"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ortadoğu deliler bölgesi mi?

TEL AVİV Üniversitesi’ndeki ‘’Center for Peace Research’’ tarafından yapılan bir araştırma, İsrailli Yahudilerin çoğunun ‘’Orta Doğu’nun deliler bölgesi’’ olduğunu düşündüğünü ortaya koydu.

Sonuçları yayımlanan araştırmaya göre, ‘’Orta Doğu deyince aklınıza ilk gelen nedir?’’ sorusuna İsrailli Yahudilerin çoğu, ‘’Deliler bölgesi’’ ya da ‘’Allah yardımcımız olsun’’ gibi cevaplar verdi. Yahudilerin yüzde 61’inin bu soruya olumsuz nitelikli yanıtlar verdiği, yüzde 20’sinin tarafsız, yüzde 19’unun da olumlu cevaplar verdiği araştırmada, olumsuz nitelikteki yanıtların çoğunda savaş ve teröre atıfta bulunuldu. ‘’Deliler bölgesi’’, ‘’balçık çukuru’’, ‘’artık dayanamıyorum’’, ‘’Allah yardımcımız olsun’’ ya da ‘’Ne yapıyoruz burada?’’ gibi cevapların verildiği araştırmada, olumlu yanıt verenlerin çoğunun barışa inanan kesim olduğu ortaya çıktı. Araştırmada ayrıca, Yahudilerin yüzde 71’nin İsrail’in gelecek on yıllarda Orta Doğu’nun diğer yerleriyle bütünleşeceğine inanmadığı, yüzde 63’ünün ise açık açık Batı’nın bir parçası olmayı tercih ettiği ortaya çıktı. Bu arada, İsrailli Arapların yüzde 34’ünün olumlu, yüzde 32’sinin olumsuz, yüzde 34’ünün de tarafsız cevaplar verdiği belirtildi.

/ Kudüs

11.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İnanmıyorsanız mezarları açalım

  Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble: ‘Hıristiyanlar kendi tarihlerine baksın’

  Obama, Palin’i rujlu domuza benzetti

  Lübnan İsrail’den topraklarından çekilmesini istedi

  Ortadoğu deliler bölgesi mi?

  Kosova İslâm dünyasından ilgi bekliyor

  Mısır’da heyelan kurbanları 60’ı geçti

  İran İsrail’e karşı BM’yi göreve çağırdı

  Ortadoğu deliler bölgesi mi?

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır