"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

12 Eylül “vicdan mahkemesi”nde yargılanacak

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu, yarın 14.00-17.00 saatleri arasında Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenleyeceği Vicdan Mahkemesi ile 12 Eylül darbesinin 28. yıldönümünde Kenan Evren başta olmak üzere darbeyi yapanları yargılayacak.


ÇOCUKLARA YANLIŞ BİLGİ VERMEYİN

8. sınıf “İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük” ders kitabında darbelerin övülmesine tepki gösteren Millî Eğitim eski Bakanlarından Nahit Menteşe, MEB'in ya

Asrın deneyi yapıldı

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinde yapımı yıllar süren ve kâinatın yaratılış sırlarını ortaya çıkarmayı amaçlayan dünyanın en büyük parçacık hızlandı


  Müslümanlarla içi içe yaşamaktan çok mutluyuz

Viyana Belediye Başkanı Michael Haeupl, Müslüman toplumunun ileri gelenlerine belediye sarayında iftar yemeği verdi. Haeupl, Ramazan ayında verilen iftar yemeklerinin artık belediye sarayının geleneği haline geldiğini belirterek, “Viyana’daki Müslümanlarla yan yana değil, bir arada yaşamaktan büyük memnunluk duyduğunu” söyledi.


  Gül, Erivan’dan sonra Bakü’de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ziyaretinin ardından dün de Azerbaycan’a gitti. Günübirlik gerçekleşen ziyarette Gül Aliyev'e Ermenistan ziyareti hakkında bilgi verdi. Görüşmelerde ayrıca ikili ilişkiler, Kafkaslar’da son dönemde öne çıkan gelişmeler ve diğer bölgesel konuların da ele alındığı bildirildi.


  Ermenistan’la diyalog hızlanır

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye-Ermenistan ilişkilerindeki yeni süreç çerçevesinde bundan sonra hızlanan bir diyalog kurulacağını söyleyerek, yeni süreçten umutlu olduklarını, çünkü Ermenistan yönetiminde çözüm odaklı bir duruş gözlemlediklerini söyledi.


  SERVİS FÂCİASI: 4 ÖLÜ, 28 YARALI

İZMİR'İN Aliağa ilçesinde öğrencileri taşıyan servis devrildi. Kazada 4 öğrenci hayatını kaybetti. 25’i öğrenci 28 kişi ise yaralandı.


  AB, Türkiye’yi örnek ülke gösterdi

Avrupa Birliği bünyesinde faaliyet gösteren ve merkezi Stockholm’de bulunan Avrupa Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Kontrol Merkezinin bölüm başkanı doktor Denis Coulombier, Türkiye’nin kuş gribiyle ilgili mücadelede “örnek ülke” olarak gösterildiğini söyledi.


  Kavga siyaseti Türkiye’ye zarar veriyor

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Türkiye son dönemde kısır çekişmeler içinde, kavga ve öfkeyle, ülkemizin ve milletimizin gerçek sorunlarını görmezden gelen bir anlayışla, suni gündemler oluşturularak yönetilmektedir” dedi.


  Adıyamanlılar iftarda buluştu

İstanbul Adıyamanlılar Vakfı geleneksel iftar yemeğinde buluştu. Hafta sonu Vakıf Adıyamanlılar Vakfının çok amaçlı salonlarında verilen iftar yemeğine Yaklaşık 1200 kişi katıldı.


  ATM’de dolandırıcılık düzeneği bulundu

MANİSA’DA emekli bir kişinin banka kartının sıkıştığı ATM’ye dolandırıcılık yapılması amacıyla düzenek konulduğu belirlendi.


  Üniversite öğrencilerine broşürlü terör uyarısı

Aydın Emniyet Müdürlüğü, üniversite öğrencilerini terör örgütlerine karşı uyarmak için Adnan Menderes Üniversitesinde (ADÜ) 3 bin broşür dağıtıyor.


  Türkiye plansızlığın getirdiği sorunları yaşıyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Turgutlu Karadenizliler Derneği ziyaretinde Türkiye gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.


  Öğrenci affının kapsamı genişletilsin

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan avcı, Milli Eğitim Bakanlığınca çıkarılacak öğrenci affının, son 3 yılı kapsaması yerine 1981-2008 yıllarını kapsaması gerektiğini savundu.


  DP, “demokrat eller Türkiye ile buluşuyor” projesini başlatıyor

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu 12-13 Eylül tarihinde İstanbul’da Küçükçekmece, Bakırköy, Pendik, Ümraniye ilçelerinde esnaf ziyaretleri ile başlayacak ve 18 Eylül’de pilot olarak seçilen Yalova, Bursa, Denizli, Muğla ve Hatay’ı da kapsayarak 20 Ekim tarihine kadar devam edecek olan “Demokrat Eller Türkiye İle Buluşuyor” projesinde Demokrat Parti teşkilatları ev, esnaf, sokak ziyaretleri ile 2 milyon vatandaşımızın elini sıkacak.


  MEB’den ‘rahat’ kıyafet modelleri

MEB, web sayfasından ‘’Kamuoyuna Duyuru’’ başlığıyla yaptığı açıklamada, planlanan yeni düzenlemeyle 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren ilköğretim okullarında ‘’mavi önlük’’ mecburiyetinin kaldırılacağı belirtildi.


  İftar verecek hayırsever aranıyor

MALATYA Belediyesinin kurduğu ve her gün yaklaşık bin 500 kişinin doyurulduğu iftar çadırındaki yemeklerin maliyetini karşılayacak hayırsever iş adamlarından destek bekleniyor.


  Dünya depresyonda

DSÖ verilerine göre, her 40 saniyede bir intihar, her 3 saniyede ise bir intihar girişiminde bulunuluyor.


  Apple’dan ince ve çevreci iPod

Apple şirketi, tüm dünyada 160 milyondan fazla sattığı iPod müzikçaların en ince ve çevreci modelini piyasaya çıkardı.


  IBM, spam mail sorununa çözüm üretti

IBM’in Internet Security Systems (ISS) firmasını satın almasının ardından, Lotus ürün portföyüne anti virüs ve anti spam çözümlerini kattığı bildirildi.


  Mucize hayvan uzayda

“Denİz ayIsI” olarak da bilinen boyu en fazla iki milimetreyi geçmeyen 8 ayaklı omurgasız minik hayvancık “tardigradlar”, uzay boşluğunda ve radyasyonunda hayatta kalmayı başardı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır