"Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Necati: İspanya beni izleyecek

İSPANYA 2. Futbol Ligi takımlarından Real Sociedad ile dün sözleşme imzalayan Galatasaray'ın eski milli golcüsü Necati Ateş, "Galatasaray ile yaşadığım sorunlardan sonra kendimi göstermek için bu fırsatı kullanmak istiyorum" dedi.

San Sebastian kentinde olan Necati, İspanyol basınına yaptığı kısa açıklamada, "Çok memnunum. İkinci lig olması benim için fark etmez. Eminim ki 1. lige çıkacağız" şeklinde konuştu. Real Sociedad'ın teklifinden sonra bu kulübün eski futbolcuları Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut ile telefonda konuştuğunu dile getiren Necati, "Real Sociedad'a gelmemi onlar tavsiye ettiler. Çok güzel bir şehir olduğunu, çok iyi yaşandığını ve çok ciddi bir kulüp olduğunu söylediler" açıklamasında bulundu. Öte yandan alınan bilgilerde, sezon sonuna kadar Real Sociedad'da kiralık oynayacak Necati Ateş için Real Sociedad'ın Galatasaray'a 150 bin Avro, Necati'ye ise yaklaşık 300 bin Avro ödeneceği öğrenildi. Dün sabah sağlık kontrolünden geçirilen Necati, akşam saatlerinde Real Sociedad ile resmi imzayı attı.

02.09.2008


 

G.Saray'ın mazereti çok

GALATASARAY Teknik Direktörü Michael Skibbe Kayseri'de maçın skorundan hiç memnun olmadığını, ikinci yarıda iyi oynadıklarını, ancak fırsatları değerlendiremeyip gol atamadıklarını bildirdi.

Gazetecilerin, Lincoln'e niçin şans vermediğini sormaları üzerine Skibbe, orta alan oyuncularının ve özellikle Ayhan'ın, görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini, Arda'nın biraz daha ortada ve Kewell'in kendi yerinde iyi iş başardıklarını, bu nedenle Lincoln'e gerek duymadığını anlattı. Kayserispor'un savunma ağırlıklı oynamasının kendilerini zorladığını ifade eden Skibbe, şunları kaydetti:

KAYNAŞTIRMAK ZAMAN ALACAK

'Pozisyonlar bu maçta kazanmaya yeterli olmadı. Fakat pozisyon elde edemediğimiz söylenemez. Serbest vuruş ve köşe atışlarından pozisyona girdik. Ancak, Kayserispor'un savunmasını geçmek güç oldu. Her geçen hafta daha iyi oynuyoruz. Birçok yeni oyuncumuz var. Sahadaki tüm oyuncular bu maça hazırdı. Diğer oyuncularımızdan da hazır olanlar vardı. Ancak değişik oyuncular görmenin takıma yararı var. Hazırlık süresince sakatlıklardan çektik. Yeni katılmış oyuncularla birlikte takımı kaynaştırmak zaman alacak. Bu büyüklükteki bir takım için sahada her zaman aynı 11 olmaması gerekiyor.'' Daha önce idmansız olan kaleci De Santics'in ilerleyen dönemde daha iyi performans ortaya koyacağını vurgulayan Skibbe, ''Tabii ki 2 forvetle oynayacağımız maçlar da olacak. Ümit, yeni sakatlıktan çıktı, Baros yeni geldi. Tüm oyuncuların hazır olacağı günleri bekleyeceğiz. Ona göre oyunumuzu şekillendireceğiz. Bundan sonra daha ofansif olacağız'' diye konuştu.

02.09.2008


 

KAYSERİSPOR SKİBBE'YE ÇOK KIZDI

KAYSERİSPOR önemli futbolcularından yoksun olarak çıktığı Galatasaray karşısında üstün bir oyun sergiledi.

Rakibi karşısında ezilmeyen ev sahibi Sarı - kırmızılı takım, maç sonrasında pozisyon zenginliği ve oyundaki üstünlüğün kendilerinde olduğunu anlatan Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe'ye tepki gösterdi. Kayserispor maçta skoru etkileyebilecek net pozisyonları yakalayan taraf olmasına rağmen, Skibbe'nin bunu görmezlikten gelerek maçın ikinci yarısında oyunu rakip takım sahasına yıktığı açıklaması tepki alan konu oldu.

02.09.2008


 

‘12 Dev Adam’ Avrupa Şampiyonası'na hazır

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 3-20 Eylül tarihleri arasında yapacağı 2009 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme grubu maçları öncesinde 9 hazırlık maçı yaptı.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde Fransa, Belçika ve Ukrayna ile birlikte (C) Grubu'nda yer alan ''12 Dev Adam'', 16 Temmuz'da başladığı hazırlık döneminde yaptığı 9 maçta 5 yenilgi, 4 galibiyet aldı. Milliler, 9 maçta rakip potalara toplam 665 sayı atarken, kendi potasında ise 691 sayı gördü.

Hazırlık döneminde ilk 5 maçını yitiren Türkiye, son yaptığı 4 maçı kazandı. Çin'in özerk bölgesi Macau'da Toyota Cup'ta ABD ve Litvanya'ya, İstanbul'da yaptığı maçta Sırbistan'a, Üsküp'teki uluslararası turnuvada Karadağ ve Makedonya'ya yenilen ''12 Dev Adam'', hazırlık dönemindeki ilk galibiyetini Üsküp'te Romanya karşısında aldı. Konya'da yapılan Efes Pilsen World Cup 7'de yaptığı 3 maçı da kazanan Türkiye, turnuvayı birincilikle tamamladı.

02.09.2008


 

NBA yıldızı Hırvat Giricek 2 yıl F.Bahçe Ülker'de

FENERBAHÇE Ülker, geçen sezon NBA'in Phoneix Suns takımında forma giyen Hırvat oyuncu Gordan Giricek ile dün 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Giricek, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''2 sezondur lig şampiyonu olan Fenerbahçe, geçen sezon Avrupa Ligi'nde de çok başarılı sezon geçirmiş. Ben de bu takıma katkı sağlamak için geldim. Başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum''dedi. Giricek, Fenerbahçe futbol takımının Partizan ile kendi sahasında yaptığı maçı izlediğini, maçtaki seyirci ve atmosferi beğendiğini belirterek, ''O atmosferi özlemişim. Basketbol maçlarında da böyle olacağını biliyorum'' dedi.

02.09.2008


 

Mehmet Aurelio Ermenistan maçında oynayamayacak

İSPANYA'NIN Real Betis takımında ilk resmi maçına çıkan ve 22. dakikada sakatlanan milli futbolcu Mehmet Aurelio'nun durumunun ciddi olmadığı, ancak (A) Milli Takım'ın 2010 DÜnya Kupası elemelerinde Ermenistan ve Belçika ile yapılacak maçlarda yer almayacağı öğrenildi.

Aurelio'nun sakatlığıyla ilgili kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgilerde, Türk futbolcunun birkaç gün sonra antrenmanlara çıkabilecek düzeyde olduğu, Türkiye'nin deplasmanda Ermenistan ile oynayacağı maçın kadrosundan çıkartılacağı ifade edildi. La Liga'nın ilk maçında Recreativo Huelva'ya karşı sahasında oynayan Real Betis 1-0 yenilmişti.

02.09.2008


 

HAFTANIN ARDINDAN

G.Saray'dan ses yok

Turkcell Süper Lig'de, 1 maç dışında tamamlanan 2. hafta sonunda Bursaspor ve Trabzonspor 6'şar puanla liderliği paylaştı. Sezona Gaziantepspor yenilgisi ile başlayan Fenerbahçe, 9 kişi kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde aldığı 2-0 galibiyetle ilk 3 puanına kavuştu. Galatasaray, deplasmanda yaptığı zorlu Kayserispor maçından golsüz berabere ayrılarak puanını 4'e çıkardı. Sarı-kırmızılı takımda, transfer döneminin son günlerinde takıma kazandırılan Baros da karşılaşmanın son dakikalarında görev aldı. Kayserispor ise ligin ilk haftasında olduğu gibi yine berabere kalarak evinde 1 puanla yetindi. Ligin 2 haftasında şu ana kadar 16 gol atılırken, 2 karşılaşma golsüz berabere bitti. Bu hafta karşılaşmaların 3'ünde ev sahibi takım sahadan galibiyetle ayrılırken, 3'ünü de deplasman takımları kazandı.

TOPLU SONUÇLAR

Bursaspor - Gençlerbirliği ( 2 - 0 )

Denizlispor - Antalyaspor ( 3 - 2 )

Kayserispor - Galatasaray ( 0 - 0 )

Eskişehirspor - Hacettepe ( 0 - 0 )

Ankaraspor - Gaziantepspor ( 0 - 2 )

Kocaelispor - Sivasspor ( 0 - 2 )

Fenerbahçe - İstanbul B.Şehir Bld. ( 2 - 0 )

Ankaragücü - Trabzonspor ( 1 - 2 )

HAFTANIN KARMASI

Sanctis (Galatasaray), İbrahim (Sivas), İsmail Baytıl (Denizli), İbrahim (Bursa), Beto (Gaziantep), Yattara (Trabzon), Roberts (Denizli), Sercan (Bursa), Mehmet Yıldız (Sivas), Alex (Fenerbahçe), Tabata (Gaziantep).

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Sercan (Bursaspor)

HAFTANIN HAKEMİ

İlker Meral (Denizli-Antalya)

HAFTANIN TAKIMI

Gaziantepspor

HAFTANIN MAÇLARI

FUTBOLDA 6 Eylül'de Ermenistan ve 10 Eylül'de Belçika ile oynayacağımız Dünya Kupası eleme maçları nedeniyle Süper Ligde bu hafta maç oynanmayacak. Ligde 3. haftanın maçları ise şöyle:

Trabzonspor-Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ankaraspor, Gençlerbirliği-Eskişehirspor, Sivasspor-Bursaspor, Gaziantepspor-Ankaragücü, Hacettepe-Fenerbahçe, Kayserispor-Kocaelispor, Galatasaray-Antalyaspor, Konyaspor- Denizlispor.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.BURSASPOR 2 2 0 0 4 1 3 6

2.TRABZONSPOR 2 2 0 0 4 1 3 6

3.GAZİANTEPSPOR 2 2 0 0 3 0 3 6

4.GALATASARAY 2 1 1 0 4 1 3 4

5.SİVASSPOR 2 1 1 0 2 0 2 4

6.KONYASPOR 1 1 0 0 3 2 1 3

7.BEŞİKTAŞ 1 1 0 0 3 2 1 3

8.FENERBAHÇE 2 1 0 1 2 1 1 3

9.DENİZLİSPOR 2 1 0 1 4 6 -2 3

10.KAYSERİSPOR 2 0 2 0 0 0 0 2

11.ESKİŞEHİRSPOR 2 0 2 0 0 0 0 2

12.HACETTEPE SPOR 2 0 1 1 1 2 -1 1

13.GENÇLERBİRLİĞİ 2 0 1 1 1 3 -2 1

14.KOCAELİSPOR 2 0 1 1 1 3 -2 1

15.İSTANBUL B.Ş.BLD. 2 0 1 1 0 2 -2 1

16.ANTALYASPOR 2 0 0 2 4 6 -2 0

17.ANKARAGÜCÜ 2 0 0 2 3 5 -2 0

18.ANKARASPOR 2 0 0 2 0 4 -4 0

02.09.2008


 

G.Birliği Avustralyalı James Troisi'yi transfer etti

GENÇLERBİRLİĞİ transfer döneminin son gününde Avustralyalı James Troisi ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan kulüp basın sözcüsü Muammer Akyüz, James Troisi'yi bir süredir takip ettiklerini belirterek, İngiltere'deki temsilcilerinin de olumlu görüş bildirmeleri üzerine bu transferi yaptıklarını kaydetti.

02.09.2008


 

Zirveye yerleşen Bursaspo taraftara teşekkür etti

BURSASPOR Basın Sözcüsü Mehmet Çavuşoğlu, ilk iki haftayı galibiyetle kapatıp, ligde ilk sırada yer aldıklarını belirterek, ''Bursaspor zirveye yakıştı, inşallah bunu sezon sonuna kadar koruruz'' dedi.

Çavuşoğlu, yönetim olarak maçtan önce stadın önüne gelerek alkışlı, coşkulu tezahüratlarıyla futbolculara moral veren taraftarlara teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

02.09.2008


 

Skibbe işi kavrayamadı

G.Saray Şampiyonlar Liginden elenmenin moral bozukluğu ile gittiği zorlu Kayseri derlasmanından bir puanla döndü.

Maçtan sonraki demeçlerde teknik adamların yorumları ilginçti. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, " Ofansif gücü yüksek olan G.Saray'a gol pozisyonu vermeme yönünde başarılı olduklarını" söyledi. G.Saray Teknik Direktörü Mihael Skibbe ise "Özellikle ikinci yarıda sayısız gol pozisyonundan yararlanamadıklarını" açıkladı. İki teknik adamın birbiriyle çelişkili bu ifadeleri, maçı seyretmeyenlerin kafasını karıştıracak cinsten ifadeler.

Bizim değerlendirmemize göre bu ifadelerden gerçekçi olan tarafın, Kayseri teknik adamının yaptığı açıklamalar. Hatta maçın en önemli gol pozisyonunu da, Kayserispor yakaladı. Bu pozisyonda ilk defa resmi müsabakada kaleyi devralan De Sanctis çok başarılıydı. Kayserispor gerçekten de çok iyi savunma yaparak ve yardımlaşarak G.Saray'ın rahat hücum yapmasına imkan vermedi. G.Saray'ın tek forvetli saha dizilişi, başından sonuna kadar Kayserispor'u zorlamaktan uzak kaldı. Elindeki kadroyu iyi kullanmayı beceremeyen Skibbe, G.Saray'ın bu maçtan bir puanla dönmesinin baş aktörü oldu. Yaptığı değişikliklerden beraberliğe razı olduğu belli oluyordu. Yeni alınan Baros'u son 20 dakika oyuna sokarken, Ümit Karan'ı oyundan almak yerine ikisini beraber düşünmesi gerekirdi. Ümit'in karıştırıcı stili Baros'u rahatlatıp gol pozisyonu üretebilirdi.

Kalitesi tartışılsa da, elinde Lincoln gibi yetenekli bir oyuncuyu, son maçların formsuz oyuncusu Ayhan'la değiştirmeyi ancak Skibbe çapında bir teknik adam akıl edemez. Skibbe'yi belki biraz erken eleştiriyor olabiliriz. Ancak maçlar gelip geçiyor. Teknik adamın meseleyi kavramasını beklemiyor. Bu aymazlık G.Saray'ı, Şampiyonlar Ligine katılmaktan etti. Baktığımızda da, aynı hatalar devam ediyor.

G.Saray'ın bu sezonki kadrosu geçen yıla bakıldığında, çok daha kaliteli ve doyurucu. Bu malzemeyi kullanacak kişide taknik direktördür. Gidişat, G.Saray teknik direktörünün bu zenginliği iyi kullanamadığını gösteriyor. Denilse ki, geçen yılın son 5 maçını kazanırken takımın başında olan Cevat Güler olsaydı, G.Saray bundan daha başarısız olur muydu? Benim cevabım G.Saray ligdeki iki maçını kazanmanın yanında, Şampiyonlar Ligine da mutlaka kalırdı.

02.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır