELERİ BOŞ DÖNDÜ

  Orta gelirli turistlerin tercihi Türkiye

  İhracat, 130 milyar dolara dayandı

  Yurtlara kayıtlar başladı

  Ramazan geldi, davulcular sokağa çıktı

  İlk gün şehitler unutulmadı

  Barışın yolu adaletten geçer

  BAŞBAKAN ERDOĞAN SURİYE'YE GİDECEK

  Bakoyanni, müzakerelerden umutlu

  Şehitlerimizi uğurladık

  Babacan, KİK için Cidde’ye gidiyor

  Dünyanın ilk demokratik Meclisini TBMM restore edecek

  Ayalan: Sadece tabelâsını kurucularının astığı bir siyasî hareketiz

  Vatandaş polisten saygı ve güven istiyor

  Başbakan’ın konvoyunda kaza

  Antalya’ya ‘turist yağdı’

  AÜ Organ Nakil Merkezi’inden 3 istifa

  UKRAYNA'DA İLK TERAVİH

  Siz yürüyün, cebiniz şarz olsun

  Siirt'in bin yıllık geleneği “Melede ateşi” yakıldı

  İlk teravih coşkusu

  Kolestrole karşı çeşni bahar

  “Biz” küresel ısınmaya karşıyız

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır