"Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

İftar dâvetlerimiz

Aslında, millet olarak bizim çoğumuzda, İslâmiyetten gelen bir cömertlik vardır. Hele bu, oruçluya iftar yaptırmanın sevap ve mükâfâtını bilenler için, daha da mühimdir. Rahmetli annem de, o yıllarda on-on beşer kişilik gruplar halinde ve iki-üç defa tekrarlayarak, dershanede bulunan kardeşlerimize iftar yemeği verirdi. Hasbî, samimî ve halis bir Osmanlı kadınıydı annem. Yemeklerin bir çeşidini çoğunlukla dolma yapar ve bize “Bu çocuklar, gurbette analarından uzak ve dolma yapması da zordur, belki canları ister” derdi.

Yine böyle bir dâvette, kardeşlerimizi bekliyorduk. Onlar da gelmiş ama, dışarıda ezanın okunmasını bekliyorlarmış, hani erkenden rahatsız etmemek için. Hassas kardeşlerimiz. Duvarda oturmuş bekliyorlarmış, ağabeyim de o anda işten geliyormuş, onları görmüş “Ne bekliyorsunuz?” demiş. “İsmail ağabey, ezanı bekliyoruz erkenden rahatsızlık vermeyelim diye” dediklerinde ağabeyim de “Olur mu kardeşim öyle? Haydi gelin benimle” diye alıp getirmiş. İftardan sonra bazen teravih namazını da evimizde cemaatle kılardık. Ne güzel günlerdi, ne güzel cennetî hâletlerdi onlar.

Annem, sadece dershanedeki talebeleri değil, arkadaşlarımızdan evli olanları da, ailece iftara alırdı. Rahmetli annemin bu güzel hasletlerinden zaman zaman bir araya geldiğimiz eski arkadaşlarımızla da bahsediyoruz. Meselâ geçtiğimiz aylarda bir cenaze merasiminde bir araya geldiğimiz eski arkadaşlarımızdan ve mahalle komşumuz olan, o zaman Gülhane’de askerî doktor olan Nevzat Tarhan’la da bunları konuşmuştuk. Maziyi hatırlamak güzel bir şey.

OSMAN ZENGİN

21.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Biz de sana geldik

  İftar dâvetlerimiz

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır