"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Premier Lig Türkiye'ye geliyor

KULÜPLER Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İngiltere Premier Ligi modelinin en kısa zamanda Türkiye'de uygulamaya geçilmeli dedi.

Türk futbolundaki değişiklikler, gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerilerini görüşmek üzere düzenlediği sempozyumda konuşan Aziz Yıldırım, günlük başarıların Uluslararası hedeflerine ulaşmakta kendilerini yavaşlattığını belirterek, ''Gerek Fenerbahçe başkanı olarak gerek Kulüpler Birliği Vakfı başkanı olarak uzun süredir bir noktaya dikkat çekiyorum. Bizlerin günlük başarıları yeterli görmemiz mümkün değil. Elde ettiğimiz günlük başarılar bizleri atmamız gereken önemli adımlar konusunda bizi yavaşlatmaktadır. Her kulüp için kurumsal ve uluslararası başarı hedeflerine ulaşmak elbette önemlidir. Her yıl ligde sadece bir şampiyon çıkmakta, şampiyon olan takım başarılı kabul edilmektedir. Kulüp başarısının elde edilmesinin ötesinde hiçbir çabamız olmamaktadır. Kulüplerin bireysel olarak elde ettikleri başarılar malesef o spor dalının geneline bir katma değer sağlamamaktadır'' dedi.

PREMİER LİGİ ÖRNEK ALIYORUZ

Başkan Aziz Yıldırım, Avrupa'daki bazı ülkelerin futbol kriterlerini örnek alacaklarını belirterek, özellikle İngiltere Premier Ligi modeli üzerinde çalıştıklarını ve bu modeli Türkiye'de uygulamak için bazı çalışmalar içinde olduklarını söyledi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kulüpler Birliğinin geleceğine yönelik çalışmalarımızda amaç Avrupa'daki büyük futbol ülkelerinde olduğu gibi, lig organizasyonunu yapan, ligin ticari haklarını belirleyen, büyüten, pazarlayan ve oluşan geliri paydaşlarıyla paylaşan bir tüzel kişiliğe dönüştürmektir. Bu kriterler ile organize edilen ligde, ligin marka değerini oluşturan tüm ticari haklar ortaklar tarafından yapılmakta ve bu kuruluşca belirlenen kriterlere uygun şekilde ortaklar arasında dağıtılmaktadır.

SENES ERZİK: UYGULAMA ZOR OLUR

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Premier Ligi modelinin Türkiye'de uygulanması durumunda bazı sıkıntıların doğabileceğini söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki toplantısına konuşmacı olarak davet edilen Şenes Erzik, dünyanın her yerinde örnek olarak gösterilen İngiltere Premier Ligi'in uygulanmasında bazı sorunların yaşanacağını söyledi. Premier Ligdeki bazı kulüp taraftarların maç biletlerin pahalı olmasından dolayı müsabakalara gitmeme kararı aldıklarını belirtti.

KULÜPLERİMİZ USULSÜZLÜK YAPIYOR

Şenes Erzik ayrıca bazı Türk kulüplerinin liglerde usulsüzlükler yaptıklarını ve geçmiş federasyonlarında buna göz yumduğunu ifade eredek, ''Ben UEFA'da 21. yılımı dolduruyorum. Böyle birşey hiç bir ülke delegesinde yok. Ben orada ülkemi temsil ediyorum ama Türkiye için yaptığımız denetimlerde bazı usulsüzlüklerle karşılaştık. Bu bizim ayıbımız" dedi. Erzik, ayrıca dünya futbolunun son günlerde fair play örnekleri sergilediğini söyledi. Erzik, ''Küba ve ABD ile Ermenistan-Türkiye maçları dostluk adına çok güzel olaylardı. Bunu futbol yaptı'' diye konuştu. Toplantıya Futbol Federasyonu Mahmut Özgener de katıldı.

11.09.2008


 

Ümitler Millîler hedefine ulaştı

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Ümit Milli Takım'ın, Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Ermenistan'ı 4-0 yenerek play-off'a gitmeye hak kazanmasıyla ilgili, hedefleri doğrultusundaki ilk adımda, istedikleri yere ulaştıklarını söyledi.

Mahmut Özgener, yaptığı açıklamada, karşılaşmanın milli takım açısından güzel geçtiğini ifade ederek, ''Güzel goller vardı, iyi oyun vardı. Bizim açımızdan iyi bir sonuç oldu. Hedefe ulaşmaktaki ilk adımı, istediğimiz yerde bitirdik. Play-off'a gitmeye hak kazandık. Cuma günü çekilecek kurada rakibimiz belli olacak. Hedef tabii ki play-off'u geçip, Avrupa Şampiyonası'na katılmak. Bu takımın bunu başaracağının ışığını bu maçta gördüm. İnşallah bu hedefe ulaşacağız'' dedi. Ümit Milli Takım kadrosunun umut verici olduğunu dile getiren Özgener, (A) Milli Takım'ın kaptanı Emre Belözoğlu'na yönelik basında yer alan eleştirilerle ilgili bir soruyu da ''Önemli maçlar öncesi bu tür tartışmaların içine girmememiz lazım. Sonuçta, genç yaştaki Emre'nin de bir insan olduğunu unutmamak lazım. Emre, Türk futboluna çok şeyler verdi'' diye cevapladı.

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ

Ümit Milli Takım'ın golcü oyuncularından Batuhan Karadeniz, maçı kazandıkları için çok mutlu olduklarını kaydederek, ''Bu bizim milli görevimiz. Ermenistan'a 2 gol attığım için daha çok mutluyum. Umarım devamını da getiririm'' diye konuştu. Batuhan, attığı röveşata golüyle ilgili bir soruya ''Öyle bir vuruş yapmayı tercih ettim. Demek ki doğru tercih yapmışım'' karşılığını verdi. Milli oyuncu İlhan Parlak da iyi bir oyun sergilediklerini ifade ederek, 'Sonuçta 4-0 galip geldik. 1.5 yıldır çok büyük emek verdik. Gruba iyi başladık, iyi bitirdik. Play-off maçlarında da bu sevinci tekrar yaşamak ve Avrupa Şampiyonası finallerine gitmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

11.09.2008


 

PEKİN PARALİMPİK OYUNLARI'NDA AZMİN ZAFERİ

PEKİN'DE devam eden Paralimpik Oyunları;nda bayanlar masa tenisinde Türk sporcu Neslihan Kavas yarı final karşılaşmasında Çinli Liu Meili;ye 3-1 yenildi.

Pekin Üniversitesi Spor Salonu;nda oynanan karşılaşmanın setleri 11-5, 11-8, 5-11 ve 11- 3 sonuçlandı. Kavas, bugün Polonyalı Malgorzata Drzelak ile bronz madalya için mücadele edecek. Bu dalda final karşılaşması Çinli sporcular arasında oynanacak.

ATICIMIZ KORHAN YAMAÇ ELENDİ

Atıcılıkta Türkiye;nin madalya umudu olan Korhan Yamaç 25 metre spor tabanca elemelerinde 26 sporcu arasında 552 puanla 16.ncı olarak, finale vizesi alamadı. Elemelerde 574 puanla Rus Andrey Lebedinskiy birinci oldu. Korhan Yamaç, 12 Eylül Cuma günü 50 metre serbest tabanca dalında yarışacak.

ÖZGÜR ÖZEN'İN ÇEYREK FİNAL UMUDU

Okçulukta olimpik yay branşında İspanyol Manuel Candela;yı 96-87 yenen Türk sporcu Özgür Özen, yarın çeyrek final için Ukraynalı Taras Chpyk ile karşılaşacak. Olimpik yay branşında Mustafa Demir, İngiliz James Paul Browne;ye 104-90 yenilerek elendi. Okçulukta yarın bayanlar makaralı yay branşında yarışan Gülbin Su, İsveçli Ann-Christin Nilsson ile yarı finalde karşı karşıya gelecek. Okçulukta bugün ayrıca bayanlar olimpik yayda Türk sporcu Gizem Girişmen, Çek Lenka Kuncova ve Kanadalı Lyne Tremblay arasında yapılacak müsabakanın galibiyle karşılaşacak.

11.09.2008


 

UEFA'dan Çakır, Aydınus ve Dereli'ye görev

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, UEFA Kupası 1. tur maçında görev alan hakemlerimizin düdük çalacağı maçlar ve hakemler şöyle; 18 Eylül 2008 tarihinde Austria Wien (Avusturya) ile KKS Lech Poznan (Polonya) arasında oynanacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.

Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Bülent Gökçü yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Koray Gençerler. 18 Eylül 2008 tarihinde Hamburg (Almanya) ile AFC Unirea Urziceni (Romanya) arasında oynanacak olan karşılaşmayı Fırat Aydunus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Tarık Ongun yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay. 2 Ekim 2008 tarihinde Vitoria SC (Portekiz) ile Portsmouth (İngiltere) arasında oynanacak karşılaşmayı Selçuk Dereli yönetecek. Dereli'nin yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ve Cem Satman yapacak.

11.09.2008


 

Dünya Offshore yarışması Körfez'de yapılacak

KOCAELİ'DE 2008 U.I.M. World Offshore 225 Şampiyonası yapılacak. Yarışma 20-21 Eylül tarihlerinde Körfez'de düzenlenecek.

Dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapamaya hazırlanan İzmit Sekapark'ta, tarihi yarışın hazırlıklarına şimdiden başlandı. Yarışla ilgili olarak önceki gün geniş katılımla bir koordinasyon toplantısı düzenlendi. Yarışmaya katılacak 14 ayrı sürat teknesi 18 Eylül Perşembe günü Sekapark alanında olacak. 20-21 Eylül 2008 tarihinde saat 09:00'da teknelerin suya inişiyle organizasyon başlayacak. Saat 10.00- 12.00'i arası ise sıralama turları yapılacak. 12:15'de yakıt alımından sonra TÜPRAŞ GRAND PRIX-1 karşılaşması başlayacak. Ücretsiz olarak izlenebilecek yarışlara katılımın yoğun olması bekleniyor.

11.09.2008


 

Yıldız golfçülerin final heyecanı Klassis'te

TÜRKİYE Golf Federasyonu'nun altyapıyı geliştirmek amacıyla düzenlediği 6 ayaklı Yıldızlar Ligi'nin final ayağı, 14 Eylül 2008 Pazar günü Klassis Golf & Country Club'da gerçekleştirilecek.

Bu sezon, turnuvanın açılış müsabakasına da ev sahipliği yapan Klassis Golf Kulübü, Yıldızlar Ligi Finali'nde Ardahan'dan İstanbul'a Kars'tan Ankara ve Antalya'ya kadar ülkemizin dört bir yanından gelen genç golfçülerin final heyecanına sahne olacak.

11.09.2008


 

Efes, hazırlık maçında Vladivostok'u 96-80 yendi

SEZON hazırlıklarını İtalya'nın Bormio kentinde sürdüren Efes Pilsen Basketbol Takımı, üçüncü hazırlık maçında Rusya Ligi takımlarından Spartak Vladivostok'u farklı yendi: 96-80.

Karşılaşmanın ilk periodunda farkı yakalayan Efes Pilsen, bu süreci 28-12 geçerken, devreyi de 54-33 önde kapattı. Üçüncü periyot sonunda farkı azaltan Rus ekibi karşısında 68-55 üstünlük sağlayan lacivert-beyazlılarda, en skorer oyuncular 19'ar sayıyla Shumpert ve Kasun olurken, Smith 17, Thornton 14 ve Kakiouzis 12 sayıyla çift hanelere ulaşan diğer oyuncular oldu.

11.09.2008


 

F.Bahçe Ülker, İtalya'da Siena'ya 90-77 yenildi

SEZON hazırlıklarını İtalya'nın Bormio kentinde sürdüren Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, İtalya'nın Montepaschi Siena ekibiyle yaptığı hazırlık maçını 90-77 kaybetti.

Karşılaşmanın ilk periyodunu 28-17, devreyi de 49-43 geride bitiren Fenerbahçe Ülker, ikinci yarıda etkili bir oyun ortaya koydu. Üçüncü periyot sonunda farkı 2 sayıya kadar indiren sarı-lacivertliler, skoru 65-63'e kadar getirmesine karşın karşılaşmadan 90-77 yenik ayrıldı. Fenerbahçe Ülker'de Mirsad Türkcan 21 sayıyla oynarken, Damir Mrsic 12, Gasper Vidmar 12, Emir Preldzic 10, Gordan Giricek 11, Enes Kanter 5, Devin Smith 4, Marques Green de 2 sayıyla maçı tamamladı.

11.09.2008


 

G.Saray'dan Antalyaspor taraftarına bin 100 koltuk

SÜPER Lig'in 3. haftasında Pazar günü oynanacak Galatasaray-Antalyaspor maçı için Galatasaray Kulübü tarafından, Ali Sami Yen Stadı'nda Antalyaspor taraftarlarına bin 100 kişilik yer ayrıldı.

Antalyaspor'dan yapılan yazılı açıklamada, ev sahibi takımların, maçın oynanacağı stadın yüzde 5'i kadar konuk takım taraftarına yer ayırdıklarına değinilerek, maçın biletlerinin Biletix'ten 30 YTL, maç günü stat gişesinden 26 YTL'den satılacağı bildirildi. Açıklamada, İstanbul'da yaşayan Antalyalılar ve Antalya'dan gelecek taraftarların takımı desteklemeleri istendi.

11.09.2008


 

Bolu Müftülüğü spor kulübü kurdu

BOLU Müftülüğü futbol, basketbol, voleybol, güreş ve masa tenisi dallarında faaliyet gösterecek spor kulübü kurdu.

Bolu Müftülüğü Spor Kulübü adıyla faaliyet gösterecek olan kulübün kısa adı BOLMÜ Spor, kulübün renkleri ise 'yeşil ve beyaz'dan oluşuyor. Kulüp ilk etapta 5 branşta faaliyet gösterecek. Bolu İl Müftüsü Yaşar Yaprak, yaptığı açıklamada, bir süredir çalışmalarını sürdürdükleri spor kulübünü kurduklarını ifade etti. Müftü Yaprak, ''Kulübümüz taşra teşkilatlarında ilk olarak kurulmuştur. Taşra teşkilatlarında da spor kulübü kurulmasını istedik ve buna kavuştuk'' dedi. Müftü Yaprak, peygamber efendimizin de bu konuda oldukça hassas olduğunun bilindiğini aktardı.

11.09.2008


 

Ferrereira: Güçlü ve zor bir gruptayız

AVRUPA Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe ile (G) Grubu'nda yer alan Portekiz'in FC Porto takımının teknik direktörü Jesualdo Ferreira, ''Güçlü ve zor bir gruptayız'' dedi.

Portekiz'in Publico Gazetesi'nde dün yayımlanan röportajında Ferreira, geçen yıllara oranla daha güçsüz bir kadroya sahip oldukları yönünde yapılan eleştirilere, ''Daha güçsüz değiliz, sadece daha farklı ve yeniden yapılanma aşamasındayız'' yorumunu yaptı. Ferreira, Porto'nun asla Manchester City, Chelsea, Barcelona veya ekonomik olarak güçlü diğer kulüpler gibi olamayacağını söyledi.

11.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır